Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολα τρουφάκια με μερέντα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

28 Δεκεμβρίου 2020 15:33
Εύκολα τρουφάκια με μερέντα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρουφάκια: Αν σας αρέσει να φτιάχνετε γλυκά στο σπίτι τότε το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια τέλεια και πανεύκολη συνταγή για τρουφάκια στο τσακ μπαμ. Πρόκειται για μια λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα γλείφουν τα δάχτυλά τους μικροί και μεγάλοι.

Παράλληλα το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει άλλη μια συνταγή για σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί μερέντα (400 γρ.)
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
  • Τρούφα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά, ώστε να γίνει αφράτη σαν σαντιγύ. Προσθέτουμε τη μερέντα και το κονιάκ, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ, συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει ζύμη. Σε περίπτωση που μας βγει ρευστή, ρίχνουμε λίγα τριμμένα μπισκότα επιπλέον.
  • Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε σε μικρές μπουκίτσες και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφού βάλουμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες να παγώσουν, είναι πλέον έτοιμα προς κατανάλωση.
  • Καλή επιτυχία!

Πηγή: xrysessyntages.gr

Σοκολατένια τρουφάκια Maltesers έτοιμα σε 10'

Τρουφάκια: Υπέροχα τρουφάκια με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, maltesers και ινδοκάρυδο με 4 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για αρχάριους με εθιστικά τρουφάκια που σίγουρα θα λατρέψουν τα μικρά και μεγάλα παιδιά.

Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει άλλη μια συνταγή για τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα που λιώνουν στο στόμα σου!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. cookies σοκολάτας
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 160 γρ. maltesers (30 maltesers)
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  • Θρυμματίζετε στο μούλτι, τα cookies σε σκόνη.
  • Τα μεταφέρετε σε μπολ,
  • προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα και
  • τα ανακατεύετε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μοιράζετε το μείγμα σε 30 περίπου μέρη και τα πλάθετε σε μπαλάκια.
  • Τα ισοπεδώνετε στη παλάμη σας, βάζετε στη μέση από ένα maltesers και το κλείνετε περιμετρικά ώστε “να καλυφθούν τα maltesers.
  • Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το ινδοκάρυδο βουτάτε μέσα τα μπαλάκια, τα κυλάτε μέχρι να καλυφθούν καλά με το ινδοκάρυδο και … τα απολαμβάνετε.
  • Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share