Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σοκάρει η Ειρήνη Νικολοπούλου: "Απολύθηκα επειδή αντέδρασα σε σεξουαλική παρενόχληση" (video)

"Αυτούς που με πείραξαν τους έχω κηδεύσει"

5 Μαρτίου 2021 16:22
Σοκάρει η Ειρήνη Νικολοπούλου:

Ειρήνη Νικολοπούλου: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες που υπάρχουν στον καλλιτεχνικό χώρο όπου αρκετοί αποκαλύπτουν ότι τους είχε συμβεί στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι ακόμη μία μήνυση κατατέθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη όπου σε αυτή το άτομο αναφέρει ότι τον βίασε σπίτι του.

Συγκεκριμένα η Ειρήνη Νικολοπούλου μίλησε για όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό αλλά και για την δική της εμπειρία με σεξουαλική παρενόχληση.

Τι ανέφερε η Ειρήνη Νικολοπούλου

Ειρήνη Νικολοπούλου: Η σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στον παρελθόν

Ειδικότερα για την καριέρα της στην τηλεόραση και το ελληνικό «MeToo» μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

Όπως είπε η δημοσιογραφία και η τηλεόραση δεν της έχουν λείψει καθόλου, καθώς όπως είπε, η προσωπική της ζωή είχε παραγκωνιστεί.

Τώρα η δημοσιογράφος ασχολείται με το διαδίκτυο για το οποίο είπε ότι χρειάζεται εκπαίδευση, καθώς πρόκειται για μια multimedia πλατφόρμα. Σε περίπτωση που επέστρεφε στην τηλεόραση είπε ότι θα έκανε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Τα πρώτα βήματα στη δημοσιογραφία

Για τα πρώτα της βήματα στη δημοσιογραφία και την παρουσίαση της πρωινή εκπομπή τη δεκαετία του 1980 υποστήριξε πως τότε ξεκινούσαν την εκπομπή και δεν ήξεραν τι ώρα θα τελειώσουν, καθώς δεν υπήρχε πρωινή ζώνη. «Λέγανε “ξεκινήστε και όταν τελειώσουμε τελειώσαμε”» είπε.

Η κ. Νικολοπούλου αποκάλυψε πως το πιο δύσκολο κομμάτι του επαγγέλματος και αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα πρώτα χρόνια της καριέρας της ήταν η συνεχής αμφισβήτηση.

Όλα όσα είπε η Ειρήνη Νικολοπούλου.

Το ελληνικό «MeToo»

Μίλησε ακόμα για το ελληνικό κίνημα «MeToo» υποστηρίζοντας πως «δεν θα ανοίξει εύκολα ο φάκελος δημοσιογραφία».

Η ίδια αντιμετώπισε λεκτική βία και κακοποιητικές συμπεριφορές, ωστόσο τις έχει αφήσει πίσω. «Αυτούς που με πείραξαν τους έχω κηδεύσει, τους έχω κάνει και τα μνημόσυνά τους. Είναι σίγουρο ότι μου έχουν αφήσει σημάδια, έχουν παρέμβει στη ζωή και τα συναισθήματά μου» είπε.

«Το ότι είχα τυπικά προσόντα μου έκανε πολύ κακό» είπε.

Όπως είπε δύο φορές μάλιστα απολύθηκε από δουλειά, καθώς υπέστη σεξουαλική παρενόχληση στην οποία αντέδρασε. «Να παραδειγματιστούν οι άνθρωποι του χώρου της δημοσιογραφίας, να πάρουν κουράγιο, να μιλούν και να αντιδρούν», σχολίασε.

Τα «Greek top women awards 2021» και η συγκίνηση

Τέλος, μίλησε για τα «Greek top women awards 2021», τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μαρτίου στο Nομισματικό Μουσείο και θα βραβευτούν γυναίκες για τη δύναμή τους και τη μάχη τους κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα είναι 20 γιατρίνες και νοσηλεύτριες, εξ αυτών οι δυο δεν είναι πια στη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας η Ειρήνη Νικολοπούλου «λύγισε», μιλώντας για τις γυναίκες αυτές. «Είναι όλες αυτές οι γυναίκες που αυτόν τον έναν χρόνο έδωσαν πραγματικά την ψυχή τους και εξακολουθούν», είπε η δημοσιογράφος με δάκρυα στα μάτια.

Δείτε το βίντεο:

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share