Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Σκέτη κόλαση...

11 Ιανουαρίου 2021 16:12
Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το εύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα είναι η τέλεια αφορμή για να μαζευτείτε με την παρέα σας και να γλυκαθείτε! Επίσης, φτιάξτε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπισκότα και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει

Υλικά:

  • 200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
  • 140 γρ. ‏δημητριακά ρυζιού
  • 3/4 του φλ. ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 6 φύλλα ‏ζελατίνη (που την έχετε μαλακώσει σε νερό)
  • 2 1/4 του φλ. ‏τυρί κρέμα
  • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 1/2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος (όσο πιο κρύα γίνεται για να χτυπηθεί πιο εύκολα)
  • ‏κομμάτια από την αγαπημένη σας σοκολάτα

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάτε λιώνοντας την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσέχετε το βραστό νερό να μην ακουμπάει την βάση του μπολ. Ρίχνετε τα δημητριακά στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και απλώνετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα. Αφήνετε τη βάση να παγώσει ώσπου να σκληρύνει.
  2. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα κι έπειτα διαλύετε τη ζελατίνη μέσα σε αυτό. Έπειτα προσθέτετε το τυρί κρέμα,τη βανίλια, και το ζαχαρούχο σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει μια σφιχτή σαντιγί ( μη χτυπήσετε για πολύ αλλιώς θα γίνει βούτυρο)
  4. Ενσωματώστε την σαντιγί με απαλές κινήσεις στο μείγμα με την κρέμα. Προσθέστε το μείγμα σας στην παγωμένη βάση σας και αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις το μείγμα έχει παγώσει παίρνοντας την υφή της μους προσεκτικά το ξεφορμάρετε από την φόρμα σας.
  5. Σπάτε την σοκολάτα σε κομμάτια και τα τοποθετείτε στην επιφάνεια του γλυκού. Αν θέλετε πασπαλίζετε με δημητριακά ρυζιού.

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα

Το υπέροχο αυτό γλυκό ψυγείου, είναι πρακτικά ένα τσιζ κέικ χωρίς τυρί, που η κρέμα του είναι φτιαγμένη με σταγγιστό γιαούρτι και σαντιγύ. Είναι πολύ δροσερό, ελαφρύ, κι έχει απίθανη γεύση. Η κρέμα του είναι πολύ αφράτη κι απαλή και το πιο σπουδαίο είναι, ότι δεν αισθάνεσαι τη γεύση του γιαουρτιού.

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό ψυγείου με Οreo έτοιμο σε 10′ που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 750 γραμ. μπισκότα πτι μπερ
  • 330 – 360 γραμ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα:

  • 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γραμ. φυτική σαντιγύ ή με κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 500 γραμ. μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι
  • ½ κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ
  • 1 σφηνάκι νερό

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
  2. Έπειτα τα βάζουμε σε ταψί Ν°38 (διαμ. 38 εκ.), προσθέτουμε το βούτυρο, αφού το λιώσουμε και τρίβουμε με τα χέρια μας, μέχρι τα μπισκότα να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Το απλώνουμε να πάνε παντού και πατάμε την επιφάνεια μ’ ένα κουτάλι ή με την παλάμη μας ή μ’ έναν κύλινδρο, για να ισιώσουν και να πατηθούν καλά.
  4. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 5΄- 7΄. Έπειτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σ΄ ένα τηγάνι, αδειάζουμε τη μαρμελάδα μαζί με το κορν φλάουρ (αφού το διαλύσουμε στο νερό) και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η μαρμελάδα να γίνει ρευστή. Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα σε σαντιγύ, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  7. Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι και τα χτυπάμε για 1΄- 2′ να ενσωματωθούν και να γίνουν κρέμα.
  8. Ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα τη σαντιγύ, κι ανακατεύουμε με το σύρμα, κάνοντας απαλές κινήσεις, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο, την στρώνουμε καλά και παγώνουμε το γλυκό για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  10. Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρουμε αν θέλουμε, με βύσσινο γλυκό του κουταλιού, που του πάει απίστευτα!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share