Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λιώνει στο στόμα: Φτιάξτε κέικ καρότου με λίγα υλικά

Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

2 Δεκεμβρίου 2020 09:16
Λιώνει στο στόμα: Φτιάξτε κέικ καρότου με λίγα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βαρεθήκατε τα κλασικά κέικ; Φτιάξτε κέικ καρότου με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή, την οποία και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει το καρότο, δείτε εδώ ένα άλλο κέικ χωρίς αυγά.

ΥΛΙΚΑ για στρογγυλή φόρμα 23 εκ.

  • 4 αυγά 225 gr ζάχαρη
  • 300 ml ηλιέλαιο
  • 9 μεσαία καρότα τριμμένα στο λεπτό
  • 300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 gr ψιλοκομμένα καρύδια

Γλάσο

  • 125 gr ανάλατο βούτυρο αγελάδος, σε θερμ. δωματίου
  • 250 gr τυρί κρέμα, σε θερμ. δωματίου
  • 1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
  • 50-75 gr ζάχαρη άχνη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, αλλά χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.
  • Ρίξτε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Ανακατέψτε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν και ρίξτε τελευταία τα καρύδια.
  • Γεμίστε τη φόρμα με το μίγμα και ψήστε για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ να βγει καθαρό. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το βάλετε στην πιατέλα και το καλύψετε με το γλάσο.
  • Για το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Απλώστε το γλάσο με μια σπάτουλα.
  • Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.

Κέικ ασπρόμαυρο με γλάσο σοκολάτας - Λαχταριστό γλυκό

Φτιάξτε κέικ ασπρόμαυρο με γλάσο σοκολάτας και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό της καραντίνας, το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η συνταγή είναι πανεύκολη! Ωστόσο, αν δε θέλετε κέικ, δείτε εδώ ένα άλλο γλυκό με μπισκότα.

Υλικά (20 -22 μερίδες)

  • 225 γρ βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3,5 κούπας αλεύρι φαρίνα
  • 4 μεγάλα αυγά ή 5 μικρότερα
  • 2/3 από ένα γιαούρτι (ή 2/3 κούπας γάλα)
  • 1 βανίλια
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γλ. σόδα
  • γλάσο σοκολάτας
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα πρώτα 7 υλικά και τα χτυπάμε 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν και να διπαλσιαστούν σε όγκο. Καθαρίζω τα τοιχώματα με σπάτουλα ενδιάμεσα.
  • Αδειάζω τα 2/3 του μείγματος σε βαθιά φόρμα για κέικ διαμέτρου 25 εκ, καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Στο υπόλοιπο 1/3 βάζω το κακάο, κοσκινισμένο, την άχνη και τη σόδα. Ρίξτε το μίγμα κουταλιές κουταλιές πάνω στο προηγούμενο μέσα στη φόρμα. Βυθίστε ένα κουτάλι και στριφογυρίστε μέσα στη ζύμη σε διάφορα σημεία για να δημιουργηθούν σχέδια.
  • Ψήνουμε το κέικ στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά και άλλα 5 με σβηστό φούρνο. Ελέγχουμε με ξύλινη φουρκέτα που βυθίζουμε στο κέικ, και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Μην το αφήσετε παραπάνω γιατί στεγνώνει. Το αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα, αφού το βγάλουμε από το φούρνο. Μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει του ρίχνουμε το γλάσο.
  • Για το γλάσο, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι στο φούρνο μικροκυμάτων και αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share