Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Οι συνάδελφοί του "σταυρώνουν" τον Πέτρο Φιλιππίδη: Η μεταγωγή του στις φυλακές Τριπόλεως και η καραντίνα!

Οι πρώτες ώρες στη φυλακή!

29 Ιουλίου 2021 08:23
Οι συνάδελφοί του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέτρος Φιλιππίδης: Είναι λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης. Ένας εύσωμος άνδρας, ντυμένος με σκούρα ρούχα και φορώντας ένα μαύρο καπέλο, βγαίνει από τη ΓΑΔΑ, με χειροπέδες στα χέρια και κρατώντας ένα μικρό μπουκαλάκι νερό, και οδηγείται από τους αστυνομικούς στο υπηρεσιακό όχημα μεταγωγών που είναι σταθμευμένο λίγα μέτρα πιο μπροστά.

Το πρόσωπο του είναι σχεδόν καλυμμένο από τη μαύρη μάσκα που φοράει, το βλέμμα του ωστόσο και τα χαρακτηριστικά γκρίζα μαλλιά του τον προδίδουν. Είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός που πρωταγωνιστεί επί σειρά ετών στο θέατρο και την τηλεόραση. Λίγο πριν επιβιβαστεί σηκώνει τα μάτια και ρίχνει ένα βλέμμα προς τους φωτογράφους και τις κάμερες που έχουν συγκεντρωθεί. Ένα βλέμμα που μοιάζει να εκφράζει θυμό αλλά και έντονο φόβο, τα ίδια δηλαδή ακριβώς συναισθήματα που βίωσαν οι γυναίκες οι οποίες έπεσαν θύματα των άρρωστων σεξουαλικών των ορέξεων τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον του.

Αυτή ίσως να ήταν η πιο ρεαλιστική σκηνή στην οποία έχει ποτέ πρωταγωνιστήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ήταν η στιγμή της οριστικής και επίσημης αποκαθήλωσής του ως ηθοποιού αλλά και ανθρώπου. Αδύναμος να ασκήσει πλέον οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματικής ή εργασιακής, είναι υποχρεωμένος να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, αυτών που μέχρι την τελευταία στιγμή αρνούνταν κατηγορηματικά μη διστάζοντας να «κακοποιήσει», για μία ακόμη φορά, τις γυναίκες που τον κατήγγειλαν προσβάλλοντας με τις καταθέσεις του την τιμή και την αξιοπρέπειά τους.

 Οι συνάδελφοί του 'σταυρώνουν' τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ήταν πεπεισμένος μέχρι την τελευταία στιγμή πως θα γλιτώσει την προφυλάκιση, όπως τή γλίτωνε όλα αυτά τα χρόνια. Κι αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός πως η πρώτη φράση που είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ήταν «Δεν το πιστεύω αυτό που κάνετε...». Οι ώρες που πέρασε το βράδυ της Τρίτης στο κελί της ΓΑΔΑ προφανώς δεν ήταν αρκετές για να συνειδητοποιήσει τί ακριβώς τού έχει συμβεί. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έμοιαζε σαν χαμένος και που το μυαλό του ήταν περισσότερο κολλημένο στο φόβο μην δεχτεί επίθεση από κάποιον συγκρατούμενό του, έναν φόβο που εξέφρασε στους αστυνομικούς οι οποίοι έσπευσαν να τον καθησυχάσουν.

Το σκεπτικό της προφυλάκισης

Μπορεί ο ίδιος να προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό του τους τελευταίους μήνες πως η κατάθεσή του, σε συνδυασμό με αυτήν της συζύγου του που επιβεβαίωσε όλους τους ισχυρισμούς του, ήταν αρκετές για να του εξασφαλίσουν ένα χρονικό διάστημα ελευθερίας μέχρι τη δίκη του στην οποία θα αντιμετωπίσει τις βαιριές κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού. Ανακρίτρια και εισαγγελέας, ωστόσο, είχαν εντελώς διαφορετική άποψη καθώς τον έκριναν ύποπτο για τέλεση νέων αδικημάτων, παρόμοιων με αυτά στα οποία κατηγορείται πως προέβη από το 2008 έως το 2014. Καταγγελίες οι οποίες δείχνουν μια παραβατική συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Σίγουρα μέτρησαν πολύ και οι αρχικές καταγγελίες των τριών γνωστών ηθοποιών, Άννας Μαρίας Παπαχαραλλαμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη, οι οποίες μπορεί να αφορούσαν σε αδικήματα που είχαν παραγραφεί χρονικά, επιβεβαίωναν ωστόσο την επικίνδυνη αυτή επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του.

Στις φυλακές της Τρίπολης μαζί με τον Λιγνάδη

Το καυτό μεσημέρι της Τετάρτης ο Πέτρος Φιλιππίδης έγινε ο δεύτερος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης που πέρασε το κατώφλι του φυλακών Τριπόλεως όπου κρατούνται άτομα τα οποία έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα. Ο πρώτος ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης, που αντιμετωπίζει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και βρίσκεται προφυλακισμένος στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κρατείται τις επόμενες ημέρες μόνος του, λόγω της απαραίτητης καραντίνας για τον κορωνοιό, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάποια πτέρυγα όπου θα μοιράζεται το κελί του με άλλους κρατούμενους. Μια σκηνή που ο ίδιος έχει ξαναβιώσει στο παρελθόν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς «50 – 50», στην οποία πρωταγωνιστούσε πριν κάποια χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για έναν ακόμη ρόλο αλλά για την νέα πραγματικότητα της ζωής του.

Οι συνάδελφοί του 'σταυρώνουν' τον Πέτρο Φιλιππίδη: Η μεταγωγή του στις φυλακές Τριπόλεως και η καραντίνα!

Οι πρώτες αντιδράσεις

Τη στιγμή που τα social media έχουν πλημμυρίσει με σχόλια χρηστών που δηλώνουν, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, την ικανοποίησή τους για την προφυλάκιση του ηθοποιού, τα άμεσα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα τηρούν σιγήν ισχύος. Μόνον ο σύζυγος της Λένας Δροσάκη, ο επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, θέλησε να εκφραστεί δημοσίως, επιλέγοντας το λιτό αλλά πλούσιο σε συμβολισμούς απόφθεγμα του Πυθαγόρα «Καθώς φαίνεται η Δικαιοσύνη είναι τετράγωνη, σ’ όλα τα μέρη ίση και όμοια»...!

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, αποκάλυψε πως μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης Φιλιππίδης ήταν πολλές οι γυναίκες που θέλησαν να επικοινωνήσουν μαζί του προκειμένου να τον ευχαριστήσουν. «Από χθες το απόγευμα δέχομαι τα τηλεφωνήματα των κοριτσιών, όλων των κοριτσιών, που κλαίγοντας ευχαριστούν και λεν ότι μας χρωστάν. Τίποτα δε χρωστάτε.Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, τη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος.» έγραψε με νόημα ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, ένα από ελάχιστα πρόσωπα που είχαν σπεύσει να υπερασπιστούν δημόσια τον ηθοποιό, κάνοντας την βαρύγδουπη και αμφιλεγόμενη ταυτόχρονα δήλωση «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη», η Βάνα Μπάρμπα, έκανε στροφή 180 μοιρών μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της προφυλάκισή του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα που μιλάει η δικαιοσύνη, η οποία είναι ο μόνος θεσμικός φορέας της πατρίδας μας που έχει μια σωστή άποψη, νιώθω μια ανακούφιση, γιατί ξέρω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το σωστό. Όταν, λοιπόν, έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάει η δικαιοσύνη τα πράγματα είναι ολόσωστα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share