Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

73 χρόνια μπροστά η Βασίλισσα Ελισάβετ: Το φόρεμα που έδειξε πως κυριαρχεί ακόμη στο Buckingham

Παραδίδει από το 1947 μαθήματα στυλ

20 Ιουλίου 2020 14:18
73 χρόνια μπροστά η Βασίλισσα Ελισάβετ: Το φόρεμα που έδειξε πως κυριαρχεί ακόμη στο Buckingham
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαράς ευαγγέλια υπήρξαν στο Buckingham τις τελευταίες ημέρες, καθώς ένας λαμπερός γάμος έφερε την ευτυχία στη βασιλική οικογένεια, ενώ αποδείχθηκε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι κυρίαρχος του στυλ, χάρη σε ένα φόρεμα που φανέρωσε πως ήταν 73 χρόνια μπροστά.

Η Ελισάβετ, άλλωστε, πάντοτε έδινε μαθήματα κομψότητας μέσω των επιλογών της στο ντύσιμο και αυτό ισχύει, από την εποχή όπου προοριζόταν να γίνει Βασίλισσα. Η ίδια είχε εντυπωσιάσει με τις ενδυματολογικές της επιλογές σε περιπτώσεις, όπως στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο το 1947, την παρουσία της στην πρεμιέρα του «Λόρενς της Αραβίας» το 1962, αλλά και εκείνη στα εγκαίνια του νέου Κοινοβουλίου της Αγγλίας το 1966.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η Βασίλισσα φορούσε ένα υπέροχο φόρεμα άσπρου χρώματος, το οποίο αποτελούσε και την αμφίεση της Πριγκίπισσας Μπεατρίς, η οποία παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, Εντοάρντο Μαπέλι Μότσι. Το γεγονός έλαβε τόπο στο κάστρο του Ουίντσορ και το φόρεμα δεν ήταν η μόνη λεπτομέρεια, που παρέπεμπε στην Ελισάβετ, η οποία πάντως πρόσφατα βίωσε ένα «βαρύ» πένθος, στο οποίο βυθίστηκε όλο το παλάτι με τη δυσάρεστη είδηση που έγινε γνωστή, με ολόκληρο το Νησί να βιώνει θλίψη.

Το στέμμα που φορούσε, παράλληλα, ανήκε στην Ελισάβετ και ήταν η τιάρα Queen Mary, την οποία είχε και η Πριγκίπισσα Άννα στο γάμο της με τον Μαρκ Φίλιπς το 1973. Η τιάρα με τα διαμάντια, βέβαια, έχει τη δική της ιστορία, αφού υπάρχει από την εποχή της Βασίλισσας Βικτωρίας, η οποία την είχε παραδώσει στη Μαίρη, από την οποία πήρε το όνομά του το στέμμα.

Με αυτό τον τρόπο, ο γάμος της Μπεατρίς και του Εντοάρντο είχε... έντονο το άρωμα της Ελισάβετ, ενώ είχε και έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Κι αυτό, γιατί κατάφεραν να συλλέξουν 33 εκατομμύρια λίρες για το υγειονομικό προσωπικό της Βρετανίας, στη μεγάλη «μάχη» που δίνει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share