Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θρήνος στο Buckingham: «Βαρύ» πένθος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Απέραντη θλίψη...

19 Ιουνίου 2020 13:11
Θρήνος στο Buckingham: «Βαρύ» πένθος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος επικρατεί στο Buckingham, σε μια είδηση που βύθισε στη θλίψη ολόκληρη τη Βρετανία και, μαζί, τη Βασίλισσα Ελισάβετ που βιώνει το δικό της «βαρύ» πένθος.

Το Νησί βρίσκεται στην κατάσταση αυτή εξαιτίας του θανάτου της Ντέιμ Βέρα Λιν, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών, έχοντας γίνει μια αγαπημένη τραγουδίστρια και, παράλληλα, ένα μοναδικό «σύμβολο» για τους κατοίκους της χώρας, μιας και ήταν η αντίστοιχη «Σοφία Βέμπω», τραγουδώντας εμψυχωτικά άσματα στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για τους στρατιώτες και όχι μόνο.

Ακούγοντας την είδηση του χαμού της, η Βασίλισσα απέστειλε μήνυμα συλλυπητηρίων στην οικογένειά της, έχοντας επίσης συγκλονιστεί από το γεγονός. Η Ντέιμ Βέρα, άλλωστε, έγινε «σύμβολο» ελευθερίας, έχοντας διακινδυνεύσει ακόμη και τη ζωή της, για να επισκεφθεί τους στρατιώτες στο μέτωπο και να τους εμψυχώσει.

Πολλές επιτυχίες της «σημάδεψαν» την εποχή του Πολέμου, με τη Μονάρχη μάλιστα να είναι ο πρώτος άνθρωπος, που έμαθε τα δυσάρεστα, έχοντας υπάρξει για δεκαετίες προσωπική φίλη με την καλλιτέχνιδα. «Η Αυτής Μεγαλειότητα είναι πολύ, πολύ στενοχωρημένη. Έστειλε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά της», αναφέρουν πηγές από το παλάτι, ενώ κορυφαίες προσωπικότητες της βασιλικής οικογένειας, όπως ο Πρίγκιπας Κάρολος, αλλά και της πολιτικής σκηνής, απέτισαν το δικό τους φόρο τιμής.

Δάκρυα χαράς για τη Βασίλισσα Ελισάβετ - Ιστορικές στιγμές μετά από 67 χρόνια

Δάκρυα χαράς έριξε η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ζει ιστορικές στιγμές μετά από 67 ολόκληρα χρόνια, χάρη σε μια έμπνευση που δείχνει πως έδινε από τη δεκαετία του 1950... μαθήματα μόδας, ενώ η ίδια προ ημερών πέρασε όμορφα και ρομαντικά γενέθλια με τον Πρίγκιπα Φίλιππο στο Buckingham, με το δεύτερο να κλείνει 99 γεμάτα χρόνια ζωής και το ζευγάρι να είναι πάντοτε αχώριστο μες στον χρόνο.

Συγκεκριμένα, υπήρξε η πρωτοβουλία να δημιουργηθεί και πάλι το ζευγάρι παπουτσιών, που η Βασίλισσα φορούσε τη στιγμή της στέψης της, στις 2 Ιουνίου 1953, έχοντας από τότε στα χέρια της, τις τύχες της Βρετανίας. Στην φωτογραφία της στέψης της δεν φαίνεται, αλλά πρόκειται για ένα ζευγάρι, που είχε σχεδιαστεί ειδικά για την περίσταση από τον Γάλλο Ροζέ Βιβιέ.

Η Ελισάβετ είχε αποφασίσει να εμπιστευθεί τον Γάλλο σχεδιαστή, που τότε ήταν πασίγνωστος για τα σχέδια, που έκανε για τις πιο διάσημες γυναίκες του κόσμου. Και για την περίπτωση της διαδόχου του Βασιλιά Γεωργίου έβαλε όλη την έμπνευσή του για ένα κομψότατο υπόδημα και, μαζί, άνετο.

Η περιγραφή κάνει λόγο για επιχρυσωμένο δέρμα κατσικιού μαζί με ρουμπίνια στα δύο τακούνια, με τρομερές λεπτομέρειες αναφορικά με τη διακόσμηση του παπουτσιού, που θα τη βοηθούσαν να περπατά... σαν Βασίλισσα πάνω στο χαλί στο Ουεστμίνστερ.

Το παπούτσι αυτό, λοιπόν, δέχθηκε μια... ανανέωση και εν έτει 2020 προτείνεται για τη συλλογή Άνοιξης-Καλοκαιριού από τον Ιταλό σχεδιαστή, Γκεράρντο Φελόνι. Ο ίδιος έχει σχεδιάσει το παπούτσιο από το 2018 και τιμά με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα του Βιβιέ πριν από 67 χρόνια.

Πρόκειται πραγματικά για ένα κόσμημα για τα πόδια. Δημιουργήθηκε από μικροτεχνίτες στο χέρι και είναι φτιαγμένο από καστόρι ή μεταλλοποιημένο δέρμα. Μια ακόμη διαφορά είναι το τακούνι, που είναι λίγο πιο ψηλό από εκείνο της Ελισάβετ, έχοντας επίσης μερικά στρας. Το ζευγάρι είναι επιχρυσωμένο, όπως εκείνο της Βασίλισσας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share