Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας της

«Την πρόφτασε η αδυναμία της ηλικίας»

14 Μαρτίου 2022 13:02
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοένα και μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για το παλάτι και το Ηνωμένο Βασίλειο εν γένει αποτελεί η κατάσταση υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία είναι πλέον καθημερινό αντικείμενο σχολιασμού για τα διεθνή μέσα.

Η Βρετανίδα μονάρχης είναι η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία, έχοντας μάλιστα γιορτάσει την 70η επέτειό της στον βρετανικό θώκο τον περασμένο μήνα, και έχει δηλώσει πολλάκις αποφασισμένη να παραμείνει στο θρόνο μέχρι το τέλος της ζωής της.

Χαμός με τον πρίγκιπα Χάρι: «Σνομπάρει την βασίλισσα Ελισάβετ» - Η... πισώπλατη μαχαιριά του εγγονού!

βασιλισσα-ελισαβετ

Η 95χρονη Ελισάβετ είχε μέχρι προσφάτως καταφέρει να διατηρήσει άθικτο το ατσαλάκωτο προσωπείο της, αποπνέοντας στους υπηκόους της μια ασφάλεια που μόνο κάποιος άτρωτος από τις ανθρώπινες αδυναμίες (όπως η αρρώστια και ο θάνατος) μπορεί. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, στη Βρετανία έχουν έλθει και παρέλθει 14 πρωθυπουργοί, με την ίδια να παραμένει η μοναδική σταθερά, ένα σύμβολο εθνικής ενότητας, σε ένα τοπίο που διαρκώς μεταβάλλεται.

Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο -και ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου τον περασμένο Απρίλιο- τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της σχεδόν καθημερινά.

Η διανυκτέρευση στο νοσοκομείο και τα μωβ χέρια

Λίγους μήνες μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, η βασίλισσα Ελισάβετ χρειάστηκε να περάσει μια νύχτα στο νοσοκομείο μετά από πολλά χρόνια, προκειμένου να υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις. Μερικές εβδομάδες αργότερα, η ίδια επέστρεψε στα καθήκοντά της, εντούτοις κάποιες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πυροδότησαν τις φήμες για την εξασθενημένη υγεία της.

Πιο συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας και απεικόνιζαν τα χέρια της να έχουν μια ασυνήθιστη, μωβ απόχρωση. Προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν την κατάσταση, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν γιατρούς και ειδικούς σχετικά με το θέμα, οι οποίοι ωστόσο φάνηκαν να διαφωνούν μεταξύ τους.

Οι δηλώσεις της βασίλισσας και το αναπηρικό αμαξίδιο

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης, η Βρετανίδα γαλαζοαίματη ακούστηκε να αυτοσαρκάζεται, καθώς στηριζόταν σε ένα μπαστούνι: «Ω, εδώ είμαι. Όπως βλέπετε, δεν μπορώ να κινηθώ», είπε και έδειξε τα πόδια της, προτού να κάνει ένα συρτό βήμα. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror», η ίδια δε μπορεί πλέον να απολαύσει ούτε τις βόλτες που συνήθιζε να κάνει με τα κατοικίδιά της στον προαύλιο χώρο του παλατιού.

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η βασίλισσα αρνείται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει αναπηρικό αμαξίδιο, κάτι που «θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να μην παραστεί στο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου». Το άρθρο, ωστόσο, τονίζει ότι πρόθεση της 95χρονης Ελισάβετ είναι να καταφέρει να παραστεί με το μπαστούνι της.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share