ΑΡΧΙΚΗ LIFESTYLE

Μυρτώ Αλικάκη: «Έχω ακούσει ότι είμαι εθισμένη στην κοκαΐνη»

Μυρτώ Αλικάκη: «Έχω ακούσει ότι είμαι εθισμένη στην κοκαΐνη»
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η Μυρτώ Αλικάκη βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» την Παρασκευή με αφορμή τις τελευταίες στάσεις της παράστασης «Οθέλλος» στην Αττική. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στο κύμα των καταγγελιών που ήρθαν στο φως το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν σε κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα, η Μυρτώ Αλικάκη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πολλές φορές ακούμε κάτι ή βλέπουμε κάτι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για αυτό το κάτι μπορούμε να ξέρουμε που μπορεί να φτάσει ή τι μπορεί να είναι. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Επίσης, φαντάζομαι θα συμφωνήσεις μαζί μου, επειδή και για σένα θα έχουν ακουστεί κάποια πράγματα όπως και για μένα και έχουν έρθει να μου τα πουν άνθρωποι, τα οποία ήταν εντελώς ανυπόστατα, δεν δίνω πάντα και τρομερή βάση σε όλα αυτά».

«Δύο πράγματα έχω ακούσει βασικά για μένα… Ότι είμαι εθισμένη στην κοκαΐνη και ότι έχω ανορεξία, επειδή είμαι αδύνατη. Δεν έχει σημασία αν πάντα ήμουν αδύνατη, ακόμη κι αν αδυνάτισα κάποια στιγμή, τίποτα από τα δύο δεν έχουν σχέση με τη ζωή μου. Αλλά όταν λέω καμία σχέση, εννοώ καμία σχέση» πρόσθεσε η ηθοποιός στην πρωινή εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα στο OPEN.

«Στα social media νιώθω πως είναι μάστιγα το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί ξαφνικά η αίσθηση ότι έχουμε μια απίστευτη δήλωση επειδή μπορούμε να μπούμε στο ίντερνετ και να κάνουμε ένα σχόλιο από τον καναπέ μας».

Μυρτώ Αλικάκη: «Πάντα ξέραμε ποιοι συμπεριφέρονται άσχημα, είναι γνωστό μεταξύ μας»

Η Μυρτώ Αλικάκη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» και μίλησε για το ελληνικό κίνημα #metoo.

Για το ελληνικό #MeToo έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

Υπάρχει το παγκόσμιο κίνημα #MeToo κατά της κακοποίησης , της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και παρενόχλησης. Όχι, δεν έπεσα από τα σύννεφα για πολλά από αυτά που άκουσα. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν, υπήρχαν κάποια περιστατικά, τα οποία νομίζω ότι ξεπερνούν το κοινώς εννοούμενο #MeToo και άπτονται της εγκληματικότητας. Δηλαδή, για περιστατικά που αποκαλύφθηκαν διπλές ζωές, εκεί ναι, έπεσα από τα σύννεφα.

Σε παλιότερη συνέντευξή σας αναφέρατε ότι είχατε επιλέξει κατά καιρούς να μην συνεργαστείτε με συγκεκριμένα ονόματα, γιατί δεν θέλατε να «αρρωστήσετε».

Δεν νομίζω ότι επιτρέπω με τον τρόπο μου σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί άσχημα και τώρα πια μπορώ να αντιμετωπίσω οτιδήποτε. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να είσαι παρών σε παρεμβατικές συμπεριφορές που συμβαίνουν σε κάποιον άλλον. Αυτό είναι εξίσου οδυνηρό και μου έχει συμβεί.

Αυτό το “ξεκαθάρισμα” ανθρώπων σας έκανε να εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο ορισμένους συναδέλφους σας;

Σίγουρα. Ωστόσο, ποιοι άνθρωποι συμπεριφέρονται άσχημα είναι γνωστό μεταξύ μας. Πάντα τους ξέραμε μεταξύ μας. Ποιοι είναι εντάξει ξέρουμε, ποιοι είναι κακοπληρωτές ξέρουμε, ποιοι καλοπληρωτές, όλα τα ξέρουμε. Είναι πολύ μικρός τόπος η Ελλάδα και όλα αυτά είναι γνωστά. Οπότε κάθε φορά που πας κάπου, ξέρεις πού πας. Τώρα το ποια θα είναι η προσωπική σχέση είναι άλλο θέμα.

Μπορεί με έναν δύσκολο και δυσάρεστο άνθρωπο εσύ να τα πας μια χαρά ή το αντίθετο, με έναν άνθρωπο που έχει γενικώς μια καλή φήμη, να μην τα πηγαίνεις καλά. Όλα μπορεί να συμβούν. Σίγουρα, όμως, εκτιμώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που δεν πετάνε στα μούτρα κανενός το άγχος και την αγωνία τους, που αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους, των πράξεών τους. Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω κι εγώ σε αυτούς.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου