Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας και κεφτεδάκια

Η πιο νόστιμη συνταγή!

12 Ιανουαρίου 2021 15:25
Μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας και κεφτεδάκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας και κεφτεδάκια και θα μας θυμηθείτε. Είναι μια νόστιμη, αλλά και εύκολη συνταγή. Θα εντυπωσιάσετε τους πάντες στο τραπέζι σας. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει η μελιτζάνα, δείτε εδώ μια συνταγή με μακαρόνια και κοτόπουλο.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κύβο κότας ή βοδινού

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ κιμά ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 αυγό

Για τη σάλτσα μελιτζάνας

  • 2 μελιτζάνες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ σκόρδο
  • 3 ντομάτες ώριμες για σάλτσα
  • 1 κσ πελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με τον κύβο και τα σουρώνουμε.
  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο με λαδόκολλα κομμένες στη μέση με λάδι αλάτι και πιπέρι για περίπου 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Ζυμώνουμε τον κιμά φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε με λάδι ή τα ψήνουμε στο φούρνο.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια ανακατεύουμε απαλά και σβήνουμε το μάτι.
  • Σερβίρουμε μακαρόνια προσθέτουμε τη σάλτσα και ιδανικά προσθέτουμε τριμμένο κασέρι.

Πηγή: cookpad.com

Μακαρόνια με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και μπέικον

Υπάρχουν πολλών ειδών συνταγές για πιάτα που δεν έχουμε δοκιμάσει αλλά που πολύ θα θέλαμε. Μερικές φορές όμως, το μόνο που θέλουμε είναι ένα κλασσικό γευστικό πιάτο με μακαρόνια. Όπως η συνταγή που θα δείτε παρακάτω με κοτόπουλο και πένες! Αυτό το πιάτο έχει όλα όσα αγαπάμε και είναι πολύ εύκολο

  • Μερίδες 4 με 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά.

Συστατικά:

  • 5 φέτες μπέικον
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1 ­½ κ.γ πάπρικα
  • ½ κ.γ νιφάδες κόκκινου τσίλι
  • 140 γρ. σπανάκι
  • 4 με ­5 μικρές τομάτες σε κομματάκια
  • 5 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 ­½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τριμμένη παρμεζάνα
  • 340γρ. πένες

συνταγές με μακαρόνια και κοτόπουλο

Οδηγίες:

  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το μπέικον και αφήστε το να στεγνώσει. Κρατήστε το λίπος που έβγαλε το μπέικον.
  • Προσθέστε 2 με 3 κουταλιές από το λίπος πίσω στο τηγάνι. Βάλτε μέσα τις φέτες από το κοτόπουλο και ρίξτε πάνω το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τις νιφάδες από το τσίλι. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, βγάλτε το από το τηγάνι και αφήστε το δίπλα.
  • Προσθέστε το σπανάκι και τις τομάτες και μαγειρέψτε μέχρι το σπανάκι να έχει μαραθεί. Προσθέστε και το σκόρδο και τηγανίστε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε μέχρι να έχει σφίξει. Μετά προσθέστε και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Ρίξτε μέσα και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και το μπέικον και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
  • Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε για 5 λεπτά την σάλτσα να απορροφηθεί.
  • Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα.

Γευστικό και αρκετά εύκολο πιάτο. Μόλις με ένα τηγάνι θα μπορέσετε να κάνετε ολόκληρη τη συνταγή και μπορείτε να την προσαρμόσετε στα μέτρα σας. Μπορείτε να μη βάλετε καθόλου κρέας ή να την φτιάξετε με ρύζι. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος την δοκιμάσει, θα γλύφει τα δάχτυλά του.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share