Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Λαχταριστό γλυκό bounty σκέτη κόλαση

Θα το λατρέψετε!

13 Ιανουαρίου 2021 14:53
Λαχταριστό γλυκό bounty σκέτη κόλαση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό ψυγείου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό bounty που θα σας τρέχουν τα σάλια. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους, δοκιμάστε την και κάντε μικρούς και μεγάλους θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα, έτοιμο σε 15 λεπτά!

Υλικά

για τη βάση

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 4 αβγάγια την κρέμα
  • 1/2 κιλού γάλα (500ml)
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο

για την επικάλυψη

  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα)
  • 150 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Γλυκό ψυγείου: Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
  • και χτυπάμε 3-4 λεπτά ακόμη.
  • Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30×40εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά περίπου.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λίτρο γάλα να ζεσταθεί καλά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη και το ινδοκάρυδο.
  • Ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Αδειάζουμε το ζεστό περιεχόμενο της κατσαρόλας στο κρύο παντεσπάνι.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το εβαπορέ και το αδειάζουμε σε μπολ στο οποίο έχουμε βάλει τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει.
  • Αδειάζουμε πάνω στην κρέμα και στρώνουμε την επιφάνεια.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια

Γλυκο ψυγείου bounty σκέτη κόλαση

Πηγή: daddy-cool.gr

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Το εύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα είναι η τέλεια αφορμή για να μαζευτείτε με την παρέα σας και να γλυκαθείτε! Επίσης, φτιάξτε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπισκότα και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει

Υλικά:

  • 200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
  • 140 γρ. ‏δημητριακά ρυζιού
  • 3/4 του φλ. ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 6 φύλλα ‏ζελατίνη (που την έχετε μαλακώσει σε νερό)
  • 2 1/4 του φλ. ‏τυρί κρέμα
  • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 1/2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος (όσο πιο κρύα γίνεται για να χτυπηθεί πιο εύκολα)
  • ‏κομμάτια από την αγαπημένη σας σοκολάτα

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάτε λιώνοντας την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσέχετε το βραστό νερό να μην ακουμπάει την βάση του μπολ. Ρίχνετε τα δημητριακά στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και απλώνετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα. Αφήνετε τη βάση να παγώσει ώσπου να σκληρύνει.
  2. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα κι έπειτα διαλύετε τη ζελατίνη μέσα σε αυτό. Έπειτα προσθέτετε το τυρί κρέμα,τη βανίλια, και το ζαχαρούχο σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει μια σφιχτή σαντιγί ( μη χτυπήσετε για πολύ αλλιώς θα γίνει βούτυρο)
  4. Ενσωματώστε την σαντιγί με απαλές κινήσεις στο μείγμα με την κρέμα. Προσθέστε το μείγμα σας στην παγωμένη βάση σας και αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις το μείγμα έχει παγώσει παίρνοντας την υφή της μους προσεκτικά το ξεφορμάρετε από την φόρμα σας.
  5. Σπάτε την σοκολάτα σε κομμάτια και τα τοποθετείτε στην επιφάνεια του γλυκού. Αν θέλετε πασπαλίζετε με δημητριακά ρυζιού.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share