Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Παροξυσμός από Ρούλα Κορομηλά: «Νοσηρά σχέδια που εξυπηρετούν...Σταματήστε επιτέλους να...»

Ποιος ήταν ο λόγος;

5 Ιουνίου 2022 10:44
Παροξυσμός από Ρούλα Κορομηλά: «Νοσηρά σχέδια που εξυπηρετούν...Σταματήστε επιτέλους να...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα άγριο ξέσπασμα προέβη το βράδυ του Σαββάτου (4/6) η Ρούλα Κορομηλά, καθώς δεν άντεξε τις εικόνες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βούλα, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή παρουσιάστρια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter αποφάσισε να στείλει το δικό της μήνυμα, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Άλλο πυρκαγιά και άλλο εμπρησμοί. Γιατί περί εμπρησμών προκειται.Νοσηρά σχέδια που εξυπηρετούν νοσηρά συμφέροντα….Σταματειστε επιτέλους να καίτε κάθε Καλοκαίρι τις περιουσίες του κόσμου και τη χώρα μας.Αφήστε ήσυχο το περιβάλλον.Έλεος!»

Φωτιά στη Βούλα: Βελτιωμένη η κατάσταση! Ολονύχτια μάχη από επίγειες δυνάμεις - Φόβοι για αναζωπυρώσεις και τεράστιες υλικές ζημιές (photo-video)

Φωτιά στη Βούλα: Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα αλλά εξαπλώθηκε γρήγορα σε Βούλα και Βάρη. Ωστόσο, σε επιφυλακή παραμένουν οι Αρχές και οι κάτοικοι για αναζωπυρώσεις, με την ένταση των ανέμων να μην επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Ενώ, συγκλονίζουν οι εικόνες από τη φωτιά που ξέσπασε στη Γλυφάδα και επεκτάθηκε στην Ανω Βούλα, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν σπίτια και να καεί τουλάχιστον μία κατοικία.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε Άνω Γλυφάδα και Βούλα, ενώ το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής βρίσκεται σε επιφυλακή μπροστά στον φόβο νέων αναζωπυρώσεων στην περιοχή. Ειδικότερα:

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος που εκδόθηκε λίγο μετά τις 06.00 το πρωί της Κυριακής:

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».

 Φωτιά σε Βούλα

Για μία μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά έκανε λόγο στο MEGA Σαββατοκύριακο ο πυραγός Αντώνης Κουκουζάς.

Η αιτία πίσω από τη φωτιά εικάζεται πως προήλθε από υποσταθμό της ΔΕΗ, ωστόσο ακόμα η υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα.

«Χθες είχαμε 60 ενάρξεις δασικών πυρκαγιών που πιάστηκαν εν τη γενέσει τους. Η συγκεκριμένη φωτιά ήταν μία δύσκολη φωτιά.

Υπήρχαν παράγοντες συνδυαστικοί, δεν μας βοήθησε σε καλή εξέλιξη αρχικά ο άνεμος που έφτανε στα 7 με 8 μποφόρ, το ανάγλυφο της περιοχής ήταν δύσκολα προσεγγίσιμο από επίγεια μεσα», δήλωσε στο MEGA.

Τα αίτια

Αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ χθες ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι πιθανότατα ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην ‘Ανω Γλυφάδα που έφτασε ως το Πανόραμα της Βούλας ξεκίνησε από υποσταθμό. Ωστόσο, δεν αποκλείει ότι αφού ξέσπασε η φωτιά ίσως να έγινε έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια ενώ επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μίλησε το απόγευμα στην ΕΡΤ για ριπές ανέμου ως 8 Μποφόρ. Παράλληλα επισήμανε σχετικά με τα αίτια της φωτιάς ότι ερευνά Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Το χρονικό

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 13:00, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας. Με γρήγορους ρυθμούς εξαπλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, λίγο μετά τις 16:00, λόγω των 8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, δόθηκε εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα μετά την επέκταση του μετώπου στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό.

Στο Πανόραμα της Βούλας ακούγονταν εκρήξεις. Φλόγες και πυκνοί καπνοί είχαν καλύψει τις κατοικίες που βρίσκονται περιμετρικά της χαράδρας, η οποία είχε ζωθεί από τις φλόγες.

Φωτιά στη Βούλα

Οι περισσότεροι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ενώ άλλοι επιχειρούσαν με μάνικες να σβήσουν την πυρκαγιά. Κάποιοι έψαχναν μέσα στους καπνούς να σώσουν τα κατοικιδιά τους.

Εντέλει, αργά το βράδυ του Σαββάτου, οι κάτοικοι των περιοχών που εκκενώθηκαν επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ωστόσο πολλά σπίτια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ καταγράφεται πέρα από τις σοβαρές υλικές ζημιές και μία μεγάλη οικολογική καταστροφή.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share