Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Λαδοπεταχτή Θεσσαλίας ή αλλιώς εύκολη τυρόπιτα

Δοκιμάστε την!

25 Δεκεμβρίου 2020 07:45
Λαδοπεταχτή Θεσσαλίας ή αλλιώς εύκολη τυρόπιτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η λαδοπεταχτή είναι η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα. Η συνταγή αυτή, για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, μόνο με αλεύρι, μπορεί να μοιάζει εύκολη πίτα αλλά αν δεν πετύχετε τη σωστή αναλογία των υλικών δε θα πετύχει και η λαδοπεταχτή. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για το σουφλέ της καραντίνας.

Τυρόπιτα Θεσσαλίας: Δείτε τη συνταγή

  • Κατηγορία Συνταγής: Πρωινό, Σνάκ, Ορεκτικό
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Ποσότητα: 6-8 άτομα

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 250 γρ. πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 ml γάλα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι τριμμένο και τη φέτα θρυμματισμένη.
  • Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο. Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χυλό.
  • Mε το υπόλοιπο ελαιόλαδο λαδώνουμε τα χέρια μας και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο η πίτα και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρόβειο γιαούρτι.
  • Χρησιμοποιούμε εκτός από φέτα και κατσικίσιο τυρί, αν θέλουμε.

Πηγή: funkycook

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share