Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αναστάτωση στο Buckingham: Γύρισε ο χειρότερος «εφιάλτης» της Βασίλισσας Ελισάβετ

Πληρώνει τη συμφωνία που έκανε...

30 Σεπτεμβρίου 2020 14:35
Αναστάτωση στο Buckingham: Γύρισε ο χειρότερος «εφιάλτης» της Βασίλισσας Ελισάβετ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αναστάτωση έχει επικρατήσει τις τελευταίες ώρες στο Buckingham, καθώς φαίνεται πως ο χειρότερος «εφιάλτης» έχει επανέλθει για τη Βασίλισσα Ελισάβετ και αφορά τη συμφωνία της με τη Μέγκαν Μαρκλ για την έξοδο από το παλάτι με τον Χάρι.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στο παλάτι υπάρχει εντολή τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να μην τοποθετούνται σχετικά με τα πολιτικά ζητήματα, τουλάχιστον σε κοινή θέα. Και μπορεί το ζευγάρι να αποχώρησε από το παλάτι, αλλά αυτό δεν αναίρεσε αυτή την εντολή, που αποτέλεσε όρο για να φύγουν με τη Βασίλισσα.

Οι δυο τους, όμως, φαίνεται πως «έσπασαν» αυτή τη συμφωνία, αφού τοποθετήθηκαν κανονικά για τις αμερικανικές εκλογές και, μία εβδομάδα αργότερα, το «σούσουρο» για το εν λόγω περιστατικό δεν έχει τελειώσει. Σε ένα βίντεο, όπου συμμετέχουν και οι δύο, η Μέγκαν ζήτησε από τον λαό της χώρας της να ψηφίσει, να μιλήσει και να κάνει τη δράση του να έχει αντίκρυσμα, παίρνοντας θέση έστω και… πλαγίως εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, με τον Χάρι μάλιστα να τη συνεπικουρεί στην ομιλία της.

Η δημόσια αυτή δήλωση αμφοτέρων είναι λόγος αρκετός, για να τεθεί υπό κίνδυνο η συμφωνία για το περίφημο «Megxit», καθώς μπορεί να μην ανήκει το ζευγάρι στη βασιλική οικογένεια, αλλά η συμφωνία προβλέπει να εκπροσωπούν ακόμη κι έτσι το Στέμμα. Μεταξύ των προβλεπόμενων είναι να έχουν ουδέτερη στάση σε τέτοια ζητήματα, κάτι στο οποίο δεν ανταποκρίθηκαν.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που θεωρηθεί από το παλάτι πως δεν ανταποκρίθηκαν στη δική τους πλευρά της συμφωνίας, ο Χάρι αναμένεται να λάβει ως… τιμωρία ενισχυμένο ρόλο στις Ένοπλες Δυνάμεις της Βρετανίας, ενώ θα αναγκαστεί μαζί με τη Μέγκαν να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στις φιλανθρωπικές δράσεις της βασιλικής οικογένειας. Οι κινήσεις της Ελισάβετ, πάντως, θα καθοριστούν σε σημαντικό βαθμό και από το αποτέλεσμα των εκλογών. Σε περίπτωση εκλογής του Τραμπ, δεν αποκλείεται να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη συμφωνία με τους Σάσεξ, καθώς δε θα ήθελε να τεθεί σε αμηχανία σε περίπτωση μελλοντικής επίσκεψης του νυν προέδρου των ΗΠΑ στην χώρα της.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share