Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Ελένη Ράντου: «Δεν παλεύονται άλλο οι καταστροφές μας» - Η σπαρακτική ανάρτησή της για τη φωτιά στην Πεντέλη (photo)

«Πόση αδικία, πόση ανασφάλεια»

21 Ιουλίου 2022 12:24
Ελένη Ράντου: «Δεν παλεύονται άλλο οι καταστροφές μας» - Η σπαρακτική ανάρτησή της για τη φωτιά στην Πεντέλη (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την θλίψη και την απογοήτευσή της με τις πυρκαγιές που για ακόμη ένα καλοκαίρι πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας μας και τα ελλιπή μέσα αντιμετώπισής τους θέλησε να εκφράσει μέσω μιας ανάρτησης στον λογαριασμό της στο facebook η Ελένη Ράντου.

«Επέστρεψα χτες από έναν ευλογημένο τόπο με 30 κατοίκους χωρίς τηλεόραση, χωρίς ανάγκη για κινητό, με ανθρώπους που επικοινωνούν με λίγα και ουσιαστικά λόγια. Και πάνω από την Αθήνα αντικρίζω κόκκινους απειλητικούς καπνούς και επιστρέφω βίαια στην πραγματικότητα του παρατεταμένου σοκ που ζούμε χρόνια τώρα, ειδικά στη μητρόπολη, που το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο και σκέφτομαι πόση βία ψυχολογική και όχι μόνο καταπίνουμε, πόση ματαίωση, πόση θλίψη…

Πόση αδικία, πόση ανασφάλεια, πόση απώλεια, πόσο α στερητικό. Και παύω να αναρωτιέμαι γιατί γεννάμε τόσο μίσος. Έχουμε πια μισήσει την ίδια τη ζωή. Δεν παλεύονται άλλο οι καταστροφές μας. Καμιά ύπαρξη δεν μπορεί να τις αντέξει» έγραψε χαρακτηριστικά η Ελένη Ράντου.

Το δράμα της Ελένης Γερασιμίδου: «Μείναμε χωρίς ρούχα... Μαζεύουμε τα κομμάτια μας» (Video)

Για το σπίτι της στην Παλλήνη που κάηκε μίλησε στον ΣΚΑΪ η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι χάθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.

Η κα Γερασιμίδου περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε με την οικογένειά της, ενώ το σπίτι της είχε παραδοθεί στις φλόγες. «Είδαμε ότι πλησιάζει η φωτιά, αλλά δεν φανταζόμασταν ότι θα καούμε. Έχουμε κινδυνεύσει πολλές φορές στο παρελθόν. Στις 4 φύγαμε γιατί ήταν αφόρητος ο καπνός», είπε και τόνισε ότι δεν έλαβαν ποτέ κανένα μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι στην περιοχή δεν έφτασε ποτέ πυροσβεστικό όχημα, «ήρθαν όλοι το απόγευμα όταν το σπίτι είχε σβηστεί και μαζεύαμε τα κομμάτια μας». Τόνισε επίσης ότι εκείνη και οι οικογένειά της έμειναν χωρίς ρούχα και παπούτσια, καθώς κάηκαν όλα.

Η κα Γερασιμίδου μίλησε επίσης για τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι το σπίτι της είχε καταστραφεί. Όπως είπε, εκείνη είχε απομακρυνθεί από το σημείο όταν η ατμόσφαιρα έγινε αποπνηκτική και μια γειτόνισσά της την ενημέρωσε με κλάματα ότι καίγεται το σπίτι της.

Τέλος, είπε ότι στο εξής θα προσπαθήσουν να σώσουν ό,τι σώζεται από το σπίτι. «Το σπίτι θα γίνει πιο μικρό, αλλά απαιτεί χρήμα και χρόνο και αυτά που έμειναν δεν είναι κατοικήσιμα. Δεν υπάρχει νερό και ρεύμα.»

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share