Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Πρίγκιπας Φίλιππος: Έτσι θα μοιραστεί η περιουσία του - Οι 3 μη γαλαζοαίματοι και ο Χάρι

Τι λέει το παλάτι

28 Μαΐου 2021 12:02
Πρίγκιπας Φίλιππος: Έτσι θα μοιραστεί η περιουσία του - Οι 3 μη γαλαζοαίματοι και ο Χάρι
Από Μάνια Καπαράκου

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών, αλλά είχε φροντίσει να αφήσει διαθήκη, έτσι ώστε να συμπεριλάβει όποιους εκείνος ήθελε.

Φυσικά, η κύρια κληρονόμος του είναι η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ μέρος των 42 εκατομμυρίων δολαρίων θα πάνε σε τρεις μη γαλαζοαίματους στενούς του συνεργάτες θέλοντας να τους ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες τους, τα παιδιά του και φυσικά τον πρίγκιπα Χάρι που δεν τον άφησε απέξω.

Σύμφωνα με μία βασιλική πηγή, κύριος δικαιούχος της περιουσίας του θα είναι η βασίλισσα Ελισάβετ. Ωστόσο, ο πρίγκιπας Φίλιππος θεώρησε ότι έπρεπε να φροντίσει και τους ανθρώπους, που είχε γύρω του και τον βοηθούσαν. «Σε αντίθεση με άλλους βασιλείς, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα είναι γενναιόδωρος για τους τρεις άντρες, που τον φρόντιζαν», ανέφερε η πηγή, ενώ τόνισε επίσης πως η πράξη αυτή δεν είναι τόσο συμβατική.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος συμπεριέλαβε τον Χάρι στη διαθήκη του

Στα άτομα, που επέλεξε ο δούκας του Εδιμβούργου περιλαμβάνεται ο γραμματέας του, Άρτσι Μίλλερ, ο βοηθός του, Ουίλλιαμ Χέντερσον και ο βαλές του, Στέφεν Νιντογιάντλο. Επιπλέον, ενώ όλοι πίστευαν ότι ο πρίγκιπας Χάρι δε θα έχει κανένα μερίδιο από την περιουσία του παππού του, μετά την αποχώρησή του από την βασιλική οικογένεια, εκείνος έδειξε ότι δεν κρατάει καμιά κακία και συμπεριέλαβε και τον εγγονό του στη διαθήκη του.

«Ο Φίλιππος δεν ήταν το είδος του χαρακτήρα, που θα τιμωρούσε έναν εγγονό για κακή συμπεριφορά. Ήταν ένας πολύ δίκαιος και καλός άνδρας. Ποτέ δεν κρατούσε κακία», ανέφερε η ίδια πηγή. Στα παιδιά του, πρίγκιπα Κάρολο
, πριγκίπισσα Άννα, πρίγκιπα Έντουαρντ και πρίγκιπα Άντριου έδωσε το ελεύθερο να «πάρουν οτιδήποτε θέλουν» από την συλλογή των βιβλίων του.

Βέβαια, περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί, καθώς είναι απόρρητες, ενώ ένας εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ, ο οποίος ρωτήθηκε για να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της διαθήκης, αρνήθηκε κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι: «Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα για την οικογένεια και τέτοιες ρυθμίσεις είναι ιδιωτικές».

Πριν από τον θάνατό του ο Δούκας του Εδιμβούργου λάμβανε ετήσιο μισθό από τα ταμεία της μοναρχίας 359.000 λίρες αλλά επειδή δεν ήταν αρκετά, η βασίλισσα έδινε επιπρόσθετα χρήματα. Σε πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν συνιδιοκτήτρια και η βασίλισσα η οποία τώρα θα αποκτήσει την απόλυτη κυριότητα. Υπάρχουν αναφορές ότι ο Δούκας είχε επενδύσει σε μετοχές και ακριβά Έργα Τέχνης.

Η πρώτη κίνηση του Κάρολου μόλις γίνει Βασιλιάς

Σχέδια για την ημέρα που θα γίνει βασιλιάς φαίνεται πως κάνει ο πρίγκιπας Κάρολος, με μια μεγάλη αλλαγή στις βασιλικές κατοικίες.

Σύμφωνα με τους The Sunday Times, ο πρίγκιπας Κάρολος όχι μόνο θα ανοίξει τις βασιλικές κατοικίες στο κοινό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά θα προσφέρει και περισσότερα δωμάτια για προβολή – μια κίνηση που αναμφίβολα θα ενθουσιάσει τους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας.

Για ποια παλάτια αφορούν οι αλλαγές;

Οι αλλαγές πιστεύεται ότι έχουν προγραμματιστεί για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το κάστρο Γουίνδσορ, το Μπαλμόραλ - όπου μάλιστα, κάποτε, η βασίλισσα Ελισάβετ περπατούσε αμέριμνη και οι τουρίστες δεν την αναγνώρισαν, το Σάντριγχαμ και το Κλάρενς Χάουζ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρίγκιπας Κάρολος έχει συμβουλευτεί την σύζυγό του Καμίλα αλλά και τον γιο του και την νύφη του, πρίγκιπα Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον, σχετικά με τις αποφάσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασίλισσα έχει επίσης ενημερωθεί για τις αποφάσεις αυτές, αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα σχέδια.

Όπως αναφέρουν οι Sunday Times ο κληρονόμος του θρόνου ελπίζει να επεκτείνει τους χρόνους επίσκεψης στο Σάντριγχαμ για όλο το χρόνο και όχι από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο που ισχύει σήμερα. Η επίσημη κατοικία του στο Λονδίνο, το Κλάρενς Χάουζ, το οποίο είναι επισκέψιμο μόνο το καλοκαίρι, αναμένεται επίσης να είναι ανοιχτό όλο το χρόνο.

Μεγάλη ανατροπή στο Παλάτι

Την ίδια ώρα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο βρίσκεται υπό ανακαίνιση αξίας 369 εκατομμυρίων δολαρίων, θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο για επισκέψεις μέχρι το 2027. Ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρεται πως σκέφτεται να ανοίξει την κατοικία και τους κήπους του όλο το χρόνο στο μέλλον. Μεταξύ των δωματίων που θα μπορεί να δει το κοινό για πρώτη φορά, περιλαμβάνεται η Βελγική Σουίτα, όπου ζούσαν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος κατά τις πρώτες ημέρες της βασιλείας της αλλά και το μέρος όπου γεννήθηκαν ο δούκας του Γιορκ και ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Ως μονάρχης, αναμένεται ότι ο Κάρολος θα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το κτήμα του στο Γκλουτσεστερσάιρ, το Σάντριγχαμ και το Μπίρκχολ στη Σκωτία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρησιμοποιεί το κάστρο Γουίνδσορ λιγότερο από την βασίλισσα Ελισάβετ και θα παραμείνει στο Μπιρκχολ αντί για το Μπαλμόραλ που προτιμά η βασίλισσας Ελισάβετ.

Κόλαση στο Παλάτι - Επίθεση Χάρι σε Κάρολο και Ελισάβετ: «Φταίει ο πατέρας μου και αυτοί που τον ανέθρεψαν»

Μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη του Harry και της Meghan στην Oprah, ο Δούκας έρχεται με νέες αποκαλύψεις εναντίουν του Παλατιού και αυτή τη φορά συγκεκριμένα κατά του πατέρα του πρίγκιπα Καρόλου.

Μίλησε λοιπόν, στο ''Armchair Expert podcast'' του Dax Shepard με θέμα την ψυχική υγεία και τόνισε ότι μετακόμισε στην Καλιφόρνια με την οικογένειά του για να "σπάσει τον κύκλο" του "πόνου" που υπέστη ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και εξομολογήθηκε πως έπρεπε να το "αλλάξω αυτό για τα δικά μου παιδιά".

Επίσης, αποκάλυψε πως επειδή ο πατέρας του μεγάλωσε με αυτό τον άσχημο τρόπο μέσα στην πίεση από τη βασίλισσα και τον Φίλιππο, έτσι και αυτός ακολούθησε τον λάθος δρόμο ανατροφής διαιωνίζοντας το κακό, γεγονός που δεν άντεξε ο Harry σε σχέση με τον William, έτσι και ο πρώτος αντέδρασε φεύγοντας μακριά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο χαμό της Diana και αποκάλυψε πως από τότε σκεφτόταν να αποχωρήσει από το Παλάτι, καταλαβαίνοντας το μεγάλο κακό που είχαν κάνει στη μητέρα του.

Όσον αφορά τη σχέση του με την Meghan γύρισε στο παρελθόν ενθυμούμενος πως ότι ήταν τόσο τρομαγμένος και απελπισμένος προκειμένου να κρύψει από τον βρετανικό τύπο τη σχέση του όταν εκείνη έμεινε για πρώτη φορά στο Παλάτι, που πήγαν "incognito" στο super market και "προσποιήθηκαν ότι δεν ήξεραν ο ένας τον άλλον", στέλνοντας μηνύματα για τα ψώνια που ήθελαν από διαφορετικούς διαδρόμους.

Κλείνοντας χαρακτήρισε την ζωή των royals κάτι ανάμεσα μεταξύ του ''The Truman Show" και του να ζεις σε ζωολογικό κήπο" τόνισε ο Harry προσθέτοντας ότι όλη η ζωή των royal είναι σε κοινή θέα κάτι που τον ενοχλούσε πολύ, και δεν το ήθελε για τα παιδιά του.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share