Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λαχταριστά και υγιεινά κεφτεδάκια φούρνου

Η πιο ωραία συνταγή!

24 Δεκεμβρίου 2020 11:36
Λαχταριστά και υγιεινά κεφτεδάκια φούρνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρελαίνεστε για κεφτεδάκια, αλλά προσπαθείτε να μην τρώτε τηγανητά; Το Athensmagazine.gr σας βρήκε την πιο λαχταριστή και υγιεινή συνταγή για κεφτέδες στο φούρνο! Ναι καλά διαβάσατε! Τώρα μπορείτε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας φαγητό, χωρίς ενοχές. Ωστόσο, αν δε θέλετε κρέας, δείτε εδώ μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες.

Υλικά (26 κεφτεδάκια)

  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ ωμό συκώτι στο μπλέντερ
  • 2 κολοκυθάκια στον τρίφτη
  • 1 καρότο στον τρίφτη
  • 1 κσ ντομάτα σπιτική
  • 1 αυγό
  • 5 κσ νιφάδες βρώμης
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 σκόρδο τριμμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 3 κσ ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνουμε. Ιδανικά αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μερικές ώρες.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για 30 λεπτά περίπου.

Πηγή: cookpad.com

Κεφτεδάκια: Η συνταγή της γιαγιάς που θα σας ξετρελάνει

Θέλετε να κάνετε μία συνταγή, η οποία να τραβήξει την προσοχή της γειτονιάς; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για κεφτεδάκια και είναι βέβαιο πως η μυρωδιά τους, θα «σπάσει» τη μύτη των περαστικών. Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη

Υλικά συνταγής:

  • 500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
  • 8 φέτες ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά [το ψωμί τους κάνει αφράτους μέσα ]
  • 1 αβγό
  • 2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό)
  • 3 κουτ.σούπας ξύδι που τους αφρατεύει (το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι απαραίτητα δίνει άλλη γεύση
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)
  • 2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι μπόλικο
  • αλεύρι
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής:

  • Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλι και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.
  • Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά. Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα έβαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε ο τόπος!
  • Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθεται στρογγυλά κεφτεδάκια.
  • Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει.
  • Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ.
  • Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζετε την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.
  • Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές!

Μυστικό:

Έλεγε η γιαγιά ότι για να γίνουν ξεροψημένοι δεν πρέπει να τινάζουμε πολύ το αλεύρι όταν τους αλευρώνουμε και έτσι κάνουν μία ξεροψημένη κρούστα και το λάδι να είναι τουλάχιστον ως την μέση του κεφτέ.

Επίσης, το καλό ζύμωμα παίζει και αυτό το ρόλο του. Το πολύ ψωμάκι τους κάνει αφράτους και το ψιλοκομμένο μπόλικο κρεμμυδάκι χαρίζει την ωραία γεύση!

Αν ακολουθήσατε κατά γράμμα τη συνταγή για τα κεφτεδάκια, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πείσετε και τον πιο απαιτητικό για τις ικανότητές σας στο μαγείρεμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share