Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εριστικός ο Κώστας Ζάπας για τις καταγγελίες τριών ανδρών ηθοποιών: "Μπορεί ο άλλος να αρνηθεί το γυμνό"

Απαντάει στα δημοσιεύματα που υπάρχουν για εκείνον

30 Ιανουαρίου 2021 14:58
Εριστικός ο Κώστας Ζάπας για τις καταγγελίες τριών ανδρών ηθοποιών:

Καταγγελίες: Ξετυλίγεται σιγά σιγά το νήμα των αποκαλύψεων στον καλλιτεχνικό χώρο όπου αρκετοί καλλιτέχνες μιλούν για τις άσχημες εμπειρίες τους με συναδέλφους τους που τους παρενοχλούσαν. Επίσης ο Απόστολος Γκλέτσος αποκάλυψε ότι αυτές οι καταστάσεις γίνονται και στον πολιτικό χώρο.

Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας απάντησε στις καταγγελίες που υπάρχουν εδώ και αρκετές ώρες για εκείνον από τρεις άνδρες ηθοποιούς.

Έκανε την πρώτη του ανάρτηση του ο σκηνοθέτης.

Καταγγελίες: Η απάντηση του Κώστα Ζάπα

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ζάπας απαντώντας στα όσα είπαν οι ηθοποιοί Ερρίκος Μηλιάρης, Χάρης Τζωρτζάκης και Γιάννης Νιάρρος, γράφει πως οι σκηνοθέτες «δεν απαγορεύεται» να ζητήσουν γυμνό «όταν ορίζεται από το καλλιτεχνικό έργο. Και στις οντισιόν».

«Δεν απαγορεύεται η ελευθερία της έκφρασης. Είναι κατοχυρωμένη στο σύνταγμα. Μπορείς να ζητήσεις κάτι από κάποιον. Μπορεί ο άλλος να το αρνηθεί. Δεν επιβάλλεται στον καλλιτέχνη πως θα πραγματοποιήσει το έργο του. Συμφωνείς ή διαφωνείς. Φανταστείτε τον Παζολίνι να απολογείται γιατί ζήτησε γυμνό για το SALO. Ή τον Λαρς φον Τριερ για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ με την περιβόητη σκηνή ομαδικού σεξ» γράφει ο σκηνοθέτης, υποστηρίζοντας πως δεν άσκησε ποτέ πίεση και «κάθε ηθοποιός είναι σε θέση να αποφασίσει πού θέλει να συμμετέχει και πού όχι».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o ηθοποιός Ερρίκος Μηλιάρης κατήγγειλε σκηνοθέτη ότι κατά τη διάρκεια ακρόασης του ζήτησε να γδυθεί και να αυνανιστεί μπροστά του, ενώ η ταινία δεν είχε ούτε μία αντίστοιχη σκηνή.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας έκανε την πρώτη του ανάρτηση.

Παρά το γεγονός ότι ο Μηλιάρης δεν αποκαλύπτει το όνομα του σκηνοθέτη, στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση, ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης αναφέρεται στον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος είχε ανάλογη εμπειρία. Τις καταγγελίες συμπληρώνει ο ηθοποιός Γιάννης Νιάρρος ο οποίος γράφει:

«Δεν ήμουν αρκετά διαθέσιμος ώστε να του “δείξω τον π@@ μου” (το διατυπώνω όπως και μου ζητήθηκε αυτολεξεί). Αφού του την περιέγραψα, μου μίλησε για τον Μπράντο και άλλους γαμάτους ηθοποιούς που “δεν φοβούνται να βγουν από το καβούκι τους” (να δείξουν την π@@ τους σε ένα δωμάτιο στα Εξάρχεια, στον πρώτο τυχόντα)». Το όνομα του Κώστα Ζάπα επιβεβαίωσε και ο κ. Μηλιάρης.

Δείτε την ανάρτηση του σκηνοθέτη

Η ανάρτηση του σκηνοθέτη σχετικά με τις καταγγελίες.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share