Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαρία Αλιφέρη: «Ξέραμε ποιοι είχαν διαστροφικές ορέξεις και περίεργες συμπεριφορές»

Μίλησε για τις καταγγελίες στο χώρο της τέχνης

18 Αυγούστου 2021 14:02
Μαρία Αλιφέρη: «Ξέραμε ποιοι είχαν διαστροφικές ορέξεις και περίεργες συμπεριφορές»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε συνέντευξη η Μαρία Αλιφέρη. Η γνωστή ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.

Φέτος στο χώρο του θεάτρου έγιναν σοβαρές καταγγελίες. Ποια είναι η γνώμη σας;

Ασφαλώς, μπράβο σε όσους μιλήσανε. Δεν θα πω σε καμία περίπτωση “γιατί τώρα;”, το θεωρώ ηλίθιο. Γιατί τώρα μπόρεσαν και ίσως γιατί τώρα υπάρχουν πιο “ανοιχτά” αυτιά. Παλαιότερα και να το έλεγε κάποιος, δεν θα το ακούγανε ή θα το θάβανε. Επιπλέον, σίγουρα είναι ένα καθάρισμα. Η λύπη μου είναι ότι περιορίστηκε μόνο στο χώρο του θεάτρου και δεν επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους. Όλοι οι υπόλοιποι κλείστηκαν στα καβούκια τους. Μόνο ο ηθοποιός μίλησε.

Γινόντουσαν και παλαιότερα τέτοια φριχτά πράγματα; Έχετε βιώσει κάτι ανάλογο;

Είχα την τύχη να δουλέψω με τεράστιους θεατράνθρωπους, ποτέ δεν έζησα κάτι τέτοιο. Υπήρχαν κάποιοι συγκεκριμένοι τους οποίους τους γνώριζαν όλοι για τις περίεργες συμπεριφορές ή τις διαστροφικές ορέξεις τους. Αλλά περιοριζόταν σε αυτούς και ξέραμε ποιοι είναι. Επειδή λοιπόν ήταν γνωστό ήξεραν και να φυλαχτούνε όσοι συνεργάζονταν επαγγελματικά μαζί τους. Ενώ τα πρόσφατα ήταν ύπουλα, κρυφά και σκοτεινά.

Μυρτώ Αλικάκη: «Πάντα ξέραμε ποιοι συμπεριφέρονται άσχημα, είναι γνωστό μεταξύ μας»Μυρτώ Αλικάκη: «Πάντα ξέραμε ποιοι συμπεριφέρονται άσχημα, είναι γνωστό μεταξύ μας»

Η Μυρτώ Αλικάκη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» και μίλησε για το ελληνικό κίνημα #metoo.

Για το ελληνικό #MeToo έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

Υπάρχει το παγκόσμιο κίνημα #MeToo κατά της κακοποίησης , της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και παρενόχλησης. Όχι, δεν έπεσα από τα σύννεφα για πολλά από αυτά που άκουσα. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν, υπήρχαν κάποια περιστατικά, τα οποία νομίζω ότι ξεπερνούν το κοινώς εννοούμενο #MeToo και άπτονται της εγκληματικότητας. Δηλαδή, για περιστατικά που αποκαλύφθηκαν διπλές ζωές, εκεί ναι, έπεσα από τα σύννεφα.

Μυρτώ αλικάκη metoo

Σε παλιότερη συνέντευξή σας αναφέρατε ότι είχατε επιλέξει κατά καιρούς να μην συνεργαστείτε με συγκεκριμένα ονόματα, γιατί δεν θέλατε να «αρρωστήσετε».

Δεν νομίζω ότι επιτρέπω με τον τρόπο μου σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί άσχημα και τώρα πια μπορώ να αντιμετωπίσω οτιδήποτε. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να είσαι παρών σε παρεμβατικές συμπεριφορές που συμβαίνουν σε κάποιον άλλον. Αυτό είναι εξίσου οδυνηρό και μου έχει συμβεί.

Αυτό το “ξεκαθάρισμα” ανθρώπων σας έκανε να εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο ορισμένους συναδέλφους σας;

Σίγουρα. Ωστόσο, ποιοι άνθρωποι συμπεριφέρονται άσχημα είναι γνωστό μεταξύ μας. Πάντα τους ξέραμε μεταξύ μας. Ποιοι είναι εντάξει ξέρουμε, ποιοι είναι κακοπληρωτές ξέρουμε, ποιοι καλοπληρωτές, όλα τα ξέρουμε. Είναι πολύ μικρός τόπος η Ελλάδα και όλα αυτά είναι γνωστά. Οπότε κάθε φορά που πας κάπου, ξέρεις πού πας. Τώρα το ποια θα είναι η προσωπική σχέση είναι άλλο θέμα.

Μπορεί με έναν δύσκολο και δυσάρεστο άνθρωπο εσύ να τα πας μια χαρά ή το αντίθετο, με έναν άνθρωπο που έχει γενικώς μια καλή φήμη, να μην τα πηγαίνεις καλά. Όλα μπορεί να συμβούν. Σίγουρα, όμως, εκτιμώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που δεν πετάνε στα μούτρα κανενός το άγχος και την αγωνία τους, που αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους, των πράξεών τους. Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω κι εγώ σε αυτούς.

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Σέβομαι τις καταγγελίες των κοριτσιών, αλλά δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε χαμό»

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Ο Κιμούλης εμένα γιατί δεν μου φώναξε ποτέ σε παράσταση;»

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και μίλησε για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά τις καταγγελίες στο θέατρο, ποια είναι γνώμη σας;

Αν είναι πραγματικότητα αυτά που καταγγέλθηκαν, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι από τη δικαιοσύνη. Αλλά όλοι πρέπει να περιμένουμε, οι αρμόδιοι να πάρουν τις αποφάσεις. Σέβομαι απόλυτα τις καταγγελίες των κοριτσιών, αλλά δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε χαμό. Η δικαιοσύνη ευτυχώς υπάρχει και θα κάνει τη δουλειά της.

Είστε ένας γοητευτικός άντρας. Σας έχει συμβεί θαυμαστές σας να ξεπεράσουν τα όρια;

Υπήρξαν κοπέλες που φτάσανε στην υπερβολή. Έχω φτάσει μέχρι τον εισαγγελέα. Με παρακολουθούσαν επανειλημμένως. Όταν ο άλλος φτάνει σε αυτό το σημείο, είναι τρέλα. Δεν ξέρεις πού μπορεί να φτάσει. Με ενόχλησε πολύ, ήταν άρρωστο. Είχε βρει και τον αριθμό μου και με έπαιρνε καθημερινά, απανωτά τηλέφωνα. Δεν έγινε μία, αλλά πολλές φορές. Τώρα ευτυχώς έχουν ηρεμήσει τα πράγματα.

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Ο Κιμούλης εμένα γιατί δεν μου φώναξε ποτέ σε παράσταση;»

Ο γνωστός ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε, για τα δυσάρεστα φαινόμενα βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στο θέατρο. Ειδικότερα μιλώντας στο Secret των Παραπολιτικών, ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχει δικαιοσύνη για όποιον έχει φταίξει, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια από την άλλη, για «τη δίκη των τηλεοράσεων», όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share