Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Τα πιο νόστιμα, αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας

Θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά

27 Οκτωβρίου 2020 20:47
Τα πιο νόστιμα, αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ποιος είπε πως αν προσέχεις τη διατροφή σου δεν μπορείς να φας ένα γευστικό πιάτο; Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας την πιο νόστιμη συνταγή για λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας. Αν πάλι προτιμάτε κάτι γλυκό, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το απόλυτο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο.

Υλικά

  • 1 κ κιμά από γαλοπούλα
  • 350 γρ κρεμμύδι ξερό (4-5 μέτρια)
  • 2 κ.σ αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη στο μπλέντερ) ή πίτουρο βρώμης
  • 100 γρ τριμμένο καρότο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ αποξηραμένη καπνιστή ντομάτα
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ κάρυ
  • 3 σκ. σκόρδο (περασμένες από την πρέσα)

μπιφτέκια γαλοπούλας

Εκτέλεση

  • Πρώτα ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια. Τα ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ (το πρώτο μυστικό, ποτέ το κρεμμύδι ωμό)
  • Σοτάρουμε για 6-8 λεπτά (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα αρκετά συχνά). Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για να τα προσθέσουμε στον κιμά
  • Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Tώρα το δεύτερο μυστικό. Ζυμώνουμε για 8 λεπτά τουλάχιστον. Δείτε στη φωτογραφία παρακάτω πως πρέπει να γίνει το μείγμα μας
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα.
  • Το τρίτο μυστικό. Ψήνουμε αυστηρά για 25 λεπτά. Στα 20 λεπτά τα γυρίζουμε και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη. Εγώ δεν προσθέτω έξτρα ελαιόλαδο από πάνω. Κοιτάξτε στο τέλος τη λαδόκολλα τι έβγαλαν τα μπιφτέκια - τίποτα και όμως είναι απίστευτα νόστιμα και αφράτα
  • Προσθέτουμε μπόλικο λεμόνι και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

Πηγή: misshealthyleaving.gr

Ο λόγος που απαγορεύεται να βάλετε τα μπιφτέκια σας στην κατάψυξη

Όλοι θέλουν να κάνουν τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη και να την απλοποιήσουν βάζοντας τέλος σε θέματα που σπαταλούν χρόνο ένα από αυτά και το καθημερινό μαγείρεμα. Πολλοί είναι εκείνοι που για να γλιτώσουν το χρόνο του καθημερινού μαγειρέματος αποθηκεύουν φαγητά στην κατάψυξή τους. Δεν είναι όμως όλα τα φαγητά για να μπαίνουν στην κατάψυξη.

Συνηθισμένο φαγητό που αποθηκεύεται στην κατάψυξη είναι τα μπιφτέκια κι αυτό γιατί χωρίζεται εύκολα σε μερίδες οπότε και ξεπαγώνει πιο εύκολα. Κι όμως, τα μπιφτέκια είναι ένα από αυτά τα φαγητά που δεν κάνει να μπουν στην κατάψυξη. Για ποιο λόγο όμως;

Μπιφτέκια κατάψυξη

Ο κιμάς είναι ένα κομμάτι κρέας το οποίο έχει "ταλαιπωρηθεί" περνώντας από την ειδική μηχανή και σπάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις ίνες του, στη συνέχεια ζυμώνοντας τον σπας και τις υπόλοιπες ίνες, αν λοιπόν αποθηκεύσεις τα μπιφτέκια σου στην κατάψυξη ο κιμάς παθαίνει ένα τρίτο "σοκ" με αποτέλεσμα κατά την απόψυξη να αφαιρεθεί όλη η υγρασία από τον κιμά και τα μπιφτέκια σου να βγουν απόλυτα στεγνά και πιο άγευστα. Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό λάθος που κάνουμε και καταστρέφουμε τη γεύση των μπιφτεκιών μας, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε λευκό ψωμί.. Μήπως λοιπόν αξίζει τον κόπο να παιδευτείς λίγο παραπάνω για να έχεις ένα γευστικότατο γεύμα;

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share