Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έξαλλη η Έλενα Ακρίτα: «Διώξατε πυροσβέστες, προσλάβατε παπάδες – Τουλάχιστον κάποιοι θα προσεύχονται στις στάχτες»

Έξω φρενών με την κατάσταση η γνωστή σεναριογράφος

8 Αυγούστου 2021 14:16
Έξαλλη η Έλενα Ακρίτα: «Διώξατε πυροσβέστες, προσλάβατε παπάδες – Τουλάχιστον κάποιοι θα προσεύχονται στις στάχτες»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οργισμένη και γεμάτη θλίψη για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα με τις πυρκαγιές, είναι και η Έλενα Ακρίτα.

Φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία, να εκφράσει δημοσίως και με τον δικό της τρόπο, τις απόψεις της. Δημοσίευσε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, με πληροφορίες. Οι οποίες πραγματικά μας προκαλούν οργή. Σκεπτόμενοι πως 5.000 πυροσβέστες έμειναν στην άκρη. Και αντί αυτών, είχαν προσληφθεί 5.000 παπάδες.

Πιο αναλυτικά σε ανάρτηση για τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Και για τις απομακρύνσεις δασοπυροσβεστών την ώρα που γίνονται προσλήψεις ιερέων προχώρησε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.

Η ίδια αρχικά αναφέρει πως «διώξατε 5.000 δασοπυροσβέστες και προσλάβατε περίπου 4.000 παπάδες» και μετά τονίζει:

«Μπορεί να μη σβήνουν οι φωτιές στην Ελλάδα αλλά τουλάχιστον κάποιοι προσεύχονται πάνω στις στάχτες της». Σημειώνεται πως οι εξελίξεις για τις φωτιές στην Ελλάδα παραμένουν ανησυχητικές, με χαρακτηριστική την εικόνα στην Εύβοια, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε την κατάσταση «πιο δύσκολη από ποτέ». Διευκρίνισε, πάντως, πως η απειλή της φωτιάς για την Ιστιαία δεν είναι άμεση καθώς το μέτωπο ακόμα βρίσκεται μακριά από την περιοχή.

Επίσης, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης από την Περιφέρεια και τον Δήμο για τις περιοχές Ψαροπούλι, Παπάδες, Βασιλικά και Μηλιές ενώ δοκιμάζονται τα χωριά Σήμια, Κρυονερίτης και Αγδίνες δοκιμάζονται αυτή την ώρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φωτιές: Άγριο ξέσπασμα με φωνές και βρισιές από γιαγιά - «Που@@α κυβέρνηση»

Δραματική είναι η κατάσταση στις περιοχές που έρχονται αντιμέτωπες με τα πύρινα μέτωπα. Παρότι ο καθένας βοηθά όπως μπορεί, δεν είναι αρκετό. Και ειδικά από την κυβέρνηση, περιμένουν πολλά περισσότερα οι πυρόπληκτοι κάτοικοι.

Σε τέτοιες συνθήκες, λογικές και επόμενες είναι οι αγανακτισμένες και άκρως οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών. Οι οποίοι μόλις δουν κανάλι, ή κάμερα σπεύδουν να μεταδώσουν το δικό τους μήνυμα προς το ευρύ κοινό. Μόνο που τις περισσότερες φορές, δεν πρόκειται για μήνυμα.

Πιο αναλυτικά συνεχίζεται η οργή και αγανάκτηση κατά της κυβέρνησης μαζί με τις ύβρεις που εκτοξεύονται σε ανύποπτο χρόνο στον «αέρα».

Γιαγιά έκανε λόγο για «που@@α κυβέρνηση», ενώ μια άλλη με δάκρυα στα μάτια, όπως θα δείτε στο απόσπασμα που πάρθηκε, μίλησε για «ντροπή και αίσχος». «Νιώσαμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε και ξεκινήσαμε να μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης, εστιάσαμε σε είδη φαρμακείου», δήλωσε η εθελόντρια Βασιλική Παλιβού.

Ο Νεκτάριος Μαρτίνος βοήθησε στην κατάσβεση και την παροχή βοήθειας στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και Βαρυμπόμπης. Μάλιστα, πρόσφερε στέγη σε δύο πυρόπληκτες οικογένειες.

«Προτιμώ να μην έχω να φάω, παρά να αφήσω έτσι την κατάσταση. Θα πάω εκεί και θα βοηθήσω, θα μείνω εκεί ακόμα και όταν σβήσουν οι φωτιές. Δεν έχουν ούτε γάζες, θα δώσω χρήματα από την τσέπη μου και θα τους τα πάω», είπε με τη φωνή του να λυγίζει.

Η φωτογραφία αυτής της τρομοκρατημένης γιαγιάς είναι η πιο τραγική εικόνα της καταστροφής!

Εικόνες που προκαλούν οργή και θλίψη από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα! Τα μέτωπα είναι δεκάδες σ' όλη την χώρα! Άλλα πιο σοβαρά, άλλα ελεγχόμενα! Οι εικόνες που μας έρχονται σοκάρουν! Ωστόσο μπροστά στα καμένα δάση, στα καμένα σπίτια και τις επιχειρήσεις, η φωτογραφία αυτή της γιαγιάς από την Εύβοια συγκλονίζει!

Συγκεκριμένα η φωτογραφία που σας παρουσιάζει το Athensmagazine.gr είναι από τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγο μετά τη 01:00 το πρωί! Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής Λίμνης Ευβοίας (μετά την εκκένωσή της), η οποία εγκατέλειψε το σπίτι της για να σωθεί! Μια γυναίκα ηλικιωμένη που δεν γνωρίζουμε αν έχει παιδιά ή εγγόνια αφού η εικόνα την απαθανάτισε μαζί με μια συνομήλικη γυναίκα να... φεύγουν από τις ρίζες τους για να σωθούν! Στη 01:00 τα ξημερώματα!

Η πιο θλιβερή εικόνα της καταστροφής! Μια γυναίκα που έζησε μια ζωή με στερήσεις και θυσίες να κινδυνεύει να χάσει τα πάντα σ' αυτή την ηλικία! Το βλέμμα της κυρίας τα λέει όλα! Θλίψη...

Η φωτογραφία αυτής της τρομοκρατημένης γιαγιάς είναι η πιο τραγική εικόνα της τραγωδίας!

«Κύριοι, πάψτε! Πάψτε και κάντε τη δουλειά σας επιτέλους»: Η Greenpeace κατακεραυνώνει Μητσοτάκη και Τσίπρα!

H Greenpeace Ελλάδος δημοσίευσε λίγες ώρες πριν μια ανακοίνωση, απευθυνόμενη με αυστηρό ύφος προς τους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι κατά τη γνώμη της χρησιμοποιούν αβασάνιστα το όρο «κλιματική αλλαγή» για τις καταστροφικές πυρκαγιές, χωρίς να κάνουν τίποτα επί της ουσίας να την αντιμετωπίσουν, καθώς τους ενδιαφέρει πρωτίστως η ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Έχει ολόκληρη ως εξής:

Ώρα να σιωπήσετε!

Παρακολουθήσαμε το διάγγελμα του πρωθυπουργού, από το οποίο μείναμε εμβρόντητοι με ένα “καληνύχτα και καλή τύχη” να αιωρείται και με μία αναφορά στην κλιματική κρίση, από την οποία πρέπει να σώσουμε την πατρίδα μας, έτσι γενικώς και αορίστως. Λίγη ώρα αργότερα διαβάσαμε “τιτίβισμα” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μας ενημέρωσε πως η κλιματική κρίση άρχισε πριν 3 χρόνια και τους “βρήκε απροετοίμαστους”.

«Κύριοι, πάψτε! Πάψτε και κάντε τη δουλειά σας επιτέλους»: Η Greenpeace κατακερευνώνει Μητσοτάκη και Τσίπρα!

Κύριοι, πάψτε! Η κλιματική κρίση δεν ξεκίνησε ούτε εχθές, ούτε πριν τρία χρόνια. Πάψτε. Επί κυβερνήσεών σας, μέσα σε λίγα χρόνια μόνο και ενώ ήταν ήδη πια ευρέως γνωστός ο κίνδυνος, έχουμε δει αίσχη σε σχέση με την κλιματική κρίση αλλά και με την καταστροφή της βιοποικιλότητας.

Από πού να αρχίσουμε… Από τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο Χατζηδάκη; Ο οποίος πέρασε εν μέσω πανδημίας και παρά τις μαζικές αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών; Τις διαρκείς νομικές μάχες και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τις οποίες οργανώσεις και πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγούμε ξανά και ξανά, για να σώσουμε ό,τι σώζεται; Τους επιστήμονες που δεν ακούτε; Τη χρόνια απουσία δασοπροστασίας και πρόβλεψης από οποιαδήποτε κυβέρνηση; Μήπως να σχολιάσουμε τις συμβάσεις εξορύξεων πετρελαίου και αερίου, οι οποίες παραχωρήθηκαν επί προηγούμενης κυβέρνησης; Σοβαρά τώρα, έχετε την παραμικρή ιδέα πώς προκαλείται η κλιματική κρίση την οποία τώρα επικαλείστε σαν να είναι κάποια απρόσμενη κατάρα; Πάψτε. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος από τους δύο είναι ο χειρότερος. Είναι πολύ χαμηλό το επίπεδό σας και πολύ σοβαρή η κατάσταση.

«Κύριοι, πάψτε! Πάψτε και κάντε τη δουλειά σας επιτέλους»: Η Greenpeace κατακερευνώνει Μητσοτάκη και Τσίπρα!

Αν θέλετε να ξαναμιλήσετε για κλιματική κρίση, κάντε το μόνο αν έχετε να πείτε κάτι χρήσιμο. Να, για παράδειγμα, παύση όλων των αδειών εξορύξεων ορυκτών καυσίμων στη χώρα. Σοβαρή ενίσχυση της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτηριακό τομέα και απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένου του αερίου. Συστηματική και επείγουσα επένδυση σε πυροπροστασία και ενίσχυση της πρόληψης. Όχι δεν έχετε κάνει τίποτα από αυτά τα άκρως απαραίτητα. Πάψτε. Όχι, όταν σβήσουν οι φωτιές δεν θα το ξεχάσουμε, όπως δεν το ξεχνάμε εδώ και δεκαετίες που επιστήμονες, περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες προσπαθούμε απεγνωσμένα να σας κάνουμε να αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο. Όχι, δεν θα το ξεχάσουμε, γιατί μετά τις φωτιές θα έρθουν οι πλημμύρες και πάλι θα μιλάτε για την κλιματική κρίση σαν να σας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι. Πάψτε και κάντε τη δουλειά σας επιτέλους.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share