Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ρίχνετε αλάτι στο νερό που βράζετε τα αυγά σας; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή

6 Νοεμβρίου 2020 21:16
Ρίχνετε αλάτι στο νερό που βράζετε τα αυγά σας; Σταματήστε το αμέσως!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τα αυγά είναι ένα φαγητό που θεωρητικά είναι εύκολο στην παρασκευή, ενώ έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, ειδικά στα μικρά παιδιά. Όμως, υπάρχει κάτι που κάνετε λάθος όταν βράζετε τα αυγά σας. Κι αυτό είναι το αλάτι. Επίσης, δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε τα αυγά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αν ρίχνετε αλάτι σε νερό που βράζει τα αυγά σας καλό θα ήταν να το σταματήσετε αμέσως. Ειδικά αν μετράτε τον χρόνο που θα χρειαστεί για να είναι έτοιμο το φαγητό σας. Βλέπετε, το αλάτι καθυστερεί την βράση του νερού, με αποτέλεσμα να αλλάζει και ο χρόνος που θα χρειαστεί ένα αυγό να βραστεί όπως θα το θέλατε.

Προσοχή: Μην μαγειρέψετε ποτέ ξανά τα αυγά σας με αυτόν τον τρόπο

Τα αυγά είναι απαραίτητα στη διατροφή κάθε ανθρώπου. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν σας λέγαμε ότι ο τρόπος που συνηθίζετε να τα μαγειρεύετε είναι εντελώς ανθυγιεινός; Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό λάθος που κάνουμε σχετικά με το μαγείρεμα των αυγών, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αλάτι στα αυγά σας.

Ο Τζόελ Φόρεν διατροφολόγος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Διατροφολόγων της Αυστραλίας, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό My Body+Soul για τα αυγά και για το πώς πρέπει να τα μαγειρεύετε.

«Το να τα κάνετε ποσέ ή βραστά είναι προφανώς ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος λόγω του ότι δεν προσθέτετε σε αυτά έξτρα λιπαρά. Απλά τα μαγειρεύετε σε νερό. Η ομελέτα από την άλλη είναι η λιγότερη υγιεινή εκδοχή των μαγειρεμένων αυγών λόγω των πολλών συνταγών που κυκλοφορούν. Τέλος τα τηγανιτά αυγά βρίσκονται κάπου στη μέση σε ότι αφορά τη θρεπτική τους αξία ανάλογα και με το σε τι λάδι μαγειρεύονται», λέει ο Τζόελ και συνεχίζει,

«Προσωπικά τα μαγειρεύω με λάδι σε σπρέι έτσι ώστε να μειώνω στο ελάχιστο την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιώ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι και πάρα πολύ λίγο λάδι για το μαγείρεμα». Για να τα τρώτε στην πιο υγιεινή εκδοχή τους μην τα συνδυάζετε με γάλα, κρέμα γάλακτος κλπ.

Με άλλα λόγια, τα αυγά από μόνα τους είναι πολύ υγιεινά. Τα έξτρα υλικά, όμως, που τους προσθέτετε -όπως είναι το γάλα, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος, το τυρί και πολλά άλλα- για να τα κάνετε πιο νόστιμα είναι αυτά που τα καθιστούν ιδιαίτερα παχυντικά. Μαγειρεύοντας τα στην πιο αγνή μορφή τους παίρνετε από αυτά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share