Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κανείς δεν το θυμάται: Το... ένοχο μυστικό που υπάρχει πάνω από 40 χρόνια για τη ζωή του Νίκου Χατζηνικολάου

Κι όμως υπάρχει κάτι που δεν έχει πετύχει...

31 Ιουλίου 2022 13:29
Κανείς δεν το θυμάται: Το... ένοχο μυστικό που υπάρχει πάνω από 40 χρόνια για τη ζωή του Νίκου Χατζηνικολάου
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει διακριθεί εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες ως ένας εκ των κορυφαίων παρουσιαστών, συνεχίζοντας έως σήμερα ακάθεκτος μέσω του ΑΝΤ1 κι έχοντας πραγματοποιήσει μια μεγάλη πορεία.

Ο δημοσιογράφος γεννήθηκε στις στις 9 Οκτωβρίου του 1962 στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στην Αθήνα. Το 1980 πέρασε στην Πάντειο Σχολή Πολιτικών, από την οποία όμως δεν αποφοίτησε, σε μια πληροφορία που λίγοι γνωρίζουν, αλλά στο τέλος δεν είχε και... τόση σημασία, βάσει της μετέπειτα σταδιοδρομίας του, με το γιο του πάντως να έχει πάρει παρόμοιο δρόμο.

Η πορεία του και η καταξίωση στα ΜΜΕ

Ως φοιτητής ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα ως μαθητευόμενος δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Μεσημβρινή». Στη συνέχεια παρουσίασε δική του εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ενώ δούλεψε και σε έντυπα όπως η εφημερίδα «Ακρόπολη της Κυριακής», το περιοδικό «ΈΝΑ» και η εφημερίδα «Έθνος».

Το 1989 μεταπήδησε στο χώρο της τηλεόρασης και έγινε, μαζί με τη Λιάνα Καννέλη, ο πρώτος παρουσιαστής ειδήσεων του νεοϊδρυθέντος τότε Mega Channel. Το 1998 έγινε διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, ενώ για περίπου 10 χρόνια, παρουσίαζε και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Το 2003 μετεγγράφηκε στον Alpha ως διευθυντής και παρουσιαστής ειδήσεων, παρουσιάζοντας και τις εκπομπές «Αντιγνωμίες» και «Πρόσωπα».

Τον Μάρτιο του 2007, ανέλαβε τη θέση του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alter και της εκπομπής «Πρόσωπο με Πρόσωπο» στο ίδιο κανάλι. Το καλοκαίρι του 2007 ίδρυσε με την οικογένεια Κουρή τον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ενώ τον Οκτώβριο του 2008, κυκλοφόρησε και το πρώτο φύλλο της Κυριακάτικης εφημερίδας «Real News», της οποίας είναι εκδότης.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, συμμετέχοντας ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ενώ έχει αναλάβει και την παρουσίαση μιας εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής με τίτλο «Στον ενικό».

Τον Ιανουάριο του 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό του ΑΝΤ1 και ανέλαβε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share