Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μάρα Μεϊμαρίδη: Ποιά είναι η γυναίκα φαινόμενο που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην εκπομπή της Καινούργιου

Οι τρεις γάμοι με το... ξόρκι της αγάπης και η Κατίνα

22 Μαΐου 2021 10:43
Μάρα Μεϊμαρίδη: Ποιά είναι η γυναίκα φαινόμενο που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην εκπομπή της Καινούργιου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι θα έχετε παρακολουθήσει και, πιθανώς, θα έχετε ως αγαπημένη στήλη τα «Διλήμματα» της εκπομπής Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου, με τη Μάρα Μεϊμαρίδη, φυσικά, να ξεχωρίζει και εσχάτως να σημειώνει ένα μεγάλο καβγά στον αέρα.

Η συγγραφέας, ανθρωπολόγος-ψυχαναλύτρια έχει πάντα μια σταθερή άποψη και αυτή είναι... τα ξόρκια και η μαγεία, με την ίδια να αποτελεί μια γυναίκα φαινόμενο και αρκετές λεπτομέρειες της ζωής της να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μάρα Μεϊμαρίδη: Οι λεπτομέρειες για τη ζωή της που δε γνωρίζαμε

Η Μάρα Μεϊμαρίδη έβγαλε πρόσφατα νέο βιβλίο μετά τις Μάγισσες της Σμύρνης, πιστεύει στα ξόρκια και πως είχε παντρευτεί τον Απόστολο Παύλο.

Άλλωστε, αυτό πουλάει εδώ και δεκαετίες, εκκινώντας από το βιβλίο της «Οι Μάγισσες της Σμύρνης» που ήταν εκδοτική επιτυχία και μεταφέρθηκε ως τηλεοπτική σειρά και θεατρική παράσταση.

Εξάλλου, οι μύθοι για τις τουρκάλες μάγισσες και τα μυστικά τους που ήξεραν οι Μικρασιάτισσες έχουν ριζώσει στο εθνικό υποσυνείδητο, τουλάχιστον για τις παλιότερες γενιές.

Τα ξόρκια και η μαγεία που «ανακάλυψε» στο σεντούκι της Κατίνας, αμέσως μετά το επιτυχημένο μυθιστόρημα, έκαναν σε κάποιες εποχές «θραύση» και εκείνη δημιούργησε επαγγελματικά προϊόντα από μαγικές τράπουλες, ματζούνια και φίλτρα έως κρέμες ομορφιάς που χρησιμοποιούσαν οι Σμυρνιές και σεμινάρια μεταφυσικής και χαρτομαντεία.

Επειδή η γενιά αλλάζει ένα νέο μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια την «Κατίνα» κυκλοφόρησε πρόσφατα και αφορά τις επιτυχίες της που πραγματώθηκαν με όπλο τη μαγεία που γνώριζε, άριστα. Ιστορίες 100 χρόνια πριν.

Στο βιβλίο αυτό η Κατίνα Καραμάνου αφηγείται τη ζωή της από το 1922 έως το 1925. Πρόκειται για τη συνέχεια του βιβλίου «Οι Μάγισσες της Σμύρνης». Η Κατίνα γεννήθηκε στην Καππαδοκία το 1877 από πατέρα Τούρκο και μάνα χριστιανή. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, μάνα και κόρη κατέφυγαν ξυπόλυτες στη Σμύρνη. Εκεί άνοιξαν ένα μαγαζάκι και πουλούσαν κρέμες ομορφιάς, που τις έφτιαχναν οι ίδιες. Λίγο αργότερα συνάντησαν στους φτωχομαχαλάδες τη Μάγισσα Αττάρτη και τους δίδαξε την τέχνη της μαγείας. Με όπλο τα μάγια η Κατίνα κατάφερε να παντρευτεί τρεις από τους καλύτερους γαμπρούς της Σμύρνης, και από πάμφτωχη έγινε βαθύπλουτη.

Η ίδια η Μεϊμαρίδη διαλαλεί ότι τα ξόρκια την βοήθησαν και πως με μάγια κατάφερε να φέρει κοντά της τους τρεις άνδρες που παντρεύτηκε. «Και τις τρεις φορές που παντρεύτηκα, το έκανα με ένα ξόρκι που λέγεται το «αστέρι της αγάπης», λέει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Λοιπόν.

Προφανώς, αυτή τη δουλειά κάνει και αυτήν πουλάει. Το ζήτημα είναι ποιοι την πιστεύουν και προστρέχουν σε σεμινάρια για να μάθουν ξόρκια, μαγεία, κλπ.

Μπερδεύει τα ξόρκια με τα τσάκρα, λίγο την επιστήμη και το ασυνείδητο με τις τελετές μαγείας και απευθύνεται σε εκείνους που τρέχουν στους «πωλητές» …ελπίδας. «Κάνω και τις τελετές, καθώς το ασυνείδητο, μόνο από τελετές καταλαβαίνει, δεν μιλάει γλώσσες» είπε.

Σε παλαιότερη συνέντευξη στο Gala περιέγραφε σκηνές με κλάμα και παρακάλια για να βρουν τα κορίτσια τον άνδρα των ονείρων τους. Και εκείνος έβγαινε από το τζίνι ..εν ριπή οφθαλμού…

«Δεν λέγαμε απλώς το ξόρκι, το ζούσαμε, κλαίγαμε με αναφιλητά. Από την ψυχή μας μιλούσαμε. «Κατίνα, λυπήσου τη μοναξιά μου, νέα κοπέλα είμαι κι εγώ». Αυτή η δόνηση είναι συμπαντική. Φεύγαμε από το δεύτερο τσάκρα, πηγαίναμε στο τρίτο, τέταρτο, πέμπτο -εκεί γινόταν το ξόρκι- και πήγαινε προς το λευκό. Δεν προλάβαινες να σηκωθείς από την καρέκλα σου και ερχότανε αυτό ακριβώς που είχες ζητήσει. Ετσι παντρεύτηκα τρεις φορές. Και σε κάθε φάση της ζωής μου ήθελα διαφορετικό σύντροφο. Έβρισκα, λοιπόν, ακριβώς αυτό που ήθελα», λέει στο Gala.

Και είναι δυνατόν να …αμφιβητήσει κανείς την τρίτη σύζυγο του Αποστόλου Παύλου;

Φυσικά, τεκμηριωμένο! Σε ηλικία 10 ετών η Κατίνα την «ταξίδεψε» στο παρελθόν, στις προηγούμενες ζωές της…

«Ήμουν στην Αίγινα τότε και η θεία Κατίνα με είχε βάλει κάτω να με μάθει διάφορα μεταφυσικά. Μέσα σε αυτή τη διδαχή μού έκανε και μια αναδρομή ζωής για να δει εάν ήμουν παλιά ή νέα ψυχή. Έκανα, λοιπόν, αναδρομή με υπνωτισμό και είδα ξαφνικά εικόνες από ένα πρόσωπο που της το περιέγραψα και λεγόταν Ιωσήφ, γνωστός στην ιστορία ως Φλάβιος Ιώσηπος. Ήμουν η τρίτη του γυναίκα και οι Χριστιανοί τον ξέρουν ως Απόστολο Παύλο».

Και σε αυτά δεν την εμπόδισαν οι επιστημονικές της γνώσεις.

Εκτός από λογοτέχνης δηλώνει στο βιογραφικό της ανθρωπολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Στη διατριβή της όπου υπογράφει Μαντζαγριώτη – Μεϊμαρίδη, το θέμα είναι «Αυξολογικά χαρακτηριστικά Ελληνοπαίδων. Ακτινοδιαγνωστική μελέτη» στο Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992.

Το πρώτο της βιβλίο είναι “Οι Μάγισσες της Σμύρνης”, μια μεγάλη εκδοτική επιτυχία με 250 εκδόσεις από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Ακολούθησαν βιβλία μεταφυσικού και αποκρυφιστικού χαρακτήρα και επανήλθε στα τέλη Φεβρουαρίου με το μυθιστόρημα «Κατίνα 1922-1925».

Οι τρεις γάμοι... με το ξόρκι της αγάπης

Η Μεϊμαρίδη σε πρόσφατη συνέντευξή της, παραδέχθηκε ότι και τις τρεις φορές που παντρεύτηκε χρησιμοποίησε ξόρκια.

Τα έχετε χρησιμοποιήσει κι εσείς τα ξόρκια;

«Και τις τρεις φορές που παντρεύτηκα, το έκανα με ένα ξόρκι που λέγεται το «αστέρι της αγάπης». Καθόμασταν μόνες μας και ανάβαμε ένα κεράκι. Βάζαμε τα αρώματα μας, τα φίλτρα για να βοηθήσουμε τον εγκέφαλο να χαλαρώσει. Ηρεμούσαμε με αναπνοές και βάζαμε τη φωτογραφία της θείας στην απέναντι καρέκλα. Και λέγαμε: «Κατίνα, στείλε μου έναν άνδρα. Τον θέλω έτσι κι έτσι κι έτσι». Το ξόρκι αυτό είχε δυσκολίες. Δεν καθόμασταν τελευταία στιγμή, να σκεφτούμε πώς τον θέλαμε. Καθόμασταν επί μέρες πριν και γράφαμε στο παπύρι τι ακριβώς θέλαμε. Εστιάζαμε».

Και μετά;

«Καταγράφαμε τα σημαντικά. Οταν είσαι πιτσιρίκα θες ψηλό, ξανθό, γυμνασμένο, με λεφτά, που να υπακούει σε όλες τις διαταγές. Οχι. Τα σημαντικά είναι να μην έχει ψυχασθένειες, να μην είναι κανένας μαμάκιας, να μην είναι πουτούδης, δηλαδή γυναικάς, να μην είναι τζογαδόρος. Βλέπαμε εικόνες την ώρα που μιλάγαμε στην Κατίνα, ότι είχαμε έναν άνδρα, τον αγκαλιάζαμε, τον παντρευόμασταν, κάναμε παιδιά. Το ξόρκι είναι του 1100 κι όμως σήμερα αν διαβάσεις το «Νeuroscience» σου λέει ότι ο εγκέφαλος, αυτό το εξαίρετο όργανο, δεν αντιλαμβάνεται τι είναι φαντασία και τι πραγματικότητα. Τα μπερδεύει. Και το ασυνείδητο θα λειτουργήσει με την εικόνα που δίνει ο καπετάνιος».

Τόσο απλά;

«Το δεύτερο που κάναμε ήταν ότι δεν λέγαμε απλώς το ξόρκι, το ζούσαμε, κλαίγαμε με αναφιλητά. Από την ψυχή μας μιλούσαμε. «Κατίνα, λυπήσου τη μοναξιά μου, νέα κοπέλα είμαι κι εγώ». Αυτή η δόνηση είναι συμπαντική. Φεύγαμε από το δεύτερο τσάκρα, πηγαίναμε στο τρίτο, τέταρτο, πέμπτο -εκεί γινόταν το ξόρκι- και πήγαινε προς το λευκό. Δεν προλάβαινες να σηκωθείς από την καρέκλα σου και ερχότανε αυτό ακριβώς που είχες ζητήσει. Ετσι παντρεύτηκα τρεις φορές. Και σε κάθε φάση της ζωής μου ήθελα διαφορετικό σύντροφο. Εβρισκα, λοιπόν, ακριβώς αυτό που ήθελα», λέει στο Gala.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share