Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το σοκ του Λάκη Λαζόπουλου μετά το θάνατο του πατέρα του - «Να στρώσεις τον κ@λο σου...»

Η άγνωστη ιστορία και οι κόντρες τους

4 Ιουλίου 2022 14:23
Το σοκ του Λάκη Λαζόπουλου μετά το θάνατο του πατέρα του - «Να στρώσεις τον κ@λο σου...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Λάκης Λαζόπουλος σε παλιότερη συνέντευξή του στο «Down Town» είχε μιλήσει για τους γονείς, την πορεία του, αλλά και την κόντρα με τον πατέρα του.

Δείτε επίσης: Αδιανόητη ιστορία: Έτσι η Αλίκη Βουγιουκλάκη έσωσε τον Λαζόπουλο και έγινε πρωτοσέλιδο

Ποια είναι αυτή η καθοριστική στιγμή στη δική σας ζωή;

Θα σου πω μια ιστορία. Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ σιωπηλός άνθρωπος. Έδινε την εικόνα του αθόρυβου και απόμακρου. Όταν, λοιπόν, ήμουν μικρός υπήρχαν μεγάλες εντάσεις μεταξύ μας. Ένιωθα ότι ήταν πολύ αυστηρός και υπερβολικά πειθαρχημένος και αυτήν τη στρατιωτική πειθαρχία ζητούσε και από εμάς. Είχε ένα ντουλάπι όπου έβαζε μέσα τα πράγματά του. Όταν πέθανε, ψάξαμε να βρούμε το κλειδί της ντουλάπας. Έπειτα από κάποιο διάστημα, ψάχνοντας τα πάντα, αυτό το κλειδί βρέθηκε και το ντουλάπι άνοιξε. Εγώ, λοιπόν, γνώρισα τον πατέρα μου όταν άνοιξα αυτό το ντουλάπι. Τον κατάλαβα όταν είχε φύγει ήδη από τη ζωή. Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, αυτό που με ρώτησες πριν, αν άφησα τον κόσμο να με γνωρίσει, θα σου απαντήσω πως θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό να βγει κάτι καλό για εμένα όταν ανοιχτεί το ντουλάπι, παρά να το προβάλω εγώ. Έχω μια μανία σαν τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου να κρατάω πολλά πράγματα για εμένα, να τα καταγράφω και να αφήνω τις κακίες να περνούν, γιατί αλλιώς θα χάσω χρόνο από το ταξίδι μου. Κι εγώ έχω το ταξίδι μου, έχω τα πανιά μου, δεν θέλω να με κατεβάζουν από το πλοίο.

Λάκης Λαζόπουλος κλάμα

Αν επιτρέπεται, τι είχε μέσα εκείνο το ντουλάπι του πατέρα σας;

Όταν τελείωσα το σχολείο, έπρεπε να δώσω εξετάσεις για να περάσω στο πανεπιστήμιο. Επειδή φοβόμουν μήπως κοπώ, ήθελα να γραφτώ και σε μια σχολή του εξωτερικού για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τότε ήταν πολύ της μόδας να γράφονται τα παιδιά σε πανεπιστήμια της Ιταλίας. Το είπα στον πατέρα μου αυτό και θυμάμαι τόσο έντονα τον καβγά που επακολούθησε, σαν να έγινε χτες. Μου απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν έχεις καμία συναίσθηση της πραγματικότητας. Εμείς δεν έχουμε λεφτά να ζήσουμε κι εσύ μου ζητάς λεφτά για πανεπιστήμιο στην Ιταλία. Δεν είμαι τράπεζα εγώ να πληρώνω τις δικές σου σπουδές. Να στρώσεις τον κώλο σου μέχρι αυτός να γίνει κοτλέ για να περάσεις σε ελληνικό πανεπιστήμιο . Μου ξέκοψε μαχαίρι κάθε πιθανότητα να φύγω στην Ιταλία. Πέρασα τελικά σε ελληνικό πανεπιστήμιο, τελείωσα τη Νομική, ο πατέρας μου πέθανε χρόνια αργότερα. Με είχε γράψει στην Ιταλία. Δεν μου το είπε ποτέ. Το βρήκα γραμμένο εκεί, μέσα σ' εκείνο το ντουλάπι. Και αυτό είναι το μικρότερο απ' όσα βρήκα εκεί μέσα. Από αυτόν τον πατέρα, λοιπόν, και μ' αυτόν τον τρόπο, έμαθα ότι δεν χρειάζεται να πουλάς καλοσύνες. Η αλήθεια είναι διακριτική και έχει από τη φύση της μια ευγένεια. Θα καθίσει λίγο παραπέρα. Το ψέμα είναι πάντα μπροστά. Ζούμε στην εποχή της επίδειξης, τού όλα πρέπει να γίνονται στα φανερά και όλα να απαντώνται. Εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να απαντήσω. Ξέρω τον χαρακτήρα μου, ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τη στόχευσή μου και ξέρω τι νιώθω μέσα μου. Και η βεβαιότητα αυτή για το τι είμαι με κάνει να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια


 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share