Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Τι να τα κάνεις τα λεφτά: Αυτός είναι ο φόβος που βασανίζει την Αθηνά Ωνάση

Η κατάρα των Ωνάσηδων

22 Μαΐου 2022 11:38
Τι να τα κάνεις τα λεφτά: Αυτός είναι ο φόβος που βασανίζει την Αθηνά Ωνάση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι γνωστή στους περισσότερους η λεγόμενη «κατάρα της οικογένειας Ωνάση», όρος που έχει προκύψει εξαιτίας της τραγικής μοίρας που είχαν τα περισσότερα από τα μέλη της οικογένειας.

Ο πρόωρος θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση, η κατάληξη ου είχε ο πατέρας του και δημιουργός της δυναστείας, Αριστοτέλης, και το τέλος της Χριστίνας Ωνάση δημιούργησαν τον αστικό αυτό μύθο.

Δείτε επίσης: Ψάχνει σανίδα σωτηρίας η Αθηνά Ωνάση: Αυτά είναι τα μόνα έσοδα της κληρονόμου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Λοιπόν, την «κατάρα» αυτή φοβάται και η τελευταία κληρονόμος, η Αθηνά Ωνάση.

Μάλιστα λέγεται ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλει να κάνει παιδί, γιατί φοβάται τον ξαφνικό θάνατο, όπως ακριβώς συνέβη με τη μητέρα τnς Χριστίνα και το θείο της Αλέξανδρο.

Αθηνά Ωνάση φόβος

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια είδηση των τελευταίων ημερών ξύπνησε «δαίμονες» στη μνήμη της Αθηνάς Ωνάση. Η είδηση έχει να κάνει με μια άλλη διάσημη οικογένεια, γνωστή επίσης -και ακόμα περισσότερο- για την κατάρα που την βαραίνει.

Η εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι, Μέιβ Κένεντι Μακ Κίν, και ο μικρός γιος της, Τσέζαπικ Μπέι, πνίγηκαν στο ποτάμι δίπλα στο εξοχικό τους, όπου είχαν πάει οικογενειακώς για να γλιτώσουν από τον κοροναϊό.

Έπαιζαν μπά­λα στον κήπο του εξοχικού, όταν αυτή έπεσε στο νερό και τότε μάνα και γιος πήραν το κανό για να την πιάσουν. Το κανό παρα­σύρθηκε από τα νερά και οι δυο τους βρήκαν τραγικό θάνατο.

Η είδηση αυτή φέρεται να αναστάτωσε τη «χρυσή κληρονόμο» της δυναστείας Ωνάση, που περνάει την καραντίνα μαζί με τα άλογά της σε μια μικρή κωμόπολη της Ολλανδίας.

Ο επί χρόνια εκπρόσωπος της οικογένειας Ωνάση, Αλέξης Μανθεάκης, εξομολογήθηκε κάποια περιστατικά που αφορούν τους Ωνάσηδες, από όπου απορρέει και ο φόβος της Αθηνάς.

«Η αλήθεια για την «Κατάρα των Ωνάσηδων» είναι ότι έχουν… χαθεί γύρω στα 30 άτομα – έχουν πεθάνει με περίεργους τρόπους. Όλες αυτές οι οικογένειες έχουν ανεξήγητους θανάτους. Ο τρόπος που πέθανε η Χριστίνα, η οικογένεια έχει μια άποψη, δεν μιλάει ποτέ. Ακούστηκαν πολλά, ότι αυτοκτόνησε, ότι πήρε χάπια… Ο καθένας έχει την άποψή του, η αλήθεια ποτέ δεν θα βγει.

Η αλήθεια δεν θα βγει ποτέ για τον Αλέξανδρο, το θείο της, πώς πέθανε. Γιατί είχαν αλλαχτεί τα καλώδια στο αεροπλάνο; Αυτό είναι αποδε­δειγμένο. Ποιος το έκανε, γιατί… Αθωώθηκαν κάποιοι, πήγαν τρία χρόνια στα δικαστήρια, αθωώθηκαν και είπαν ότι κάποιοι άλλοι είχαν κάνει τη ζημιά.

Χτύπησαν το γιο του και ο Αριστοτέλης Ωνάσης τελείωσε, κατέρρευσε. Ο κύριος λόγος που κατέρρευσε ήταν από τύψεις, γιατί ο Αλέξανδρος είχε πάθος με την ασφαλή πτήση, το είχε έννοια και έλεγε στον πατέρα του ‘‘το αεροπλάνο αυτό είναι παλιό, να το αλλάξουμε και να πάρουμε ελικόπτερο”. Ο Ωνάσης, από τσιγκουνιά πιο πολύ, δεν ήθε­λε να ξοδέψει τα λεφτά, δεν αγόραζε το ελικόπτερο. Όταν σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος, ήξερε ότι αν είχε πάρει το ελικόπτερο, δεν θα είχε χάσει το γιο του. Αυτό τον έκανε να μην μπορεί να συμβιβαστεί με τον θάνατο του γιου του», είπε.

Στο τέλος έκανε ακόμη μια αποκά­λυψη που συγκλονίζει: «Όταν ήταν στον Σκορπιό, πήγαινε κάθε βράδυ στο παρεκκλήσι και έστρωνε τραπέζι, έβαζε ποτά και φαγητά και μί­λαγε με το γιο του».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share