Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η πιο... εθιστική τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 15 λεπτά

Πεντανόστιμη συνταγή

4 Δεκεμβρίου 2020 08:11
Η πιο... εθιστική τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 15 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε κάποια συνταγή, η οποία μπορεί να σας προσφέρει ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα, είτε για το πρωινό σας είτε ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια… εθιστική συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, η οποία είναι έτοιμη σε 15 λεπτά.

Με πολύ λίγα υλικά, που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας, καθώς και σε μόλις έξι κινήσεις, μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα ένα… σκέτο πειρασμό, όπως οι τηγανητές τυρόπιτες.

Υλικά

  • 500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
  • 1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε σε αυτό το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τυρόπιτα.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Τυρόπιτα... από άλλο πλανήτη με φέτα - Το μυστικό είναι για τη γέμιση

Ψάχνετε κάποια αλμυρή συνταγή, η οποία θα σας προσφέρει ένα νόστιμο πρώτο πιάτο, πριν προχωρήσετε στο κυρίως γεύμα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα… από άλλο πλανήτη, με τη γέμιση να είναι το μυστικό, χρησιμοποιώντας και φέτα.

Πρόκειται για μια σφολιάτα, που θα κάνει εσάς και τους οικείους σας… να γλείφετε τα δάχτυλά σας, με αποτέλεσμα να σας ζητούν συνέχεια να τους φτιάξετε τη συγκεκριμένη συνταγή, η οποία μπορεί να γίνει ένα μικρό κομμάτι… της καθημερινότητάς σας, μιας και δε θέλει πολύ κόπο.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο
  • 70 γρ βούτυρο
  • 150 γρ γραβιέρα
  • 400 γρ τυρί φέτα
  • 650 γρ φύλλο για πίτες
  • 200 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 330 μλ σόδα
  • 36 εκ. ταψάκι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,το σιμιγδάλι το αλάτι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Συνεχίζουμε και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κρόκο, λίγο μοσχοκάρυδο, βούτυρο, τριμμένη γραβιέρα και το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την γέμιση στην άκρη. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες και τα ανοίγουμε.
  • Συνεχίζουμε και σε ένα ταψί 36 εκ.
  • Βάζουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βουτυρο.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 5 φύλλα πασπαλιζοντας τα όλα με λιωμένο βούτυρο.
  • Μόλις συμπληρώσουμε 6 φυλλα ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια Μαρίζ.
  • Καλύπτουμε με ακόμη 6 φυλλα και πασπαλίζουμε στο καθένα λιωμένο βούτυρο.
  • Αφού τελειώσουμε με τα φύλλα κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε από πάνω 1 κουτάκι σόδα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 c.
  • Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share