Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Σχεδόν σύνορα: Από αυτή την πόλη της Αλβανίας είναι η καταγωγή του Χρήστου Μάστορα!

Ελάχιστοι το γνώριζαν

8 Μαρτίου 2022 11:44
Σχεδόν σύνορα: Από αυτή την πόλη της Αλβανίας είναι η καταγωγή του Χρήστου Μάστορα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Χρήστος Μάστορας είναι ένας καλλιτέχνης που ουδέποτε έκρυψε την αλβανική καταγωγή του! Γνωρίζετε όμως από ποια περιοχή της γειτονικής χώρας κατάγεται;

Κατάγεται από το μειονοτικό χωριό Βοδίνο, ένα από τα ελληνοκατοικούμενα βορειοηπειρωτικά χωριά της Αλβανίας, πέντε λεπτά από τα σύνορα με την Ελλάδα στην Κακαβιά, ενώ ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του σε ηλικία 3,5 ετών.

Στην ηλικία των 2 ετών ήρθε αντιμέτωπος με τον θάνατο, όταν πέρασε μια πολύ σοβαρή ασθένεια με τα ερυθρά του αιμοσφαίρια, ένα είδος λευχαιμίας, κατά την οποία οι γιατροί τον ήθελαν νεκρό. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ζει λόγω της βοήθειας ενός γιατρού της περιοχής της Δερόπολης, ο οποίος του έδωσε ένα φαρμακευτικό σκεύασμα από βότανα που εν τέλει απέβη άκρως λυσιτελές για τον ίδιο, αφού του έσωσε τη ζωή.

Σχεδόν σύνορα: Από αυτή την πόλη της Αλβανίας είναι η καταγωγή του Χρήστου Μάστορα!

Καριέρα

Τον Μάιο του 2008 δημιουργήθηκαν οι Melisses. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Χρήστο Μάστορα στο τραγούδι, τον Θάνο Λάιτσα στην κιθάρα, τον Παύλο Καλτουρουμίδη στα πλήκτρα, τον Σπύρο Κουδούνη στα τύμπανα και τον Κώστα Μαυρογέννη στο μπάσο.

Το 2010 η μπάντα επιχείρησε τη συμμετετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι τους "Κινέζος" χωρίς να προκριθεί. Την ίδια χρονιά απέσπασαν το βραβείο "Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη" στα Mad Video Music Awards, ενώ 3 χρόνια αργότερα έλαβαν, στην ίδια διοργάνωση, το βραβείο για το "Καλύτερο Συγκρότημα".

Το 2016 συμμετείχε ως κριτής στο Rising Star, όπου και αναδείχθηκε νικητής εκ των κριτών, μετά τη νίκη του Γιάννη Ξανθόπουλου, παίκτη της ομάδας του.

Το 2019 συμμετείχε ως κριτής στο The X Factor μαζί με τους Γιώργο Θεοφάνους, Μελίνα Ασλανίδου και Μιχάλη Τσαουσόπουλο. Νίκησε ο Γιάννης Γρόσης από την ομάδα του.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share