Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Το πιο εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν

Λαχταριστό και εύκολο!

21 Νοεμβρίου 2020 12:02
Το πιο εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας βρήκε μια πανεύκολη συνταγή για ένα γρήγορο αλμυρό κέικ για το πρωινό σας και όχι μόνο. Ζεστό και λαχταριστό με τη μυρωδιά και τη γεύση του ζαμπόν και τα τυριά που λιώνουν.

Πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή που είναι έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά. Επίσης θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για τραγανή τυρόπιτα με φέτα και άλλα 3 τυριά.

Υλικά

  • 12-15 φέτες ψωμί του τοστ
  • 10-12 φέτες ζαμπόν
  • 8 φέτες του τοστ κίτρινο τυρί
  • 70 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 ml γάλα
  • 2 αυγά

Εκέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και την παρμεζάνα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τις φέτες ψωμιού, στη συνέχεια καλύπτουμε με τυρί και ζαμπόν και από πάνω προσθέτουμε ξανά τις φέτες και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Συνταγή για αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν

Η συνταγή της καραντίνας: Πανεύκολο σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και ντοματίνια

Βαρεθήκατε να μαγειρεύετε μπελαλίδικα και χρονοβόρα φαγητά; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια πανεύκολη συνταγή με ζυμαρικά, τυριά, ντοματίνια και λίγα ακόμα υλικά. Φτιάξτε λοιπόν, το σουφλέ της... καραντίνας. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόψωμα φούρνου.

Υλικά για 2 άτομα

  • 250γρ μίνι πένες ή φαρφάλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 15 ντοματίνια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 200γρ τριμμένο τυρί (ρεγκάτο και γκούντα)
  • 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από ότι γράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα.
  • Τα ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα αυγά χτυπημένα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μίγμα από το τηγάνι στα ζυμαρικά, τη ρίγανη και τα τυριά και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  • Βάζουμε όλο το μίγμα σε ένα πυρέξ, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Τυρόπιτα-σουφλέ με φέτα... που κάνει τη διαφορά σε 4 κινήσεις

Το Σαββατοκύριακο κοντεύει και σίγουρα θα θέλετε να προσφέρετε στους ανθρώπους σας ένα ωραίο έδεσμα. Το Athensmagazine.gr είναι εδώ, για να σας προσφέρει μια υπέροχη συνταγή τυρόπιτας-σουφλέ με φέτα, η οποία κάνει τη διαφορά με 4 μόλις κινήσεις.

Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία θα σας «μαγέψει» και μόνο που θα τη δοκιμάσετε, ενώ τα κοντινά σας πρόσωπα, θα σας ζητούν συνέχεια να τους την φτιάξετε, όπως αυτή της γιαγιάς με τρία τυριά.

Τυρόπιτα-σουφλέ φέτα

Υλικά

  • 500γρ φύλλο κρούστας
  • 750 γραμμάρια φέτα, τριμμένη στην οποία έχουμε βάλει:
  • πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι γάλα
  • ένα φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
  • έξι μεγάλα αυγά
  • ένα μπουκαλάκι σόδα (500ml)

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε ένα ταψί που το μέγεθος του να είναι όσο το μέγεθος του φύλλου της κρούστας.
  • Απλώνουμε φύλλο τυρί εναλλάξ (το τυρί διάσπαρτο )και πάνω-πάνω στρώνουμε δύο φύλλα.
  • Την κόβουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το γάλα τα αυγά και τη σόδα. Περιχύνουμε το μίγμα στην πίτα για να πάει παντού.
  • Αφήνουμε ένα τέταρτο να σταθεί για να ποτίσει μέχρι μέσα. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 170 για ώρα περίπου.
  • Οι θερμοκρασίες και η διάρκεια ψησίματος πάντα εξαρτώνται και από τη δύναμη του φούρνου.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share