Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αγωνία για τη Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε κίνδυνο η υγεία της

Έκανε μια παρεκινδυνευμένη κίνηση

10 Νοεμβρίου 2020 13:45
Αγωνία για τη Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε κίνδυνο η υγεία της
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αγωνία υπήρξε αυτές τις μέρες για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έβαλε σε κίνδυνο την υγεία της, τη στιγμή που στην χώρα της υπάρχουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα με απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η μονάρχης της Βρετανίας, που είναι πιο έξαλλη από ποτέ με τη Μέγκαν Μαρκλ, διάλεξε, συγκεκριμένα, την Κυριακή (8/11) να παραστεί στην τελετή του «Remembrance Sunday» στο Λονδίνο, παρά το γεγονός, ότι υπάρχει καραντίνα, με την εκδήλωση να πραγματοποιείται «κεκλεισμένων των θυρών» και, συγκεκριμένα, με ελάχιστα άτομα, τη στιγμή που, σε κανονικές συνθήκες, συγκεντρώνονται από 10.000 άνθρωποι. Εμφανίστηκαν, δηλαδή, μόνο στρατιωτικές δυνάμεις, μια μικρή αντιπροσωπεία της βρετανικής αυτοκρατορίας και ορισμένων ακόμη χωρών, καθώς και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Κι εκεί, που θα περίμενε κανείς η Βασίλισσα Ελισάβετ να διαλέξει να μην παρευρεθεί στο γεγονός, ούσα 94 ετών και σε ευπαθή ομάδα για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου περνά τον χρόνο της σε περιορισμό με τον 99 ετών σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο, εκείνη τελικά όχι απλά πήγε στη διοργάνωση, αλλά τέσσερις ημέρες πριν από αυτήν είχε βρεθεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Στην εκδήλωση για το «Remembrance Sunday», η ίδια βρέθηκε σε ένα θεωρείο μαζί με την Κέιτ Μίντλετον, την Καμίλα, σύζυγο του Πρίγκιπα Καρόλου, καθώς και τη Σούζαν Ρόουντς, μία από τις κουμπάρες της στο γάμο με τον Φίλιππο. Δεν πρέπει, βέβαια, να μας παρεξενεύει η παρουσία της τελευταίας, καθώς είναι μεταξύ των ελάχιστων ατόμων, που βρίσκονται στο περιβάλλον της στον περιορισμένο χώρο, όπου κανονικά δρα. Παράλληλα, εκεί βρίσκονταν η κόμισσα του Ουέσεξ, Σοφία, όπως και ο Τίμιθι Λόρενς, σύζυγος της Πριγκίπισσας Άννας.

Οι Πρίγκιπες Κάρολος, Ουίλιαμ και Άννα, από την πλευρά τους, άφησαν στεφάνια εις μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τιμώντας για ακόμη μια φορά, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τη θυσία που έκαναν εκείνοι οι ήρωες για το βρετανικό λαό.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share