Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Ανοίγει ρολό πατάτας και απλώνει πάνω κιμά: Λίγα λεπτά μετά ζει το απόλυτο όνειρο

Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

26 Οκτωβρίου 2020 08:47
Ανοίγει ρολό πατάτας και απλώνει πάνω κιμά: Λίγα λεπτά μετά ζει το απόλυτο όνειρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τo Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια υπέροχη συνταγή! Σήμερα σας έχουμε πεντανόστιμο ρολό πατάτας γεμιστό με κιμά!

Aν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και: Μοσχαρίσια μπιφτέκια με φασόλια

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Εξαιρετικό και για μπουφέ Χριστουγέννων!

Υλικά

  • για την βάση
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα τυρί τσένταρ
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

Ανοίγει ρολό πατάτας και απλώνει πάνω κιμά

Εκτέλεση
Τρίψτε τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη στη συνέχεια στύψτε πολύ καλά με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά

Προσθέστε τα αυγά το τυρί το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε όλα μαζί

Στο ταψί το τετράγωνο του φούρνου στρώνετε μία λαδόκολλα, αραδιάζετε επάνω το μείγμα της πατάτας το ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια τα σκεπάζετε με μία πετσέτα για να ιδρώσει ούτω ώστε να μπορείτε να το βγάλετε εύκολα

Φτιάχνετε τον κιμά σας όπως εσείς θέλετε προσθέτετε μέσα μία κόκκινη πιπεριά και μία πράσινη σε κύβους, βάζετε τον κιμά επάνω στο φύλλο πατάτας και με τη βοήθεια της λαδόκολλα το τυλίγεται

Στην συνέχεια ρίχνετε πάνω στον ρολό λίγο έξτρα τυράκι επάνω και το βάζετε πάλι στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί,Βγάζετε το ρολό πατάτας από το την λαδόκολλα και το βάζετε σε πιατέλα και το κόβετε σε φέτες

Βάζετε περίπου 700 γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά!

Αφράτα γεμιστά μπιφτέκια με μαλακό τυρί - Το «μυστικό» στην επιλογή του κιμά

Λαχταριστά, αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια γεμιστά με μαλακό τυρί, με το μυστικό να βρίσκεται στην επιλογή του κιμά. Απολαύστε τα ζεστά από το φούρνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και προαιρετικά συνοδέψτε τα με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές. Μια συνταγή για ένα πλούσιο, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά:

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • σόδα αναψυκτικό (αν χρειαστεί)
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

Αφράτα γεμιστά μπιφτέκια με μαλακό τυρί

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, μουσκεύετε και στύβετε πολύ καλά το ψωμί. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Αν η ζύμη σας δεν είναι πολύ αφράτη αλλά είναι σφιχτή προσθέστε λίγη σόδα (αναψυκτικό) ή λίγο νερό και ζυμώστε ξανά να ενσωματωθεί.
  3. Πλάθετε μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια (160 γρ. περίπου το ένα). Τα τοποθετείτε ένα ένα σε ένα βαθύ πιάτο και κάνετε με τα χέρια σας μια μικρή γούβα, στην οποία τοποθετείτε μια γεμάτη κουταλιά μαλακό τυρί κρέμα.
  4. Παίρνετε προσεχτικά το μπιφτέκι και σκεπάζετε με τον κιμά το τυρί το οποίο βρίσκετε στο κέντρο του μπιφτεκιού. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Με αυτήν τη συνταγή, θα φτιάξετε τα καλύτερα μοσχαρίσια μπιφτέκια που έχετε φάει ποτέ

Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια:

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
  • 1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
  • 1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. νισεστέ

Εκτέλεση:

  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.
  • Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.
  • Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.
  • Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.
  • Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share