Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Τυρόπιτα ζουμερή εύκολη και γρήγορη

Η συγκεκριμένη συνταγή θα σας ξετρελάνει

30 Οκτωβρίου 2020 09:12
Τυρόπιτα ζουμερή εύκολη και γρήγορη
Από Σοφία Φυρογένη

Φτιάξτε λαχταριστή και ζουμερή τυρόπιτα. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μάλιστα, είναι και το απόλυτο σνακ για το σχολείο. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ συνταγή με πατάτες και κιμά.

Υλικά

  • 150 γρ τυρί φέτα
  • 2 κσ τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 3 κσ νιφάδες βρώμης
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπαχάρι
  • 1 συσκευασία φύλλο κουρού ή σφολιάτα (2 φύλλα)

συνταγή για τυρόπιτα

Εκτέλεση

  • Σε ένα πιάτο σπάμε το αυγό και το χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το πιρούνι να ενσωματωθεί.
  • Έπειτα βάζουμε τη βρώμη και τη φέτα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσει η βρώμη.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο μας σε λαδόκολλα η στο ταψί μας το αντικολλητικό κατευθείαν και απλώνουμε τη γέμιση σε λεπτή στρώση να πάει παντού.
  • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και κλείνουμε περιμετρικά μη χυθεί η γέμιση μας.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια, τρυπάμε απαλά με ένα πιρούνι τα κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° σε πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά η πίτα μας.

Πηγή: cookpad

Τυρόπιτα στο ποτήρι - Πανεύκολη συνταγή

Φτιάξτε την πιο εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα στο... ποτήρι! Ναι, καλά διαβάσατε. Πρόκειται για μια πρωτότυπη συνταγή, πεντανόστιμη και εξαιρετικά όμορφη στην όψη. Μάλιστα, είναι ωραία ιδέα για πρώτη γεύση πριν το κυρίως γεύμα. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο κλασικό, δείτε εδώ συνταγή για τυρόπιτα με τρία τυριά και φύλλο... μπακλαβά.

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. Φέτα τριμμένη
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ γκούντα
  • Πιπέρι
  • Βασιλικός

Για τα φύλλα

  • 3 φύλλα
  • Λάδι για το άλειμμα
  • Γραβιέρα

Για το γαρνίρισμα

  • Μέλι
  • Σουσάμι
  • Ούζο

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψί βουτυρωμένο μεγάλο, απλώνω το πρώτο φύλλο. Το λαδώνω και τρίβω από πάνω γραβιέρα να πάει παντού. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, απλώς ένα λεπτό στρώμα.
  • Βάζω το δεύτερο φύλλο, το λαδώνω και τρίβω άλλη μια δόση γραβιέρα. Τοποθετώ και το τρίτο φύλλο, το λαδώνω και το βάζω σε ήδη προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις πάρει ένα χρυσό χρώμα, το βγάζω και αφήνω να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ, βάζω όλα τα τυριά, το πιπέρι, τα κομμένα φύλλα βασιλικού (όχι πολύ μικρά) και με ένα πιρούνι τα πατάω όλα μαζί να ανακατευτούν τα υλικά. Τοποθετώ μια μικρή ποσότητα (2 μεγάλα κουτάλια σούπας) από το μείγμα σε ποτήρια.
  • Στη συνέχεια σπάω με τα χέρια μου το φύλλο σε μικρά κομμάτια. Τα τοποθετώ μέσα στο μείγμα σπρώχνοντας τα ελαφρά προς τα κάτω. Σαν μικρά παγόβουνα.
  • Για το γαρνίρισμα ρίχνω μισό κουταλάκι μέλι, λίγο σουσάμι και μια σταγόνα ούζο.

Πηγή: cookpad

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share