Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με 6 υλικά

H... διαφορετική συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

15 Δεκεμβρίου 2020 09:17
Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με 6 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με μόνο 6 υλικά. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, εκτός από την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή με πένες και κοτόπουλο.

Υλικά (10 μερίδες)

  • 400 γρ τυρί φέτα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 200 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ τυρί μοτσαρέλα τριμμένη ή ότι άλλο σας αρέσει
  • άνηθος ψιλοκομμένος φρέσκος
  • σπόρια διάφορα ή σουσάμι

Εκτέλεση

  • Ξεπαγώστε το φύλλο κουρού. Χτυπήστε τα αβγά με ένα σύρμα και προσθέστε το τριμμένο τυρί, φέτα και το άνηθο στο τέλος.
  • Βουτυρώστε το ταψί φούρνου και στρώστε το ένα φύλλο. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο.
  • Χαράξτε την τυρόπιτα και αλείψτε με το λάδι. Βάλτε από πάνω λίγο σπόρια ή σουσάμι.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.

Δείτε επίσης και μια νηστίσιμη τυρόπιτα με λίγα υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 2 φλ. Αλεύρι γοχ
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Ξύδι
  • 1 1/2-2 φλ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλ. Τριμμένο τυρί άσπρο νηστίσιμο
  • 3/4 φλ. Τριμμένο τυρί κίτρινο νηστίσιμο
  • 1 φλ. Ψιλοκομμένα μανιτάρια ή πιπεριές (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. Ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό
  • Δυόσμο, θυμάρι, βασιλικό

Εκτέλεση

  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό που το ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να γίνει συμπαγής και να μην κολλάει στα χέρια. Έπειτα τυλίγουμε το ζυμάρι σε λαδόκολλα ή το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και το τυλίγουμε με μια πετσέτα.
  • Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια σε τραπέζι ή πάγκο που έχουμε λίγο αλευρώσει χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Ανοίγουμε 2 φύλλα με τον πλάστη. Τοποθετούμε το ένα φύλλο σένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα τυριά και έπειτα το άλλο φύλλο το τοποθετούμε από πάνω από τη γέμιση.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share