Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σοκολατένιο γλυκό... του τεμπέλη μόνο με ζαχαρούχο γάλα

Μοναδική και πανεύκολη συνταγή

3 Νοεμβρίου 2020 09:29
Σοκολατένιο γλυκό... του τεμπέλη μόνο με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας έχουν μείνει από γλυκά υλικά μόνο σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή με την χρήση μόνο αυτών των δύο υλικών, φτιάχνοντας ένα γλυκότου τεμπέλη με μόνο αυτά τα δύο συστατικά.

Μπορείτε, κι όμως, να δημιουργήσετε κάτι εξαιρετικό, αν διαθέτετε μονάχα αυτά τα δύο. Με την χρήση σοκολάτας και ζαχαρούχο γάλακτος, λοιπόν, μπορείτε να προσφέρετε στους οικείους σας κάτι, με το οποίο θα γλείφουν τα δάχτυλά τους, αν και πρέπει να προσέξετε για τον κίνδυνο του δεύτερου υλικού.

Υλικά

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

300 γρ. μαύρη σοκολάτα ( ή κουβερτούρα)

Εκτέλεση

Αλείφετε με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο μια φόρμα ή ένα αντικολλητικό μικρό ταψί

Στρώνετε σε αυτό μία λαδόκολλα. Και αλείφετε πάλι και στρώνετε ακόμη μία λαδόκολλα

Παίρνετε τη μαύρη σοκολάτα και τη σπάτε σε κομμάτια

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το ζαχαρούχο και μέσα σε αυτό τη σοκολάτα. Τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ενώ ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Υπολογίστε περίπου στα 4 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το ρίχνετε στη φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 3 με 4 ώρες ή όλη τα νύχτα.

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη φόρμα και τη λαδόκολλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Λεμονογλυκό... στο πι και φι με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα

Το απόγευμα μάλλον θα σας πιάνει κάποια… μικρή λιγούρα και θα θέλατε ένα ωραίο γλυκό, για να την ικανοποιήσετε. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, σας προσφέρει μια μαγική συνταγή για γλυκό λεμονιού, που γίνεται… στο πι και φι με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος και μπισκότων.

Μπορεί, βέβαια, να θέλετε να έχετε έτοιμο το γλυκό αυτό για κάποιο τραπέζι μες στο Σαββατοκύριακο, ώστε να το λήξετε με ένα νόστιμο επιδόρπιο. Σε κάθε περίπτωση, η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και σίγουρα θα… γλείφετε τα δάχτυλά σας και όλοι θα σας ζητούν να το φτιάχνετε συνέχεια.

Υλικά

-170 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, αλεσμένα στο multi

-40 γρ. ζάχαρη

-100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

-3 κρόκοι αυγού

-1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

-400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

-150 γρ. χυμός λεμονιού

-100 γρ. φυτική σαντιγύ

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας είναι να τρίψουμε καλά τα μπισκότα πτι μπερ στο multi.

Κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε επίσης τα 40 γραμμάρια της ζάχαρης, και τα 100 γραμμάρια του βούτυρου το οποίο πρώτα έχουμε λιώσει σε ένα φούρνο μικροκυμάτων.

Ανακατεύουμε αυτά τα υλικά με ένα πηρούνι έως ότου να δέσουν μεταξύ τους.

Σε μία λαμαρίνα ψησίματος βάζουμε λαδόκολλα. Τοποθετούμε μέσα στη λαμαρίνα τώρα ένα μεταλλικό στρογγυλό πλαίσιο φόρμας, και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το παραπάνω μίγμα με τα μπισκότα.

Με ένα ποτήρι, πατάμε το μίγμα να στρωθεί καλά στη φόρμα και στρώνουμε από το μίγμα και όλο το πλαινό πλαίσιο της φόρμας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε κατόπιν τη λαμαρίνα ώστε η βάση μας να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Το επόμενο βήμα είναι να σπάσουμε 3 αυγά. Ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα άλλο μπωλ, προσθέτουμε την 1 κουταλιά του γλυκού από το ξύσμα του λεμονιού, συνεχίζουμε αδειάζοντας τα 400 γραμμάρια του ζαχαρούχου γάλακτος και τα ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι. Προσθέτουμε και τα 150 γραμμάρια από το χυμό του λεμονιού. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα έως ότου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε αυτό το μίγμα στη φόρμα και ξαναψήνουμε στους 160 βαθμούς για 22 λεπτά πάλι σε προθερμασμένο φούρνο. Μετά από το ψήσιμο, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μετά από αυτές τις 3 ώρες και αφού το γλυκό θα έχει κρυώσει καλά, αδειάζουμε και στρώνουμε καλά τα 100 γραμμάρια της φυτικής σαντιγύ με την μαρίζ σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Πασπαλίζουμε το γλυκό με ξύσμα λεμονιού και η συνταγή μας είναι έτοιμη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share