Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Μικροί σοκολατένιοι... μπελάδες με ζαχαρούχο γάλα

Πεντανόστιμη συνταγή

2 Δεκεμβρίου 2020 20:19
Μικροί σοκολατένιοι... μπελάδες με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα συμπληρώσει ιδανικά στο γεύμα σας, όπου μπορείτε να έχετε κεφτεδάκια με γάλα και μέλι, αντί για κιμά; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει πανεύκολα τρουφάκια με σοκολάτα… σκέτους μπελάδες με ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας και, αν τη δοκιμάσουν οι δικοί σας άνθρωποι, δε θα σταματούν να σας τη ζητούν.

Υλικά

2 φλιτζάνια κουβερτούρα σε σταγόνες ή 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

τρούφα για το πασπάλισμα

τρουφάκια ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά αναμειγνύετε το κακάο, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα.

Ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.

Κατεβάζετε απ' τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά για να πλάθεται (μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο).

Πλάθετε μικρές μπαλίτσες, τις περνάτε από την τρούφα και τις βάζετε σε χάρτινες θήκες.

Διατηρούνται πάντα στο ψυγείο.

Μπισκότα... σκέτος εθισμός με ζαχαρούχο γάλα μέσα σε 15 λεπτά

Ψάχνετε για μια γλυκιά συνταγή, η οποία μπορεί… με μικρές εθιστικές ποσότητες να σας συντροφεύσει στον φετινό χειμώνα, και δη στην περίοδο των Χριστουγέννων; Σας προτείνουμε μια μοναδική συνταγή με μπισκότα γεμιστά με καραμέλα, χρησιμοποιώντας και ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για ένα γλυκό ιδανικό για την εποχή αυτή, που χρειάζεται πολύ λίγα υλικά και θα είναι έτοιμη σε 15 μόλις λεπτά, με άπαντες να σας ζητούν αυτούς τους… μικρούς διαβόλους.

Μπισκότα καραμέλα ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)

3 φλ. γεμάτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

1 ζαχαρούχo γάλα

ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Εκτέλεση

Για την καραμέλα γάλακτος

Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό (σφραγισμένο όπως είναι, με το κουτί). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (σε μέτρια φωτιά) το γάλα για 2 ώρες. Όσο πιο πολύ το βράζουμε τόσο πιο σκούρο γίνεται. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για τα γεμιστά μπισκότα

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε μπολ και με σπάτουλα τα αναμιγνύουμε. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.

Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα τη βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγουμε απαλά με πλάστη σε φύλλο χοντρό, πάχους 0,5 εκ. Κόβουμε με μαχαίρι ή με ροδάκι ομοιόμορφα τα κομμάτια, στρογγυλά ή τετράγωνα ή σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.

Τ’ αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στον αέρα για περίπου 15΄, ανάλογα με το σχήμα τους. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα.

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Παίρνουμε ένα κρύο πια μπισκότο, το αλείφουμε με την καραμέλα γάλακτος και το σκεπάζουμε σάντουιτς με ένα δεύτερο μπισκότο. Όλο μαζί το βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.

Πηγή: Argiro.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share