Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έτσι θα φτιάξεις τις πιο κρεμώδεις πατάτες φούρνου - Λιώνουν στο στόμα (Video)

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

25 Ιανουαρίου 2021 10:47
Έτσι θα φτιάξεις τις πιο κρεμώδεις πατάτες φούρνου - Λιώνουν στο στόμα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατάτες φούρνου: Οι πατάτες είναι από τις τροφές που τρώμε αρκετά συχνά και μας αρέσουν πολύ. Τις τρώμε σε διάφορες παραλλαγές και σαν συνοδευτικό πολλών πιάτων. Τηγανιτές, φούρνου, βραστές, πουρέ, με κρέας, ψάρι, λαχανικά κ.α. Ακόμα και μόνες τους. Τις αγαπάμε πολύ!

Και εκεί που λέγαμε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μαγειρέψουμε πατάτες και να τις απολαύσουμε, ξεκίνησε ένα νέο trend από φωτογραφίες στο Pinterest. Αυτός ο νέος τρόπος μαγειρέματος είναι τέλειος και δίνει μια διαφορετική γεύση από τους παραδοσιακούς. Βρήκαμε τη συνταγή για το πώς θα φτιάξουμε τις «λιωμένες πατάτες».

Είναι κρεμώδη, καραμελωμένα στρογγυλά σαν νομίσματα κομμάτια πατάτας, που λιώνουν στο στόμα. Παράλληλα δείτε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για τις πιο τραγανές πατάτες που φάγατε ποτέ και σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Σου τρέχουν ήδη τα σάλια;

  • Θερμάνετε τον φούρνο στους 260C με τη σχάρα στην πάνω μεσαία θέση. Η υψηλή θερμοκρασία δίνει στις πατάτες ένα βαθύ, χρυσό χρώμα και τραγανή εξωτερική όψη.
  • Ξεφλουδίστε 900 γρ. πατάτες (αυτές που είναι για πουρέ και μέσα είναι μαλακές) και κόψτε τες σε χοντρές ροδέλες.
  • Ανακάτεψε τες με 4 κουταλιές ανάλατο λιωμένο βούτυρο, 2 κουταλάκια φύλλα φρέσκου θυμαριού ή δενδρολίβανου, 1 κουταλάκι χοντρό αλάτι και 1/2 κουταλάκι φρέσκο μαύρο πιπέρι. Βάλτε τες σε ένα μεταλλικό (όχι γυάλινο) ταψί σε μια στρώση.
  • Ψήστε για 15 λεπτά, γυρίστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 15 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και 3-4 σκελίδες σκόρδο.
  • Ξαναβάλτε το στον φούρνο μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, περίπου 15 λεπτά ακόμη.
  • Μεταφέρετε το σε μια πιατέλα και ρίξτε τον ζωμό που έμεινε από πάνω. Οι πατάτες θα είναι μαλακές και υγρές.

Πατάτες φούρνου τραγανές σαν τηγανιτές με ένα απλό κολπάκι!

Πατάτες φούρνου: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει ένα μικρό μυστικό μαγειρικής που θα σας γλυτώσει από τα περιττά λίπη. Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη!

Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και μια συνταγή για θεϊκές πατάτες ακορντεόν που θα σας τρέχουν τα σάλια!

Πατάτες φούρνου: Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου

  • Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
  • Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.

Τραγανές πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share