Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου της γιαγιάς

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

31 Οκτωβρίου 2020 15:08
Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου της γιαγιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να προσφέρετε ένα νόστιμο επιδόρπιο για το κυριακάτικο τραπέζι; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει συνταγή ένα γλυκό ψυγείου… πασπαρτού, το οποίο είναι αρκετά εύκολο στην εκτέλεσή του και θα φέρει απόλυτη ευχαρίστηση σε εσάς και τους καλεσμένους σας.

Πρόκειται για το κλασικό δροσερό γλυκάκι ψυγείου με μπισκότα κρέμα και πορτοκάλαδα, που μας θυμίζει σίγουρα τα παιδικά μας χρόνια, ενώ παράλληλα θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε και το λεμονογλυκό με ζαχαρούχο γάλο και μπισκότα.

Υλικά

  • 2 πακετα πτι μπερ
  • 1,5 πακέτο ανθός αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σ ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βάζουμε δύο στρώσεις μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς σε γάλα.
  • Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το ένα πακέτο ανθός αραβοσίτου, το ένα ποτήρι ζάχαρη, τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Όταν πήξει το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα που έχουμε απλώσει στο τάπερ. Βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα πάνω από την κρέμα.
  • Σε κατσαρολακι βάζουμε το μισό φάκελο άνθος αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη, τα τρία ποτήρια πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βράσει.
  • Όταν είναι έτοιμο και έχει πήξει ελαφρώς ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω στην τελευταία στρώση των μπισκότων μας, βάζουμε στο ψυγείο, αφήνουμε να σφίξει το γλυκάκι μας και απολαμβάνουμε. Συνοδεύουμε με ρετιρέ,τρεις χάριτες,ακόμα και με απαράδεκτους.

Μεθυσμένες φράουλες σε γλυκό ψυγείου

Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με φράουλες. Πρόκειται για μια εύκολη, αλλά και οικονομική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε σας αρέσουν οι φράουλες, δείτε εδώ ένα γρήγορο γλυκό με σοκολάτα.

Υλικά (5-6 μερίδες)

Για τις φράουλες

  • 1 κεσεδάκι φράουλες(500γρ)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 5-6 φύλλα δυόσμου

Για την κρέμα

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3-4 κλαδάκια δυόσμου (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • Μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπέρ
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Αφού πλύνουμε καλά τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το κονιάκ, και τα φυλλαράκια δυόσμου και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλο το βράδυ.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, την οποία καλό θα είναι να την κάνουμε τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε για να δέσει η κρέμα μας.

Συναρμολόγηση του γλυκού

  • Σε μπολάκι ή ποτήρι σπάμε 2 μπισκότα από πάνω βάζουμε την κρέμα και στο τέλος πάνω-πάνω τις φράουλες (με λίγο από τους χυμούς τους με το ποτό) και ένα από τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.

Χιονούλα: Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα λαχταριστό και αφράτο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο και άλλα 4 υλικά. Πρόκειται για μια γρήγορη, εύκολη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Ωστόσο, αν προτιμάτε τα γλυκά με τη σοκολάτα, δείτε εδώ μια εξίσου τρομερή συνταγή.

Υλικά - 6 μερίδες

  • 10 σαβαγιάρ
  • 3,5 κούπες γάλα
  • 50 γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου

Εκτέλεση

  • Σε ένα πιάτο βρέχουμε λίγο τα σαβαγιάρ και τα βάζουμε στο ταψάκι.
  • Ρίχνουμε ινδοκάρυδο να καλύψει τα μπισκότα.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα, ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε την κρέμα λίγο για να κρυώσει και την ρίχνουμε επάνω από τα μπισκότα.
  • Ξαναρίχνουμε μια στρώση από ινδοκάρυδο.
  • Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα και ετοιμάζουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάμε καλά έως να γίνει κρέμα.
  • Αφού κρυώσει η κρέμα ρίχνουμε από πάνω την σαντιγί και ξανά μια στρώση από ινδοκάρυδο.
  • Το βάζουμε τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο για να δέσει το γλυκό και είναι έτοιμο.

Πηγή: cookpad

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share