Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Σοκάρει η αποκάλυψη του Σπύρου Γραμμένου: "Στα 13 μου χρόνια δέχθηκα κακοποίηση από οικογενειακό φίλο" (video)

"Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να μιλήσω για αυτό"

5 Μαρτίου 2021 17:26
Σοκάρει η αποκάλυψη του Σπύρου Γραμμένου:

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες που γίνονται στον καλλιτεχνικό χώρο όπου όλο και περισσότερα άτομα αποκαλύπτουν τις άσχημες εμπειρίες που είχαν βιώσει στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου αποκάλυψε πρόσφατα ότι είχε απολυθεί από δουλειά επειδή αντέδρασε σε σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε.

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Γραμμένος έκανε μία μεγάλη αποκάλυψη ότι είχε κακοποιηθεί στα 13 του χρόνια από έναν οικογενειακό φίλο.

Ο Σπύρος Γραμμένος έκανε καταγγελία.

Καταγγελίες: Η αποκάλυψη του Σπύρου Γραμμένου

Ειδικότερα σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής προχώρησε ο συνθέτης Σπύρος Γραμμένος στο «The Press Project», ο οποίος για πρώτη φορά αποκάλυψε την σεξουαλική κακοποίηση την οποία υπέστη ως ανήλικος. Ο Σπύρος Γραμμένος διηγήθηκε την προσωπική εμπειρία του μετά από 30 χρόνια, μια τραυματική εμπειρία που την κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό. «Όταν το είπα στη μάνα μου μου έφυγε ένα βάρος 30 χρόνων» είπε ο γνωστός τραγουδοποιός.

Ο Σπύρος Γραμμένος ξεκίνησε λέγοντας: «Πάνω σε όλο αυτό που έχει συμβεί το τελευταίο καιρό, νιώθω την ανάγκη να πω μια προσωπική ιστορία. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να μιλήσω για αυτό. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να πω τι μου συνέβη που δημιούργησε πραγματικά μια μπάλα, η οποία έφυγε από μέσα μου πριν λίγες μέρες που κατάφερα να το πω στην μητέρα μου. Θέλω να ολοκληρωθεί και να το πω δημόσια.

Έχω πέσει θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, όπου ένας οικογενειακός φίλος, όταν ήμουν 13 χρόνων με πολύ έξυπνο και ωραίο τρόπο με πήγε στο σπίτι του, με ξάπλωσε στο κρεβάτι, μου έκανε στοματικό και μετά ανέβηκε από πάνω μου και προσπάθησε να πηδ@@@. Εγώ ή ήμουν μουδιασμένος εντελώς και δεν κατάλαβα αν συνέβη κάτι ή δεν είχα στύση. Μετά μου είπε αρκετές φορές να πάω σπίτι του, όπου αρνήθηκα.

Σταμάτησα να φοβάμαι αυτόν τον άνθρωπο

Ακούμε συνεχώς αυτή την ηλιθιότητα "Γιατί δεν μίλησε το θύμα τότε". Στα 35 μου μίλησα πρώτη φορά στην ψυχολόγο μου γι’ αυτό το θέμα. Συνέβη το καλοκαίρι του 1993. Μίλησα στην ψυχολόγο μου πριν έξι χρόνια, το έλεγα "συμβάν", δεν το είχα ονομάσει καν κάπως. Δεν μπορούσα να του δώσω την ταμπέλα που έχει κανονικά.

Ένιωσα ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσω να φοβάμαι αυτόν τον άνθρωπο. Δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν μπορώ να τον κυνηγήσω νομικά. Για το θύμα δεν παραγράφεται ποτέ και πρέπει τα άτομα που τους συμβαίνουν τέτοια πράγματα να το λένε…» είπε ο Σπύρος Γραμμένος.

Ο καλλιτέχνης συνέχισε λέγοντας: «Με έκανε να αισθανθώ συνένοχος. Φοβόμουν μην το πει αυτός στη μάνα μου. Τρελή σύγχυση. Οι επισκέψεις ήταν δύο. Την πρώτη φορά που πήγα σπίτι του, μου έβαλε ερωτική ταινία, μου έδωσε τσιγάρο και μου είπε να αυνανιστούμε. Πήγα και δεύτερη φορά, εκεί κατηγορούσα τον εαυτό μου “Γιατί ξαναπήγα;”. Κατηγορούσα τον εαυτό μου για αυτό. Αυτός ο άνθρωπος ζει και έχει κανονικά τη ζωή του.

Σε καταγγελία προχώρησε ο Σπύρος Γραμμένος.

Θέλω δικαιοσύνη και θέλω να δει αυτό το βίντεο

Μπορεί να συνεχίζει να το κάνει και εγώ δεν μπορώ να τον καταγγείλω κάπου. Τον είδα φέτος το καλοκαίρι και τον χαιρέτησα αμήχανα. Θέλω δικαιοσύνη, αυτό απαιτώ. Θέλω να δει αυτό το βίντεο. Εύχομαι να μην έχει πειράξει κανέναν άλλον άνθρωπο. Να το έκανε μία φορά μόνο. Μιλώντας με δικηγόρο έμαθα ότι είχα πέσει θύμα βιασμού. Έξι μήνες μετά ξεκίνησαν κρίσεις πανικού, παλεύω ακόμα με κρίσεις πανικού. Δεν μπορούσα να μείνω μόνος μου στο σπίτι. Τα είπα όλα στη μητέρα μου και με έκανε περήφανο».

Ο ίδιος συνεχίζοντας είπε: «Ένα από τα πράγματα που έχω συνειδητοποιήσει το τελευταίο διάστημα, μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, είναι ακριβώς η απεριόριστη δύναμη του παραδείγματος. Ότι για κάθε θύμα που μιλάει, υπάρχει άλλος ένας τραυματισμένος άνθρωπος που μπορεί για πρώτη φορά να βρει το θάρρος να μιλήσει και να ζητήσει δικαιοσύνη.

Από την άχαρη, αν όχι χυδαία, συζήτηση για το διαβόητο «γιατί τώρα;» που ρωτούν διάφοροι χαρωποί παρατηρητές της κακοποίησης, αρχίσαμε σιγά σιγά να καταλαβαίνουμε ότι η αξία κάθε μαρτυρίας είναι μοναδική, διότι με κάθε στόμα που ανοίγει, ένας ακόμη άνθρωπος απλώνει το χέρι και σηκώνεται» εξομολογήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share