Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σας λασπώνουν τα μακαρόνια; Το τρομερό κόλπο που σίγουρα σας βοηθήσει

Τρομερό τρικ

10 Δεκεμβρίου 2020 14:03
Σας λασπώνουν τα μακαρόνια; Το τρομερό κόλπο που σίγουρα σας βοηθήσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το λάσπωμα των μακαρονιών. Μάλιστα, οι διακεκριμένοι σεφ ξεκαθαρίζουν πως το κόλπο με τις λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα δεν ισχύει και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι αρχικά να ρίξετε τα μακαρόνια σε νερό που έχει βράσει καλά. Ακόμα, μόλις πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά. Όταν βράσουν τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσετε, θα πρέπει να κρατήσετε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

Στην συνέχεια, τα σουρώνετε, χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό και θα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Αν θέλετε βάζετε βούτυρο ή λάδι και στην συνέχεια ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει στο φλυτζάνι.

Το μεγαλύτερο λάθος με τα μακαρόνια είναι πριν τα βράσετε - Μεγάλη προσοχή

Τα μακαρόνια μπορεί να είναι μέσα στα αγαπημένα μας φαγητά, αλλά πάντα κάνουμε ορισμένα απλοϊκά λάθη, τα οποία μπορεί να χαλάσουν τη συνταγή μας, με κάποια εξ αυτών να είναι πριν τα βράσετε.

Ποιος, άλλωστε, δε θέλει να απολαύσει μια υπέροχη μακαρονάδα με κάποια ευφάνταστη σάλτσα; Πριν τα απολαύσουμε, όμως, οφείλουμε να δώσουμε βάση σε συνήθειες στο βράσιμο, που δεν είναι σωστές, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πετάμε το νερό των μακαρονιών.

Συγκεκριμένα, πριν βράσουμε τα μακαρόνια, δεν πρέπει να ρίχνουμε αλάτι στο νερό, που βράζει στην κατσαρόλα. Παράλληλα, δεν πρέπει ούτε να το ρίχνουμε πολύ νωρίς όταν ακόμη το νερό είναι κρύο. Το σωστό είναι να αλατώνουμε, όταν το νερό έχει πάρει βράση.

Αδυνατίστε τρώγοντας μακαρόνια - Με αυτή τη διατροφή χάνετε κιλά σε χρόνο ρεκόρ

Τα μακαρόνια όχι μόνο δε σας κάνουν να παχαίνετε, αλλά απεναντίας μπορείτε να αδυνατίσετε τρώγοντάς τα, με τους λάτρεις των ζυμαρικών να έχουν την ευκαιρία με μια συγκεκριμένη διατροφή, που θα τους κάνει να χάσουν κιλά σε χρόνο ρεκόρ.

Οι ερευνητές του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, με επικεφαλής τον Γιώργο Πούνη, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Nutrition & Diabetes», μελέτησαν στοιχεία από δύο μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες που περιλάμβαναν συνολικά πάνω από 23.000 ανθρώπους και πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία.

Το συμπέρασμά τους είναι ότι η κατανάλωση ζυμαρικών δεν συνδέεται με αυξημένη παχυσαρκία, αντίθετα, μπορεί να βοηθά στο αδυνάτισμα. Η μελέτη έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ζυμαρικά είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος (αναλογία βάρους/ύψους) και μικρότερη περιφέρεια μέσης.

«Αντίθετα με ό,τι πολλοί πιστεύουν, τα ζυμαρικά δεν σχετίζονται με αύξηση του σωματικού βάρους» δήλωσε ο κ.Πούνης, ο οποίος αποφοίτησε το 2008 από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και πήρε το διδακτορικό του στη διατροφική και καρδιαγγειακή επιδημιολογία το 2014 από το ολλανδικό Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ. Από τις αρχές του 2015 είναι ερευνητής στο ιταλικό ινστιτούτο IRCCS Istituto Neurologico Mediterraneo Neuromed.

«Ο πολύς κόσμος θεωρεί τα ζυμαρικά ακατάλληλα για απώλεια βάρους. Έτσι, ορισμένοι τα κόβουν τελείως από τη διατροφή τους. Όμως η έρευνά μας δείχνει ότι αυτή δεν είναι σωστή αντίληψη» τόνισε η ερευνήτρια Λίτσια Ιακοβιέλο, επικεφαλής του Εργαστηρίου Μοριακής και Διατροφικής Επιδημιολογίας του Neuromed.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι όσοι ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή, μπορούν να καταναλώνουν άφοβα και ζυμαρικά, αλλά με μέτρο. Από την άλλη, επισήμαναν ότι τα ζυμαρικά δεν πρέπει να συνοδεύονται με σάλτσες που περιέχουν αλάτι, ζάχαρη ή λίπη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share