Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Για εργασιακό εκφοβισμό καταγγέλλουν τον Μπιλ Γκέιτς - Οι αλλεπάλληλες προσβολές στους υπαλλήλους του

Ο «νταής του γραφείου» και τα πάρτι με τις στριπτιζέζ

30 Ιουνίου 2021 14:06
Για εργασιακό εκφοβισμό καταγγέλλουν τον Μπιλ Γκέιτς - Οι αλλεπάλληλες προσβολές στους υπαλλήλους του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το «λαμπερό», «καθαρό» ίματζ του Μπιλ Γκέιτς είναι απλώς το προϊόν «καλών δημοσίων σχέσεων», αλλά υπάρχει και μια άλλη, αθέατη πλευρά του ιδρυτή της Microsoft, αναφέρει το Business Insider, επικαλούμενο τις μαρτυρίες πρώην υπαλλήλων του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που συνεχίζει τον χορό των αποκαλύψεων του τελευταίου διαστήματος για τον Γκέιτς, ο τελευταίος λάτρευε τα πάρτι, σύναπτε σεξουαλικούς δεσμούς με υφιστάμενές του κι έβαζε τις φωνές στο προσωπικό, πέρα από τις «πολυάριθμες επισκέψεις» στο σπίτι του διαβόητου, καταδικασμένου για σεξουαλικά εγκλήματα, χρηματιστή Τζέφρι Έπσταιν. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του, Μελίντα, ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση να χωρίσουν, με ένα... tweet!

Για εργασιακό εκφοβισμό καταγγέλλουν τον Μπιλ Γκέιτς

Μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του Γκέιτς με την Μελίντα, κατέκλυσαν τα ΜΜΕ δημοσιεύματα που ρίχνουν σκιά στη φήμη του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, με υπαλλήλους της Microsoft να αποκαλύπτουν πως τις πολιορκούσε και να βγαίνουν στο φως λεπτομέρειες για τις επισκέψεις του σε στριπτιζάδικα πριν από χρόνια.

Ο «νταής του γραφείου»

Και τώρα παίρνουν τη σκυτάλη κι άλλες τέσσερις πρώην συνεργάτιδές του, που αποκαλύπτουν ότι ο Γκέιτς «έβαζε σε όλους τις φωνές» στο γραφείο. «Μια συνάντηση με τον Μπιλ ήταν απλώς η ευκαιρία να σου βάλει τις φωνές, προσπαθούσα λοιπόν να το αποφύγω», είπε πρώην στέλεχος της Microsoft, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος και δεν θέλησαν να κατονομαστούν, μια κουβέντα που έβγαινε συχνά από τα χείλη του CEO ήταν «αυτή ήταν η πιο ανόητη, γ@μ...ένη ιδέα που άκουσα ποτέ». Κάποιοι υπάλληλοι, ωστόσο, υπογράμμιζαν ότι η στάση του Γκέιτς δεν είχε κάτι το προσωπικό, αφού «έβαζε σε όλους τις φωνές το ίδιο». Άλλοι υποστήριξαν ότι το επικοινωνιακό του στιλ οφειλόταν στο ότι είναι «απλώς ένα αδέξιο άτομο όσον αφορά στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις». «Δεν ξέρει πώς να κάνει αστεία, ούτε πώς να συνδέεται με τους ανθρώπους. Αν σου έλεγε ότι του αρέσουν τα μαλλιά του, δεν προσπαθούσε να φλερτάρει, απλώς του άρεσαν τα μαλλιά σου», είπε ένα άλλο πρώην στέλεχος της Microsoft.

Η Μαρία Κλάου, πρώην μέλος του ΔΣ της Microsoft από το 2009 έως το 2015, δήλωσε ότι «ένα άτομο όπως ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι οι συνήθεις κανόνες συμπεριφοράς δεν ισχύουν για αυτόν» και τον κατηγόρησε ότι δεν δέχεται προτάσεις για βελτίωση της διαφορετικότητας. Σύμφωνα με την ίδια, ο Γκέιτς συμπεριφερόταν σαν να ήταν το «πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο» και ότι όποτε γυναίκες-στελέχη πρότειναν πρωτοβουλίες ενίσχυσης της διαφορετικότητας ο Γκέιτς απαντούσε: «Προσπαθείτε να καταστρέψετε την εταιρεία;»

Για εργασιακό εκφοβισμό καταγγέλλουν τον Μπιλ Γκέιτς - Οι αλλεπάλληλες προσβολές στους υπαλλήλους του

Τα πάρτι με τις στριπτιζέζ

Ο Τζέιμς Γουάλας, συγγραφέας της βιογραφίας με τίτλο “ Hard Drive: Bill Gates and the Making of the Microsoft Empire”, που κυκλοφόρησε το 1992, είπε στο Business Insider ότι όταν ο Γκέιτς φοιτούσε στο Χάρβαρντ το 1973, επισκεπτόταν στριπτιζάδικα σε μια περιοχή της Βοστώνης. Ο ίδιος ο Γκέιτς είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή στο περιοδικό Playboy ότι σύχναζε εκεί, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι μετείχα σε όλα όσα συνέβαιναν εκεί. Έτρωγα πίτσα, διάβαζα βιβλία και παρακολουθούσα τι συνέβαινε. Πήγαινα σε δείπνα».

Ο Γουάλας υποστήριξε ότι ο Γκέιτς συνέχισε τις επαφές με γυναίκες ακόμη κι όταν άρχισε το δεσμό του με τη Μελίντα το 1987. Ο Γκέιτς φέρεται να προσκαλούσε φίλους να κολυμπήσουν γυμνοί στην πισίνα του σπιτιού του στο Λόρελχερστ, όπου «μάζευε χορεύτριες από ντόπια στριπτιζάδικα. Δεν ξέρω αν τις μετέφερε ο ίδιος ή τους έδινε τη διεύθυνση», είπε ο Γουάλας. Από την πλευρά του ο Ρόμπερτ Ξ. Κρίντζλι, συγγραφέας δημοφιλούς σκανδαλοθηρικής στήλης στο InfoWorld, είπε στο Business Insider ότι ο Γκέιτς συχνά μεθούσε σε εκδηλώσεις τεχνολογικών κολοσσών και στα πάρτι που ακολουθούσαν κι ότι «μεθούσε αρκετά εύκολα». «Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε κάποια τέτοια εκδήλωση όπου ο Μπιλ ήταν σαφώς εκτός εαυτού. Μεθυσμένος ήταν πιο ευτυχισμένος», είπε.

Ο Νταν Γκρέιβς, πρώην μάνατζερ στη Microsoft, είπε στο Βusiness Insider ότι σ’ ένα πάρτι τη δεκαετία του 1980 στην Ελβετία, βρήκε ο ίδιος τον Γκέιτς ξαπλωμένο πάνω σε μια γυναίκα έξω στον κήπο κι υπέθεσε ότι το ζευγάρι απλώς επιδιδόταν σε χάδια και φιλιά.

Οι αλλεπάλληλες προσβολές στους υπαλλήλους του

Διάψευση από την πλευρά Γκέιτς

Εκπρόσωπος του ιδρυτή της Microsoft έσπευσε να διαψεύσει όλες αυτές τις καταγγελίες επισημαίνοντας ότι έχουν κυκλοφορήσει «πολλά ψέματα» για τον Γκέιτς μετά τα νέα του διαζυγίου του τον περασμένο Μάιο. «Είναι πολύ απογοητευτικό που ότι δημοσιεύτηκαν τόσα πολλά ψέματα για την αιτία, τις περιστάσεις και τη χρονική συγκυρία του διαζυγίου του Μπιλ Γκέιτς», είπε.

«Οι φήμες και οι εικασίες γύρω από τον κ. Γκέιτς γίνονται ολοένα και πιο παράλογες και είναι ατυχές που χαρακτηρίζονται ως “πηγές” άτομα, που δεν έχουν ελάχιστη ή μηδαμινή γνώση», πρόσθεσε διαψεύδοντας ότι το αφεντικό του κακομεταχειριζόταν υφισταμένους του ή ενεπλάκη σε οποιαδήποτε επαγγελματικής ή φιλικής φύσης σχέση με τον Έπσταϊν.

Διαζύγιο-βόμβα: Χωρίζουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς μετά από 27 χρόνια γάμου - Τι θα γίνει με την περιουσία (photo)

Διαζύγιο-βόμβα: Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του, Μελίντα, ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση να χωρίσουν, με ένα... tweet!

Μετά από 27 χρόνια γάμου, οι Γκέιτς αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους ότι «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι».

«Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και θα εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα. Θέλουμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

To tweet του Μπιλ Γκέιτς για τον χωρισμό του:

Οπως δήλωσαν οι δυο τους, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τους φιλανθρωπικούς στόχους τους, που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων και την υγειονομική περίθαλψη.

Να σημειωθεί ότι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχουν χτίσει μαζί μια αυτοκρατορία 124 δισ. δολαρίων και είναι ένα από τα πέντε πιο πλούσια ζευγάρια του πλανήτη.

Το ζευγάρι στα 27 χρόνια γάμου απέκτησε τρία παιδιά, την 25χρονη Τζένιφερ, τον 21χρονο Ρόρι και την 18χρονη Φοίβη.

Τι θα γίνει με την περιουσία των Γκέιτς;

Οι οικονομικές λεπτομέρειες του διαζυγίου των Γκέιτς δεν έχουν γινει ακόμη γνωστές. Ο Bill Gates κατέχει το 1,37% των μετοχών της Microsoft, αξίας άνω των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το FactSet. Το ζευγάρι ήταν δημιουργοί, μαζί με τον Warren Buffett, του Giving Pledge, ενός προγράμματος που απαιτεί από τους συμμετέχοντες να δώσουν πάνω από το μισό του πλούτου τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΜΖ το διάσημο ζευγάρι δεν είχε κάποιο προγαμιαίο συμβόλαιο. Η ιστοσελίδα επικαλείται πληροφορίες από τα έγγραφα που κατέθεσε η Μελίντα Γκέιτς η οποία ήταν και αυτή που ζήτησε το διαζύγιο.

Τα έγγραφα φέρεται να κατατέθηκαν σε δικαστήριο στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Σε αυτά αναφέρεται ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έχουν «συμφωνία χωρισμού» αλλά όχι προγαμιαίο συμβόλαιο.

Χωρίζουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς

Η «συμφωνία χωρισμού» σύμφωνα με την New York Post συνήθως υπογράφεται με το τέλος ενός γάμου και σε αυτή περιγράφονται οι όροι του χωρισμού.

Το «συμβόλαιο» αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν περιλαμβάνεται στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο αλλά προβλέπεται να υπαγορεύει πώς το ζευγάρι θα χωρίσει την περιουσία του.

Η κοινή τους περιουσία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια και προφανώς γι’ αυτό, σχολιάζει η New York Post, η Μελίντα Γκέιτς δεν ζητά διατροφή όπως προκύπτει από τα έγγραφα.

Η αντίδραση της κόρης τους

«Η οικογένειά μας περνάει μια απαιτητική περίοδο» σχολίασε από την πλευρά της η μεγαλύτερη κόρη του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου.

«Προσπαθώ να κατανοήσω πώς μπορώ να στηρίξω τα δικά μου συναισθήματα καθώς και αυτά της οικογένειάς μου αυτή τη στιγμή και σας είμαι ευγνώμων για τον χώρο που μου δίνετε» έγραψε η Τζένιφερ Γκέιτς σε ανάρτησή της σε story στο Instagram.

H 25χρονη Τζένιφερ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Στάντφορντ το 2018 με πτυχίο στη βιολογία. Στη συνέχεια και για έναν χρόνο ασχολήθηκε με την ιππασία πριν να επιστρέψει στις σπουδές της στην Ιατρική σε σχολή στη Νέα Υόρκη.

Από τον περασμένο Ιανουάριο είναι αρραβωνιασμένη με τον διάσημο Αιγύπτιο ιππέα και απόφοιτο, επίσης, του Στάντφορντ, Ναγιέλ Νάσερ.

Η ανακοίνωση έρχεται δύο χρόνια αφότου ο Μπέζος ανακοίνωσε το διαζύγιό του με την σύζυγό του Μακένζι. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μπέζος είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και η Amazon και η Microsoft ανταγωνίζονται στον τομέα του cloud computing. Η Amazon ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι ο Μπέζος θα παραιτηθεί από τη θέση του ως CEO και ότι ο επικεφαλής του τομέα cloud Αντι Τζάσι θα τον διαδεχθεί.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share