Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι 9 πιο νόστιμες ομελέτες του κόσμου! - Όταν δείτε την 3η θα σας τρέχουν τα σάλια

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

4 Δεκεμβρίου 2020 14:08
Αυτές είναι οι 9 πιο νόστιμες ομελέτες του κόσμου! - Όταν δείτε την 3η θα σας τρέχουν τα σάλια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H ομελέτα είναι από τα πιο εύκολα και πιο χορταστικά πιάτα που μπορούμε να απολαύσουμε για πρωινό. Οι παρακάτω 9 συνταγές από όλο τον κόσμο θα αλλάξουν τον τρόπο που μαγειρεύατε τα αυγά.

Ωστόσο δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φτιάξετε μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού

Μαροκινό Σακσούκα

Το Σακσούκα είναι μια συνταγή με αυγά, τηγανισμένα σε σάλτσα ντομάτας, καυτερές πιπεριές, κρεμμύδι και μπαχαρικά. Έχει επιρροές από το Ισραήλ με πολλές παραλλαγές.

Φριτάτα

Η φριτάτα είναι ιταλική ομελέτα, που φτιάχνεται με τυρί, λαχανικά, λουκάνικο ή κρέας. Συνήθως η φριτάτα μαγειρεύεται στην εστία και στη συνέχεια μπαίνει στον φούρνο. Η Ναπολιτάνα φριτάτα συχνά μαγειρεύεται με ζυμαρικά, πράσο και τυρί παρμεζάνα.

Αβγά ποσέ

Τα αυγά ποσέ είναι παραδοσιακή γαλλική συνταγή όπου τα αυγά μαγειρεύονται χωρίς το τσόφλι τους σε καυτό νερό. Με αυτή τη μέθοδο, ο κρόκος γίνεται κρεμώδης. Τα αυγά ποσέ σερβίρονται σε τραγανό ψωμί του τοστ.

Αυγά ορσίνι

Μια ασυνήθιστη συνταγή για αυγά. Το ασπράδι χωρίζεται από τον κρόκο και παραμένει στο μισό τσόφλι. Το ασπράδι χτυπιέται και ψήνεται στον φούρνο, που στη συνέχεια προστίθεται στον κρόκο. Τα αυγά ορσίνι είναι δημοφιλές σνακ της Ιταλικής κουζίνας, που σερβίρονται με τυρί και λαχανικά.

Κοκότ

Τα κοκότ αυγά ψήνονται σε ατομικές μερίδες όπου προστίθενται κρέας, ζαμπόν, λαχανικά και μανιτάρια. Στη βάση απλώνονται τα υλικά και από πάνω σπάνε ένα αυγό. Στη συνέχεια το Κοκότ ψήνεται στον φούρνο ή σε μπεν μαρί.

Νορβηγική ομελέτα

Η Νορβηγική ομελέτα διαφέρει από τις συνήθεις ομελέτες, χάρη στον ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών: ψάρι με τηγανισμένο αυγό και κρεμμύδια. Ο συνδυασμός είναι τόσο δημοφιλής στους Σκανδιναβούς, που σπάνια τρώνε ένα πρωινό χωρίς αυγά και ψάρια.

Τορτίγια

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση του πιο δημοφιλούς πιάτου της Ισπανικής κουζίνας. Ένας μύθος λέει ότι η πρώτη τορτίγια φτιάχτηκε από μια άγνωστη γυναίκα από την Ναβάρρα, όπου ένα βράδυ σταμάτησε ένα Στρατηγός. Η γυναίκα ήταν πολύ φτωχή και εκτός παό αυγά, παράτες και κρεμμύδια, δεν είχε άλλα υλικά και έπρεπε να αυτοσχεδιάσει. Ο Στρατηγός έμεινε ευχαριστημένος και έδωσε τη συνταγή στους μάγειρες του στρατού.

Ηuevos rancheros

Ηuevos rancheros σημαίνει «αυγά σε επαρχιώτικο στυλ». Είναι μεξικάνικη συνταγή και φτιάχνονται με κόκκινη πιπεριά, φασόλια και καυτερή σάλτσα τσίλι.

Tamagoyaki

H γιαπωνέζικη ομελέτα Tamagoyaki είναι ένα πιάτο που περηφανεύονται στην Ιαπωνία. Φτιάχνεται με χτυπημένο αυγό, όπου στη συνέχεια προσθέτουν ζωμό, που περιέχει ζάχαρη, σάλτσα σόγιας, αλάτι και ίσως και άλλα μπαχαρικά. Η ομελέτα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία ρολών που στη συνέχεια γεμίζουν με διάφορα υλικά.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share