Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Ξεσπά" η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μετά τις καταγγελίες: "Ζητώ να βάλουμε κανόνες και όρια σε..."

Η πρώτη της ανάρτηση μετά τις καταγγελίες

8 Φεβρουαρίου 2021 13:43

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τι καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στον καλλιτεχνικό χώρο όπου και σημειώνεται ότι μία υπόθεση έχει ξεχωρίσει όπου και έχει συγκλονίσει.

Επίσης ο Παύλος Χαϊκάλης μέσα από συνέντευξη που έδωσε αποδέχθηκε τις καταγγελίες που του έχουν γίνει από την Κύπρια ηθοποιό Ηλιάνα Αραβή.

Συγκεκριμένα η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκανε την πρώτη της δημοσίευση στα social media μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Έκανε την πρώτη της ανάρτηση η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Καταγγελίες: Η ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

Ειδικότερα πριν λίγες ημέρες η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη κατήγγειλαν πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη για φερόμενη αντισυναδελφική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια.

Χθες το βράδυ, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκανε και μία ανάρτηση μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Instagram.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκανε την πρώτη της ανάρτηση μετά τις καταγγελίες.

Ολόκληρη η ανάρτηση τής Πηνελόπης Αναστασοπούλου:

«Πριν πάρω την απόφαση να μιλήσω στάθηκα μπροστά σ’ αυτό το άγαλμα που τόσες φορές έχω προσπεράσει βιαστικά και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην επιτρέψω ποτέ ξανά σε κανένα να κακοποίησει με κανένα τρόπο το παιδί καμιάς μάνας.

Ζητώ να ανοίξει ο διάλογος για την εξέλιξη του νομικού πλαισίου που αφορά στον σεβασμό της προσωπικότητας, του φύλου, την εθνικότητας και του δικαιώματος στην διαφορετικότητα όλων των ανθρώπων.

Ζητώ την άμεση και εύκολη πρόσβαση στα θεσμικά εργαλεία εκείνα που θα με προστατεύουν όταν κάποιος στον χώρο εργασίας μου παραβιάζει την προσωπικότητα μου με οποιοδήποτε τρόπο ή με κακοποιεί ψυχολογικά ή σωματικά.

Όχι μόνο στο θέατρο, αλλά σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και στο οικογενειακό περιβάλλον.

Ζητώ να βάλουμε κανόνες και όρια και να διευρύνουμε το χρονικό πλαίσιο που κάποιος έχει στη διάθεσή του για να καταγγείλει τον δυνάστη του.

Ζητώ να συμφωνήσουμε πως οι έννοιες έχουν για όλους το ίδιο νόημα για να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα μιας και απ’ ότι φαίνεται μέχρι και το «όχι» για κάποιους σημαίνει λανθασμένα «ίσως», ακόμα και «ναι».

Το ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ.

Ζητώ κανόνες που θα επιβάλλουν τον σεβασμό στην εργαζόμενη μητέρα, ειδικά στις περιόδους της κύησης και της λοχείας.

Ζητώ τα αυτονόητα.

Το θέατρο χρειάζεται φως και ήθος.
Και η ελευθερία αρετή και τόλμη.
Ο δρόμος άνοιξε.
Μην φοβάστε.
Ο φόβος είναι το αντίθετο της αγάπης.
Αν έχεις υπάρξει θύμα μίλησε γι’ αυτό που σου συνέβη. Όχι μόνο για να τιμωρηθεί ο θύτης και για να σταματήσεις την πορεία του. Η τόλμη σου θα είναι αυτή που θα σταματήσει όποιον σκεφτεί να γίνει ένας από εκείνους.
Ζητώ ανθρωπιά, συμπόνια και διαφάνεια.
Ζητώ από όλους εσάς να παίρνετε θέση όταν γίνεστε μάρτυρες κακοποίησης ή εκμετάλλευσης.

Προς τους αρμόδιους φορείς που διαμορφώνουν τις ζωές μας:

Εκλιπαρώ να αναθεωρήσουν τους νόμους που δεν βοηθούν τα θύματα να μιλήσουν αλλά αντιθέτως διευκολύνουν τους θύτες να λουφάζουν».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share