Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σουφλέ με μακαρόνια που... περίσσεψαν!

Η πιο εύκολη συνταγή! Έτοιμη σε χρόνο dt!

26 Ιανουαρίου 2021 11:05
Σουφλέ με μακαρόνια που... περίσσεψαν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας περίσσεψαν μακαρόνια από την προηγούμενη ημέρα; Δεν υπάρχει λόγος να τα πετάξετε! Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια τρομερή συνταγή για να τα αξιοποιήσετε όπως πρέπει! Φτιάξτε γρήγορο σουφλέ μακαρονιών με 3 υλικά! Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

Υλικά για 3-4 άτομα

  • 150 γρ. περίπου μακαρονάδα που περίσσεψε
  • 1 αυγό
  • Τυρί τριμμένο να πάει παντού

συνταγή για σουφλέ με μακαρόνια

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
  • Βάζουμε μέσα στο πυρέξ τη μακαρονάδα που περίσσεψε.
  • Σπάμε σε ένα μπολάκι το αυγό και το χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Περιχύνουμε το χτυπημένο αυγό στο πυρέξ.
  • Προσθέτουμε τυρί τριμμένο (αρκετό), να πάει παντού.
  • Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το αυγό.
  • Όταν είναι έτοιμο το σβήνουμε και σερβίρουμε ζεστό!

Πηγή: cookpad.com

Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά, μπέικον και πιπεριά

Υλικά (Τουλάχιστον 6 μερίδες)

  • 500 γρ ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 250 γρ ζαμπόν χοντροκομμένα τύπου κυβάκια
  • 6 φετες καπνιστό μπέικον
  • 200 γρ γκούντα τριμμένο τυρί
  • 200 γρ μοτσαρέλα τριμμένο τυρί
  • 200 γρ ρεγκάτο τριμμένο τυρί
  • 1/4 πράσινη πιπεριά
  • 400 γρ γάλα πλήρες
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες
  • 2 αυγά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα να βράσουν.
  • Ψιλοκόβουμε ζαμπόν, πιπεριά, μπέικον.
  • Αναμειγνύουμε τα τυριά μεταξύ τους σε ένα μπολ.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ σχετικά μεγάλο, και ρίχνουμε λίγο λάδι, το απλώνουμε με ένα πινέλο και από πάνω ρίχνουμε φρυγανιά να πάει σε όλο το πυρέξ.
  • Όταν βράσουν τα μακαρόνια, τα ρίχνω να στραγγίσουν λίγο και τα ρίχνω σε ένα μπολ, ρίχνω λίγο αλάτι, λάδι και πιπέρι ίσα μόνο και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Βάζω μια στρώση μακαρόνια και μετά ρίχνω λίγο τυριά και τα ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά, να απλωθούν σε όλο το πυρέξ αλλά όχι σε υπερβολή.
  • Ρίχνουμε από πάνω την τελευταία στρώση μακαρόνια μετά τα υπόλοιπα υλικά και τα στρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη το πυρέξ.
  • Σε ένα κανατάκι, ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ να πάει παντού και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα (ανάλογα το φούρνο) για 20 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share