Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Λαχταριστή συνταγή για κέικ που λιώνει στο στόμα

Θα σας τρέχουν τα σάλια

25 Ιανουαρίου 2021 11:39
Λαχταριστή συνταγή για κέικ που λιώνει στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κέικ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για πανεύκολο κέικ σκέτος αφρός που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια. Πρόκειται για πεντανόστιμη συνταγή ακόμη και για αρχάριους με λίγα μόνο υλικά. Ωστόσο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για λεοπάρ κέικ που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους με την εμφάνισή του.

Υλικά

  • 50 ml. σπορέλαιο
  • 80 γραμμάρια κορν φλαουρ
  • 6 αυγά
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη

Συνταγή για λαχταριστό κέικ σκέτος αφρός

Κέικ: Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπρίκι 50 ml. σπορέλαιο, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα 80 γραμμάρια κορν φλάουρ, 5 κρόκους αυγών και 1 αυγό, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
  • Χτυπάμε 5 ασπράδια με 80 γραμμάρια ζάχαρη σε μαρέγκα!
  • Παίρνουμε λίγο μίγμα από τους κρόκους και το ρίχνουμε στην μαρέγκα και στην συνέχεια την μαρέγκα την ρίχνουμε μέσα στους κρόκους στο μίγμα!
  • Απαλά ανακάτεμα και στην συνέχεια το τοποθετούμε σε τσέρκι (26) το οποίο το έχουμε κλείσει καλά με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα!
  • Το τσέρκι στην συνέχεια το τοποθετούμε μέσα σε ταψάκι που έχουμε γέμιση μέχρι την μέση νερό και το τοποθετούμε στο φούρνο μας και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα!
  • Όταν το βγάλουμε περιμένουμε 5 λεπτά να το τακτοποιήσουμε δηλαδή να βγάλουμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο!

Πηγή: idiva.gr

Πεντανόστιμο και αφράτο κέικ χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα! Θα το λατρέψετε…

Κέικ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για αφράτο κέικ χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα που σίγουρα θα το λατρέψετε. Μια εύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Παράλληλα σας προτείνουμε να δείτε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για κέικ με κρέμα καραμελέ.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο
  • 1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο
  • 3 1/2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κούπα γκαζόζα
  • 1 φακελάκι baking powder (20 γραμμάρια)

Συνταγή για αφράτο κέίκ χωρίς αυγά, γάλα και βούτυρο

Κέικ: Εκτέλεση

  • Σε μπολ ανακατεύω με αυγοδάρτη το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να γίνει μια κρέμα.
  • Προσθέτω το πορτοκάλι και συνεχίζω το ανακάτεμα. Ρίχνω το ξύσμα, το ινδοκάρυδο, τη γκαζόζα και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύω
  • Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking και τα προσθέτω σιγά-σιγά ενώ ανακατεύω με το σύρμα.
  • Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα, βάζω βιτάμ σε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ 24 εκατοστών και την αλείφω πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια την αλευρώνω επίσης καλά και την γυρίζω ανάποδα να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Αδειάζω το μίγμα και ψήνω σε φούρνο πολύ καλά προθερμασμένο στους 180 στις αντιστάσεις γύρω στα 50 λεπτά. Για να δω αν είναι έτοιμο μπήγω μετά τα 50 λεπτά ένα μαχαίρι στο γλυκό και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο. Αν όχι, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο.
  • Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα. Το αναποδογυρίζω προσεκτικά σε πιατέλα.
  • Αν θέλω κοσκινίζω λίγη άχνη σε ένα μπολ και ρίχνω λίγο χυμό πορτοκάλι.
  • Ανακατεύω και ανάλογα με το πόσο πυκνό η αραιό θέλω το γλάσο βάζω αντίστοιχα άχνη ή χυμό πορτοκάλι.
  • Τέλος ρίχνω λίγη βανίλια σκόνη για άρωμα, ανακατεύω καλά και περιχύνω το κρύο κέικ με το γλάσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι η φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε να μην έχει υπερβολικό βάθος.Να έχει ύψος γύρω στα 9 εκατοστά.Το κέικ έτσι φουσκώνει και ξεπερνάει τα τοιχώματα ελαφρώς και ψήνεται καλύτερα.Κατά τη γνώμη μου οι φόρμες αλουμινίου ψήνουν ιδανικά τα κέικ.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share