Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η βάπτιση της νέας Αλίκης Βουγιουκλάκη!

Συγκίνηση!

5 Νοεμβρίου 2019 17:44
Η βάπτιση της νέας Αλίκης Βουγιουκλάκη!

Την Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα έγινε η βάπτιση της κόρης του ανιψιού και βαφτισιμιού της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αιμίλιου Βουγιουκλάκη. Η μικρή "νέα" Αλίκη Βουγιουκλάκη έκλεψε τις παραστάσεις, αφού ήταν και η μέρα της! Η συγκίνηση ήταν τεράστια και όλοι ανατρίχιασαν στο περίφημο όνομα Αλίκη..

Δείτε επίσης: Η ταινία στην οποία έμεινε έγκυος η Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτό ήταν το λάθος που δεν πρόσεξε κανείς!

Νονοί ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Δημήτρης Κιούσης και η Χριστιάνα Παπαγεωργάκη. Το όνομα που της δόθηκε κουβαλάει μια ιστορία χρόνων!

Ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, Αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Αν. Γραμματέας Προγράμματος και εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, υποδέχθηκε ανάμεσα στους καλεσμένους, τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ και Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον πρώην Υπουργό Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, τη Φάνη Πάλλη Πετραλιά, πολλούς Βουλευτές, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, όλους τους Δημάρχους των Νοτίων προαστίων και πολλούς δημοτικούς συμβούλους.

Παρεύρέθηκαν αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας Βουγιουκλάκη από τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο. Ανάμεσά τους η Άννα Φόνσου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Τάκης Ζαχαράτος, η Άριελ Κωνσταντινίδη, η Άντα Λιβιτσάνου, η Έφη Πίκουλα, ο Κώστας Πρέκας, η Ελένη Ροδά, η Μαίρη Βιδάλη, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Κώστας Τσουρός, ο Δημήτρης Κοτταρίδης, η Αλεξία Τασούλη και πολλοί ακόμα.

Στο άκουσμα του ονόματος "Αλίκη" όλοι συγκινήθηκαν και κυρίως τα αδέρφια της ηθοποιού, ο Αντώνης (πατέρα του Αιμίλιου) και ο Τάκης Βουγιουκλάκης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης Αντώνιος, που κοινώνησε και εξομολόγησε τη θεία και νονά του Αιμίλιου, είχε κάνει το ίδιο στην εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, λίγο πριν φύγει από τη ζωή ήταν και εκείνος που χοροστάτησε στο Μυστήριο.

Σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη από τα σχολικά της χρόνια!

Συχνά μερικές φωτογραφίες από την ζωή και την καριέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη βλέπουν το φως της δημοσιότητας!

Δείτε την εικόνα που σοκάρει: Στα μαύρα και με γυαλιά λίγο πριν τον θάνατο η Αλίκη Βουγιουκλάκη!

Μία από αυτές που δεν είχαμε ξαναδεί είναι την αείμνηστη ηθοποιό μαζί με τις συμμαθήτριές και τους συμμαθητές της στο σχολείο.

Την σπάνια αυτή φωτογραφία την δημοσίευσε ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη φαίνεται μέσα στο μπλε κύκλο και είναι λίγο μετά τον πόλεμο. Είναι η σχολική χρονιά 1943 – 1944 όπου η ίδια πάει στην 4η δημοτικού!

«Η Αλίκη σε μια από τις σπάνιες φωτο της, μαθήτρια στην Δ’ τάξη του Δημοτικού στην Σχολή Σαλβανου στο κέντρο της Αθήνας την σχολική περίοδο 1943-44. Μια χρονιά που «στιγμάτισε» με τον πιο σκληρό τρόπο την μικρή Αλίκη με τον θάνατο του Πατέρα της δικηγόρου Ιωάννη Βουγιουκλάκη την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1944. Είχε διατελέσει και Νομάρχης Τρίπολης από το 1941-43 όπου έμεινε εκεί όλη η οικογένεια και με τον χαμό του η μητέρα της Εμυ αναλαμβάνει πλέον την ανατροφή της Αλίκης και των δύο μικρότερων αδερφών της Αντώνη και Τάκη σε μια μονοκατοικία κοντά στον σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα. Μια ευγενική, σεμνή και αριστοκρατική κυρία η οποία από την ηλικία των 33 ετών που έμεινε χήρα προσπάθησε να μεγαλώσει μόνη της τρία μικρά παιδιά με τρομερές οικονομικές δυσκολίες και σε δύσκολα χρόνια, δίνοντας απλόχερα τρυφερότητα, φροντίδα και απίστευτη αγάπη. Η Αλίκη αναγκαστικά στην τρυφερή ηλικία των εννέα ετών αναλαμβάνει μεγαλύτερες υποχρεώσεις από την ηλικία της, γεγονός που την «ωριμάζει» νωρίτερα και όπως είχε αναφέρει και η ίδια την βοήθησε στην διαμόρφωση και εξέλιξη της προσωπικότητας της. Απο το 1946 έως το 1952 η οικογένεια μετακομίζει στο Μαρούσι όπου η Αλίκη περνά τα γυμνασιακα της χρόνια, αρχίζει να ξεχωρίζει από όλα τα παιδιά με την πληθωρικότητα, την λάμψη και το μπριο της, πρωταγωνιστεί σε όλες τις μαθητικές παραστάσεις και με τους περισσότερους συμμαθητές να είναι ερωτευμένοι μαζί της. Εκεί στο εξοχικό τότε Μαρούσι με τις γραφικές αυλές, το αγιόκλημα και τα γιασεμί, έζησε τα πρώτα φλερτ, τις πρώτες αγωνίες της και έκανε σημαντικές και πολύτιμες φιλίες που κράτησε μέχρι το τέλος. Με την εισαγωγή της στο Εθνικό το 1952 η οικογένεια επιστρέφει ξανα στο κέντρο της Αθήνας και η πορεία της ζωής και της καριέρας της προς το «όνειρο» είναι πλέον γνωστή…». έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα που συνόδευε την ανάρτηση του.

Δείτε την παρακάτω φωτογραφία

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share