Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η Ελεονώρα Μελέτη ξεσπά κατά του εργασιακού μπούλινγκ - «Η ώρα της κρίσης θα έρθει και για σένα»

Τόνισε πως υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες

29 Ιουλίου 2021 15:20
Η Ελεονώρα Μελέτη ξεσπά κατά του εργασιακού μπούλινγκ - «Η ώρα της κρίσης θα έρθει και για σένα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρθηκε στο εργασιακό μπούλινγκ, με αφορμή την απόφαση προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη, τονίζοντας πως υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες, που πρέπει να διευθετηθούν στην κοινωνία μας, εκτός από την σεξουαλική παρενόχληση.

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, η παρουσιάστρια «ξέσπασε» αναφορικά με το θέμα και δημοσίευσε ένα κείμενο από το ελληνικό #metoo, το οποίο έλεγε: «Δημιουργείται νέο τμήμα στην επιθεώρηση εργασίας. Αποκλειστικά για την παρακολούθηση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία».

Η Ελεονώρα Μελέτη ξεσπά κατά του εργασιακού μπούλινγκ

Πάνω από το συγκεκριμένο κείμενο, η Ελεονώρα Μελέτη υπογράμμισε «βλέπω ότι σας απασχολεί πολύ το θέμα του εκφοβισμού και όχι μόνο, στον χώρο εργασίας. Αφήνω αυτό εδώ. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι μπούλερ, αλλά και το ότι οι εταιρείες συχνά αντί να αντιμετωπίζουν ως “νταλκά” τον μπούλερ, αντιμετωπίζουν ως νταλκά το θύμα. Επειδή μίλησε και επειδή δεν μάσησε στα “έλα, αφού τον ξέρεις, σε παρακαλώ δώσε τόπο στην οργή”».

Ακολούθησε νέα ανάρτηση από την παρουσιάστρια, επισημαίνοντας «μετά τους βιαστές του σώματος, σειρά να πάρουν και οι βιαστές της ψυχής, οι εξευτελιστές της προσωπικότητας και οι καταπατητές της αξιοπρέπειας. Σειρά να πάρουν οι μπούλερ».

Η Ελεονώρα Μελέτη ξεσπά κατά του εργασιακού μπούλινγκ

Το σχόλιο του πρώην συνεργάτη της Ελεονώρας Μελέτη, Τάσου Τεργιάκη

Ο πρώην συνεργάτης της στην εκπομπή «Ώρα για Μελέτη», Τάσος Τεργιάκης, την υποστήριξε, αναδημοσιεύοντας το μήνυμά της και σχολιάζοντας «η ώρα της κρίσης θα έρθει και γι’ αυτόν…Μην ανησυχείς».

Η Ελεονώρα Μελέτη ξεσπά

Ξέσπασε η Ελεονώρα Μελέτη: «Η σαπίλα της κοινωνίας είναι συνολική και αφορά σε όλους»

Με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της στη Φολέγανδρο, η Ελεονώρα Μελέτη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Η ανάρτησή της

«Το μπρελόκ που βλέπετε το έχει χαρίσει ο πατέρας μου σε εμένα. Είναι δικά του λόγια που τα χάραξε σε αυτό το μπρελόκ. Σκέφτηκα να το βάλω ως φωτογραφία στις σκέψεις μου γιατί είναι τα λόγια ενός άντρα που μεγάλωσε σε μια πιο «πατριαρχική» εποχή από τη σημερινή και μια πιο «πατριαρχική κοινωνία” από την σύγχρονη που ζούμε.

Η μόνη γυναίκα στην οικογένεια του ήταν η μητέρα του. Η οποία λατρεύτηκε από τον πατέρα του ( παππού μου) και τους γιους της. Άρα λογικά, ο μπαμπάς μου δεν θα έπρεπε να είναι κ αυτός ένα «πατριαρχικό» προϊόν? Δεν είναι όμως. Που θέλω να καταλήξω.

Γίνεται ένα συμβάν και ξεκινάμε τη διχαστική τοποθέτηση: πατριαρχία, φεμινισμός, άνδρες, γυναίκες, εμβολιασμένοι , ανεμβολίαστοι, μαύροι, άσπροι… Δεν είναι εκεί η απάντηση. Η σαπίλα της κοινωνίας οικουμενικά δεν είναι ή το ΕΝΑ ή το ΑΛΛΟ. Η σαπίλα της κοινωνίας Είναι συνολική και αφορά σε όλους. Η σαπίλα της κοινωνίας έχει αρχή στα ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ. Τα απολιθωμένα στερεότυπα που για στερεοτυπικούς λόγους αναπαράγονται στερεοτυπικά.

Ελεονώρα μελέτη σαπίλα

Και διαιωνίζονται, μεταγγίζονται από γενιά σε γενιά. Τα στερεότυπα είναι μεταδοτικά. Και μεταδίδονται το ίδιο σε άντρες και γυναίκες. Κάποια σε άντρες. Κάποια σε γυναίκες. Και αλλά και στους δυο. Τα στερεότυπα πρέπει να χτυπήσουμε. Και να τα χτυπήσουμε στη καρδιά. Όχι όμως δημιουργώντας αλλά στερεότυπα. Γιατί και αυτά με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν άλλες ανισορροπίες που επίσης θα μεταγγιστούν σε επόμενες γενιές.

Η σαπίλα της κοινωνίας είναι αποτέλεσμα της σκέψης και της παιδείας των ανθρώπων. Και εμείς οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να βρούμε έναν τρόπο να ισορροπούμε μεταξύ μας με αγάπη, ενσυναίσθηση και σεβασμό, και όχι να διχαζόμαστε με τη πρώτη ευκαιρία», έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share