Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα... από άλλο πλανήτη με φέτα - Το μυστικό είναι για τη γέμιση

Μια ξεχωριστή συνταγή

2 Δεκεμβρίου 2020 19:09
Τυρόπιτα... από άλλο πλανήτη με φέτα - Το μυστικό είναι για τη γέμιση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε κάποια αλμυρή συνταγή, η οποία θα σας προσφέρει ένα νόστιμο πρώτο πιάτο, πριν προχωρήσετε στο κυρίως γεύμα, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε κεφτεδάκια χωρίς κιμά, αλλά με γάλα και μέλι; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα… από άλλο πλανήτη, με τη γέμιση να είναι το μυστικό, χρησιμοποιώντας και φέτα.

Πρόκειται για μια σφολιάτα, που θα κάνει εσάς και τους οικείους σας… να γλείφετε τα δάχτυλά σας, με αποτέλεσμα να σας ζητούν συνέχεια να τους φτιάξετε τη συγκεκριμένη συνταγή, η οποία μπορεί να γίνει ένα μικρό κομμάτι… της καθημερινότητάς σας, μιας και δε θέλει πολύ κόπο.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο
  • 70 γρ βούτυρο
  • 150 γρ γραβιέρα
  • 400 γρ τυρί φέτα
  • 650 γρ φύλλο για πίτες
  • 200 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 330 μλ σόδα
  • 36 εκ. ταψάκι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,το σιμιγδάλι το αλάτι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Συνεχίζουμε και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κρόκο, λίγο μοσχοκάρυδο, βούτυρο, τριμμένη γραβιέρα και το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την γέμιση στην άκρη. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες και τα ανοίγουμε.
  • Συνεχίζουμε και σε ένα ταψί 36 εκ.
  • Βάζουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βουτυρο.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 5 φύλλα πασπαλιζοντας τα όλα με λιωμένο βούτυρο.
  • Μόλις συμπληρώσουμε 6 φυλλα ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια Μαρίζ.
  • Καλύπτουμε με ακόμη 6 φυλλα και πασπαλίζουμε στο καθένα λιωμένο βούτυρο.
  • Αφού τελειώσουμε με τα φύλλα κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε από πάνω 1 κουτάκι σόδα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 c.
  • Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share