Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Εύκολο γλυκό με λίγα υλικά

Λαχταριστό και... οικονομικό!

23 Νοεμβρίου 2020 10:49
Εύκολο γλυκό με λίγα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε εύκολο και γρήγορο γλυκό με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια λαχταριστή και οικονομική συνταγή, την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ ένα γλυκό με ζελέ.

Υλικά

  • 350 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
  • 370 γραμμάρια γάλα
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
  • Παίρνουμε ένα ταψάκι, πυρέξ ή κάποιο άλλο σκεύος που σας βολεύει και βάζουμε λαδόκολλα παντού στην επιφάνεια, ώστε να μη κολλήσει το γλυκό μας.
  • Παίρνουμε τα μπισκοτάκια μας και τα βάζουμε στο multi και χτυπάμε καλά. Μετά τα βάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα κοσκινίζουμε το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα (χλιαρό να γίνει όχι καυτό) και το ρίχνουμε στα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
  • Τέλος ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος και το απλώνουμε καλά. Το βάζουμε στο φούρνο και σε περίπου ένα τέταρτο θα είναι έτοιμο. (Μπορείτε μόλις περάσει το τέταρτο να βάλετε μια οδοντογλυφίδα ώστε να δείτε άμα είναι έτοιμο).
  • Σερβίρετε με ότι επιθυμείτε. Ταιριάζει πολύ με παγωτό βανίλια.

Πηγή: cookpad.com

Κέικ σοκολάτας - Το πιο εύκολο γλυκό

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε κέικ σοκολάτας με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό της καραντίνας, το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, αν δε θέλετε κέικ, δείτε εδώ ένα άλλο γλυκό με κρέμα.

Υλικά

  • 170 γρ αλεύρι μαλακό
  • 210 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανιλίνες
  • 2 αυγά
  • 40 γρ κακάο
  • 1 και 1/4 κ.γ. Σόδα
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 250 ml γάλα
  • 1 κ.σ. Ξύδι
  • 160 ml ελαιόλαδο
  • Λίγο βούτυρο
  • Λίγο ζάχαρη άχνη

συνταγή για κέικ σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τα υλικά. Βάζουμε μαζί το αλεύρι, κακάο, βανιλίνες, σόδα και αλάτι και τα κοσκινίζουμε. Σε άλλο σκεύος βάζουμε γάλα, ξύδι, λάδι.
  • Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψει.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα στερεά και υγρά σε 2-3 δόσεις μέσα. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε.
  • Σεμιζάρουμε τη φόρμα με βούτυρο και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Το αφήνουμε στην φόρμα να κρυώσει λίγο, 15-20 λεπτά.
  • Μετά το βάζουμε στη βάση του και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω του και είναι έτοιμο.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share