Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Jacket Potatoes: Η απόλυτη συνταγή με πατάτες που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

22 Οκτωβρίου 2020 14:35
Jacket Potatoes: Η απόλυτη συνταγή με πατάτες που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Οι πατάτες είναι ένα αγαπημένο υλικό στην κουζίνα μας καθώς οι δυνατότητες και οι επιλογές που μας δίνουν είναι αμέτρητες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό για ένα γεύμα, ως σαλάτα ή ακόμη και για ένα πλήρες γεύμα. Το Athensmagazine.gr σήμερα, έψαξε και βρήκε για εσάς την απόλυτη συνταγή για τις πιο νόστιμες jacket potatoes που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι προτιμάτε τις κλασσικές επιλογές, δείτε εδώ πώς θα πετύχετε τις τέλειες τηγανητές πατάτες.

Υλικά

  • 2 μερίδες
  • 4 πατάτες μεγάλου μεγέθους
  • Βούτυρο για το πασπάλισμα
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • Ketchup
  • μαγιονέζα
  • Μαϊντανό ή μαρούλι
  • Τυρί cheddar
  • 2 μεγάλες κονσέρβες τόνο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°
  • Πλένουμε τις πατάτες με το φύλλο. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο τις πατάτες και τις τοποθετούμε στο φούρνο για 40 λεπτά
  • Αδειάζουμε τον τόνο μέσα σε ένα μπολ, βάζουμε το καλαμπόκι μας
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό ή το μαρούλι και τον τοποθετούμε και αυτό μέσα στο μπολ
  • Βάζουμε την μαγιονέζα και την ketchup μέσα στο μπολ. Προσοχή η μαγιονέζα να υπερτερεί από την ketchup.
  • Βάζουμε τόσο όσο να γίνει ένα καλό μείγμα
  • Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες μας, τις κόβουμε και πασπαλίζουμε μέσα σε αυτές λίγο βούτυρο και στην συνέχεια το μείγμα μας.
  • Από πάνω βάζουμε τις φέτες τυρί cheddar

Πηγή: cookpad.com

Λιώνει τις πατάτες και ρίχνει μέσα μαγιονέζα - Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει

Βρήκαμε το μυστικό για να φτιάξουμε τον πιο κρεμώδη πουρέ πατάτας και θα χρειαστούμε μόνο ένα υλικό που έχουμε όλοι! Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό που θα απογειώσει μια συνταγή με πατάτες, δείτε εδώ το tip με το σιμιγδάλι.

Οι πατάτες είναι από τα αγαπημένα μας υλικά Είτε μόνες τους, είτε ως συνοδευτικό, με οποιονδήποτε τρόπο μαγειρέματος, παραμένουν πρώτες στη λίστα με τα πιάτα που απολαμβάνουμε ήδη από τα παιδικά μας χρόνια.

Μπορείς να τις μαγειρέψεις με αμέτρητους διαφορετικούς τρόπους, να τις προσθέσεις σε άλλα πιάτα ή σε σαλάτες Ένα από αυτά είναι ο πουρές πατάτας. Ο πουρές όμως σκληραίνει αν μπει στο ψυγείο ενώ δημιουργούνται κόμποι από την πατάτα, χάνοντας έτσι την μεταξένια του υφή. Πώς μπορείς λοιπόν να φτιάξει τον πιο απαλό και κρεμώδη πουρέ;

Ο food expert Τζάστιν Τσάπλ έχει ένα απίθανο hack με ένα υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Τη μαγιονέζα. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρο και δοκιμασμένο!

Ο Τζάστιν Τσάπλ βράζει τις πατάτες για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζει. Ο λόγος που σκληραίνει συνήθως ο πουρές είναι γιατί το βούτυρο στερεοποιείται στο ψυγείο. Ωστόσο, θα το χρειαστείς στη συνταγή σου καθώς προσθέτει γεύση.

Στη συνέχεια, συνδυάζει 1,5 στικ ανάλατο βούτυρο και 1 ½ κούπα γάλα ή κρέμα γάλακτος και το βάζει στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει το βούτυρο. Λιώνει τις πατάτες ώστε να γίνουν fluffy και στη συνέχεια βάλτες σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το μείγμα με το βούτυρο και το γάλα.

Ήρθε η ώρα της μαγιονέζας. Πρόσθεσε μια κουταλιά στο μείγμα. Δεν θα σκληρύνει στο ψυγείο και ο πουρές θα παραμείνει απαλός και λείος. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνει και έτοιμος ο πουρές πατάτας.

Μπορείς να τον βάλεις στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείς και πάλι, ζεσταίνοντάς τον. Θα είναι το ίδιο κρεμώδης και γευστικός.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share