Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παραμένει καλλιτεχνική φλέβα ο Δημήτρης Λιγνάδης - Παίρνει μέρος σε θεατρική παράσταση στις φυλακές Τρίπολης

Μπορεί να πάει και ο Πέτρος Φιλιππίδης

28 Ιουλίου 2021 16:05
Παραμένει καλλιτεχνική φλέβα ο Δημήτρης Λιγνάδης - Παίρνει μέρος σε θεατρική παράσταση στις φυλακές Τρίπολης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές Τρίπολης, ειδικές για κρατούμενους για σεξουαλικά εγκλήματα, έχει και μια πιο… καλλιτεχνική διάσταση. Στις φυλακές αυτές βρίσκεται και ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. Θα έλεγε κανείς ότι ένας γνωστός σκηνοθέτης κι ένας σημαντικός ηθοποιός θα βρεθούν στον ίδιο χώρο, αλλά αυτή τη φορά όχι σε κάποιο καλλιτεχνικό σανίδι, αλλά πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο από τις συγκεκριμένες φυλακές είναι ότι η διοίκηση έχει προχωρήσει τον τελευταίο καιρό σε σειρά σημαντικών δράσεων προκειμένου οι φυλακισμένοι να «ξεφεύγουν» από τον εγκλεισμό, ειδικά μετά τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

φυλακές Τρίπολη λιγνάδης φιλιππίδης

Μια τέτοια δράση αφορά τη δημιουργία θεατρικής ομάδας, όπως συμβαίνει άλλωστε σε αρκετά καταστήματα κράτησης σε όλη τη χώρα. Κρατούμενοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος σε ανέβασμα έργων, συμμετέχοντας έτσι σε προγράμματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που βοηθούν και τους ίδιους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Τρίπολη αυτή η ομάδα ετοιμάζει σειρά δράσεων επιμορφωτικού χαρακτήρα και δημιουργικής απασχόλησης, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να έχει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

Λιγνάδης φυλακή

Ο κατηγορούμενος για «βιασμό κατά συρροή», Δημ. Λιγνάδης, ίσως βρει τώρα κι άλλον υποστηρικτή της προσπάθειας, πάλι από τον θεατρικό χώρο. Δηλαδή τον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος, υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται για βιασμό και απόπειρες βιασμού.

Αυτό είναι το κελί που θα φυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης στην Τρίπολη - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη δίωξή του για δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό ηθοποιών, στην ίδια φυλακή που κρατείται με αντίστοιχες κατηγορίες και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Στις φυλακές της Τρίπολης και των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Ο λόγος είναι κυρίως για να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της ιδιαιτερότητας των αδικημάτων των κατηγορουμένων.

Η διαδικασία προβλέπει ότι ο ηθοποιός θα υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό και κρατηθεί για 7 ημέρες σε ειδικό θάλαμο καραντίνας. Μετά το πέρας των επτά ημερών θα οδηγηθεί σε έναν από τους πέντε θαλάμους, στους οποίους θα συναντήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι πρώτες εικόνες από τον θάλαμο που θα οδηγηθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης δείχνουν ένα σχετικά παλαιό κτίσμα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τους vip θαλάμους και τις ανέσεις τους που οδηγήθηκε ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στον Κορυδαλλό.

Αυτό είναι το κελί που θα φυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης στη Τρίπολη - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Αυτό είναι το κελί που θα φυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης στη Τρίπολη - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share